njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. sep. 2012

Država pozvala građane da prodaju višak ulja iz svojih rezervi

BEOGRAD, 28. septembar 2012, (Njuz) – Nakon obilaska uljara u pratnji tržišnih inspektora, ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić je u telefonskom intervjuu za Njuz pozvao građane da prodaju višak ulja iz svojih rezervi kako bi se snabdevanje osnovnom životnom namirnicom u potpunosti normalizovalo.

– Pozivam građane da pokažu visoku odgovornost, i pomognu državi u teškoj situaciji. Vlada ne može garantovati redovno snabdevanje prodavnica, ako imamo situaciju u kojoj građani kupe po dve i više flaše ulja kada naiđu na njega u prodavnicama – rekao je ministar i dodao – Država je spremna da otkupi od građana ulje po ceni od 75 dinara po litru, ukoliko je do isteka roka trajanja ostalo više od me sec dana.

Tržišni inspektori su konstatovali da problem nije u Vladi, proizvođačima i prodavcima, pa se očekuje da Vlada angažuje građanske inspektore, koji će proveriti kolike su građanske rezerve ulja.

– Treba očekivati da inspekcije po domovima građana krenu već tokom naredne nedelje, a inspektori će beležiti sva domaćinstva kod kojih se u ostavama nađe više od jedne litre ulja po članu domaćinstva. Tim građanima će biti ponuđeno prvenstvo prodaje ulja po povlašćenim cenama o kojima sam vam pričao – rekao je ministar.

On je rekao i da je u pripremi zakon o sprečavanju pravljenja građanskih rezervi osnovnih životnih namirnica, tako što bi se ograničila prodaja ulja, šećera, brašna i još nekih proizvoda, na kilogram, odnosno litar po stanovniku.

– Na taj način bismo postigli željeni cilj, a to je da maloprodaje budu redovno snabdevene, a građani oslobođeni straha od nestašice – zaključio je ministar.

Uroš Bogdanović

 1. Stanarević kaže:

  Nein, so etwas!
  Ja na ovo moga d kažem samo:
  https://www.njuz.net/ovo-ima-samo-u-srbiji-najkoriscenija-fraza-na-svetu/

 2. Tetka kaže:

  Што рече једна жена кад је ТВ камера усликала са гомилом уља у самопослузи “Треба ми за славу”…!

 3. ben10 kaže:

  Bravo Ljajiću. Sledeći korak ministarstva bi, po ugledu na praoce naših današnjih političara komuniste iz 45-te, trebala biti konfiskacija i nacionalizacija 10% istopljene masti po svakoj svinjokolji u Srbiji. Tako sakupljenu mast može Vlada da proturi kao ulje iz robnih rezervi i kupi još 4 godine vladavine. Narodu je svejedno na čemu se prži.

  1. Ja sam kaže:

   Mas ne spada u Ljaljicev resor. Zbog vere.
   Mast je bila namenjena Canku, medjutim…

 4. Sunshine kaže:

  Mozda i da se formira Agencija za kontrolu holesterola, pa da nam svima propisu dijete.

 5. Ja sam kaže:

  Jel u ulje spada i ono sa cime se podmazuju politicari?

  1. kuku todore kaže:

   abebate a jel primaju malko uzeglo ali samo malko i kaka je cena za njega da iznesem u prodaju

 6. ariela kaže:

  Narode vi koji ste po kisi i suncu cekali ulje ispred prodavnica sad prodavajte to sto ste kupili…nema veze sto nema zarade…sto kaze Mujo u onom poznatom vicu kad je jabuke i kupovao i posle prodavao po istoj ceni pa ga pitali gde mu je zarada a on rekao: Nema veze vazno da se pare obrcu…pa mislite malo moram li ja uvek da podsecam?

 7. e... kaže:

  kad vidim redove uhvati me nostalgija.

 8. pera kaže:

  Umesto da ceka ajfon nas ljakse, za razliku od americkog, ceka ulje.

 9. eu kaže:

  kaze mi keva da zene kupuju po 7 litara ulja. garant svaka kuca ima zaliha za godinu dana!

  1. himalajac kaže:

   lenjstino, mrdni dupe, pomozi kevi..

 10. Milford kaže:

  Sta njih boli ona stvar koliko ja imam ulja u kuci! Najbolje da njima prodam po 75 dinara ulje koje sam platio 130 pre poskupljenja!

  1. Kobac kaže:

   Ti ako ne kapiras da je ovo lazna vest, onda si gluplji i od ove Vlade ….

   1. ariela kaže:

    Kobac pa ti jos nisi upoznao Milforda?…c c c..

 11. Sremac kaže:

  Sram Vas bilo! Nas što čuvamo zdravlje i jedemo na masti ne spominjete. Samo zejtin pa zejtin. Što je mast 300 din. baš Vas briga. Kad i mi Sremci krenemo na zejtin i marodiramo bankrotiraće Ministarstvo zdravlja.

 12. mamamimi kaže:

  Devize su nam maznuli iz slamarica devedesetih. Sad imamo samo ulje (i šećer što je pretekao posle kuvanja pekmeza )u tim istim slamaricama. Stabilnija valuta?

 13. celtic kaže:

  Još da nam počnu upadati u WC i otimati govna kad nestane đubriva i možemo se objesiti kolektivno.

  1. ben10 kaže:

   Nedamo govna,
   neka slobono putuju

 14. himalajac kaže:

  sta se panicite ljudi, pa ni ovo castrol gtx nije lose, a ima ga svuda

 15. govornik kaže:

  Niko mi nije pozajmio para pa sam kupio samo litru ulja. Ako ovo bude ozbiljna akcija zbog nestašice, mogu vladi Srbije da pozajmim pola litre za kuvanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *