Građani koji se gnušaju oružja ili nasilja služiće tzv. civilni komunalni rok
njuz-autor

AUTOR: Uros Bogdanovic

10. apr. 2015

Država uvodi služenje komunalnog roka

BEOGRAD, 10. april 2015, (Njuz) – Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali najavio je na vanrednoj konferenciji za novinare mogućnost uvođenja komunalnog roka. Ukoliko se usaglase zakonske procedure, služenje komunalnog roka moglo bi da počne već 1. januara 2016.

– Grad je rešio da uvede komunalni red, pa je komunalni rok najbolje rešenje. Svi Beograđani stariji od 18 godina dobiće poziv za službu gradu u trajanju od 6 meseci, odnosno 12 meseci – rekao je Mali.
Na pitanje novinara od čega zavisi da li će neko služiti 6 ili 12 meseci, gradonačelnik Beograda je rekao da se može povući paralela sa civilnim služenjem vojske.

– Građani koji se gnušaju oružja ili nasilja služiće tzv. civilni komunalni rok u trajanju od 12 meseci, tokom kog će biti oslobođeni obaveza u gradskom prevozu – rekao je u pojašnjenju.

Oni koji budu služili civilni komunalni rok biće zaduženi za komšijske svađe, žardinjere, pogrešno parkirane automobile u kojima se ne nalazi vozač, i biće na stalnoj vezi sa komunalcima pod punom ratnom opremom.

Sa druge strane, regularan komunalni rok služiće biće sastavljen od mesec dana obuke, u okviru koje će regruti naučiti borilačke veštine, baratanje oružjem, a nakon toga 5 meseci provešće u najprometnijim linijama GSP. Svi regruti proći će psihološki test, zdravstveni pregled i imaće priliku da izaberu željenu liniju gradskog prevoza.

Uroš Bogdanović

 1. nisam bezobrazan kaže:

  Svi regruti proći će psihološki test, ko padne na testu, bice regrutovan u komunalnu policiju. Sto losiji rezultati na testu to vislja pozicija u hijerarhiji komunalne policije.

  1. sve vas mrzim kaže:

   Ne, ne, to vazi za IQ test

 2. grga kaže:

  I vreme je bilo! Propade nam omladina od interneta, ne ume krevet da namesti! Lepo komunalno da se odsluži i to sa punom opremom – da, da, i sa lopaticama za kučiće – pa da vidiš formirane ljude.

 3. Teoretičar zavere kaže:

  Svi regruti koji na psihološkom testu i zdravstvenom pregledu budu pokazali nadprosečnu inteligenciju, ili dokažu da su imuni na razne vrste podmićivanja kao i da su nesebično spremni da pomognu svima kome treba i slično, biće proglašeni nesposobnim za služenje ovog roka. Predsednik komisije za ispitivanje psihološkog stanja kandidata biće Miroslav Lazanski a testove sa pitanjima će sastavljati Tomislav Nikolić, Maja Gojković i Dragan J. Vučićević! Zdravstveni pregled će se vršiti pod nadzorom ministra Lončara. Kandidati, srećno!

 4. zoran kaže:

  Пријавим се, положим тест, па правим испраћај…Сви из ” парова ” певаће под шатром, тако је било кад сам и у затвор ишао…

 5. scoby kaže:

  Nije losa ideja. Za pocetak, rok bi trebalo da sluze neposlusni narodni poslanici (opozicije) i to bi se zvalo: “drustveno koristan rad”. Toga se prva setila “nasa” maja, koja je taj rad obavila u svim postojecim strankama.

 6. Pera kaže:

  Da Mali nije bio na obuci kod Velikog vođe u Severnoj Koreji ? Kim Il Džong je prepun sličnih ideja.

 7. milan (nisam odavde) kaže:

  Kada je cuo sta je mALI izjavio na konferenciji za novinare, veliki premier je rekao da je ideja ustvari njegova I da je do nje dosao tokom jedne od predhodnih noci za vreme dubokog razmisljanja o mogucim poboljsanjima u Srbiji. Dodao je jedino da je rok do 1 januara sledece godine previse dugacak pa je vec nalozio resornim ministrima da donesu nacrt ,, lex specialisa ” kako bi I na ovom polju boljitak poceo pre roka.

  1. Ministar kaže:

   Drug Mali od palube, voli da prepisuje bez navođenja izvora… doktorat, noćne ideje druga premijera, nije njega briga…

 8. Mladjan Dinkic kaže:

  Hoce li kontrolori u gsp imati avijaciju?

  1. zoran kaže:

   …и морнаричке фоке, те падобранско – десантну јединицу и хор, оркестар и два наставка хит серије комунална академија…

   1. zoran kaže:

    …и римејк филма са балашевићем у главној улози – комуналци…

    1. zoran kaže:

     …имаће СОШКУ у сваком аутобусу

 9. voya montoya kaže:

  Koliko ih zna voziti bicikl ? Pa to sredstvo da koriste a ne automobile…Šuše…
  Ovako drže nivo institucije,a na biciklima bi ih narod prozvao ku… na biciklu.

 10. deda Dragan kaže:

  Samo se vi zezajte, a mali, grobar i bolesnik, stvaraju komunalni klan (abolirane giliptere) u nameri da jednog dana izađu na gazelu u svojim “radnim odelima”…

 11. k kaže:

  ruku na srce ne bi ni bilo lose uvesti obavezan rok cisćenja gradova po Srbiji

  da vidim ko bi onda kidao drveće, pisao grafite i slično

  1. celtic kaže:

   Gradove prvo treba očistiti od ljudi :-) Onda bi sve bilo čisto.

   1. Алокин kaže:

    боље да људи чисте градове, него градови људе…
    “Боље род него брод”

    1. Алокин kaže:

     и
     “Боље рад него смрад”

 12. bot.volonter kaže:

  citiram:
  “služiće biće”
  završen citat.
  Molim anti-botove za minuse.

  1. zoran kaže:

   Који сам ја бот, дао см ти плус(т)…

   1. bot.volonter kaže:

    Izgleda da me jedini ti razumeš. Al’ koji je pa to kompliment (od mene bota volontera…)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *