Pink je pokazao kako radi jedan odgovoran javni servis
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

05. maj. 2015

Država privatizuje Pink i Informer

BEOGRAD, 5. maj 2015, (Njuz) – Vlada Srbije donela je odluku da proda svoj stopostotni udeo u televiziji Pink i dnevnom listu Informer, a sve u sklopu povlačenja države iz medija koje je predviđeno medijskim zakonima.

Država će prodati celokupno vlasništvo u svoja dva javna servisa, a tender će biti raspisan do kraja maja.

– Na prodaju će biti ponuđene televizija i dnevni list, a njihove čelne ljude Željka Mitrovića i Dragana J. Vučićevića država će, kao znak pažnje, pokloniti budućem vlasniku, ukoliko on to bude želeo. Ukoliko ne, oni će dobiti otpremninu kao i svi ostali zaposleni koji ne budu želeli da ostanu u tim medijskim kućama nakon privatizacije – kaže izvor Njuza iz Agencije za privatizaciju.

Novi vlasnik Pinka i Informera moraće da se obaveže da u periodu od najmanje pet godina neće menjati delatnost i uređivačku politiku prema Vladi Srbije, a takođe će u tom periodu morati da nivo ljubavi prema premijeru Aleksandru Vučiću povećava za trideset odsto godišnje.

– Pored toga, niko ne sme biti proglašen tehnološkim viškom, a naročito ne oni novinari i urednici koji su se predanim izveštavanjem o Vladi Srbije pokazali kao pravi profesionalci dostojni rada u ove dve medijske kuće – navodi sagovornik Njuza.

Za sada nema zvaničnih informacija o tome koja će biti početna cena za Pink i Informer, ali upućeni tvrde da će prihod od prodaje zasigurno doneti najveći budžetski suficit u novijoj istoriji Srbije.

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Preracunali ste se nesto, ill znate nesto sto drugi ne znaju. Pise na pet godina a BG/H2O je poluvek 20 godina. Izgleda da bas necete da se projekat zavrsi. Sto se same prodaje tice bojim se da sredstva ne iskoriste za kupovinu drugih informativnih kuca!

 2. patrijota bez iskustva kaže:

  Mislim da treba privremeno zastati sa prviatizacijom dok se država pošteno ne oduži ovim delatnicima jvne reči koji značajno doprineli širenju ideja borbe za ljudska prava, a u praksi su pozali kako se bori za prava pojedinaca i udrženih grupa. Dakle, prvo podelite im ordenje.

 3. Алокин kaže:

  А министре нећемо приватизовати. Туђе нећемо, своје не дамо.

 4. sremac kaže:

  Hoće li doteći pare od prodaje da se naplate porezi i diprinosi, a i plate zaposlenih, što je dužan Mitrović

 5. zoran kaže:

  То му дође као продаја тоалетног папира коришћеног са обе стране, а од брабоњака извезен монограм у десном углу са обе стране АВ. У средини је рупа за средњи прст уместо надимка ПЕДЕР…жељко и драган иду приде као држачи за папир у листићима …

 6. žeks kaže:

  Kako bre, pa Mitrovića i kvazimodu moraju hiruškim petem da ostrane iz z.. ce od Vučića.

  1. zoran kaže:

   вулин или др слина кад се увуку у “сигурну кућу” тј. пркно од пицоустог, они ураде колоноскопију “куће” баш жељком и драганом који ту већ окачени висе – извуку им језике кроз отвор од држача за папир – усни отвор и они знају шта им ваља чинити …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *