njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

18. jun. 2012

Država zapošljava 5.000 službenika koji će otpuštati višak zaposlenih u državnom sektoru

 

BEOGRAD, 18. jun 2012, (Njuz) – Uprava za zajedničke poslove republike Srbije donela je odluku o formiranju Agencije za suzbijanje tehnološkog viška, koja će se baviti otpuštanjem prekobrojnih službenika u javnom sektiru, a kako Njuz nezvanično saznaje, na poslovima otpuštanja će raditi oko 5.000 radnika.

Vlada je odlučila da formira novo radno telo kako bi višak zaposlenih što pre bio otpušten. Agencija će biti formirana do 2014. a otpuštanja bi trebalo da traju do 2016. godine, do kada bi broj zaposlenih u državnom sektoru trebalo da bude manji za oko 30 odsto.

Izvor Njuza iz Uprave kaže da će tokom ove godine biti zapošljeno oko 3.000 novih službenika, dok će ostatak biti sukcesivno zapošljavan tokom 2013. godine.

– Planiramo, takođe, da na Novom Beogradu izgradimo specijalnu zgradu sa brojnim relaksirajućim sadržajima, u kojima ćemo prekobrojne otpuštati uz zvuke mora i delfina, eterične mirise i tai masažu. Želimo da oni koji ostanu bez posla budu svesni da država nije zli poslodavac koji bezočno otpušta. Želimo da prekobrojni zaposleni u tretmanu države uživaju čak i prilikom otpuštanja – kaže naš sagovornik iz Uprave.

Sav inventar u novoj zgradi biće, kako saznajemo, ergonomski, izrađen od mekih i elastičnih materijala i pričvršćen za podlogu, a u celoj zgradi uopšte neće biti oštrih predmeta i ivica. Razlog za to je, kako kažu, namera da se postigne potpuni sklad u kojem će se i zaposleni i klijenti osećati prijatno.

Da je ceo projekat brižljivo zamišljen od početka do kraja, svedoči i informacija koju smo dobili, a prema kojoj će po okončanju celog posla biti formirana zasebna služba čiji će zadatak biti da rasformira Agenciju i otpusti sve njene zaposlene.

Nenad Milosavljević

 1. Jan kaže:

  Sve se beskonačno vrti u krug kao perpetum debile .

 2. e... kaže:

  nije dovoljno treba da bude 50 000 i obavezno moraju da budu u srodstvu sa nekim ko vec radi u opstini. a sto se tice otpustanja to mora biti neko ko je na ivici socijalne bede .cim ti jadnici nemaju para znaci da nisu sposobni da posteno ukradu.

 3. Sagacity kaže:

  ”Planiramo, takođe, da na novom Beogradu izgradimo specijalnu zgradu sa brojnim relaksirajućim sadržajima, u kojima ćemo prekobrojne otpuštati uz zvuke mora i delfina, eterične mirise i tai masažu.” he he he

  Da poželiš da budeš otpušten…

  1. scoby kaže:

   Ovo lici na opis iz naucno fantasticnog filma “Zeleni sojlent” po knjizi Reja Bredberija, kad administracija organizuje reciklazu stanovnistva zbog prenaseljenosti i nedostatka hrane. Dok je nama “tomovace” ne preti nam takav scenario.

   1. Tetka kaže:

    То сам и ја помислила, “Зелео сунце”!
    Ех, вратих се у младост – кад се ишло у биоскоп… :)

 4. trabant kaže:

  Adekvatnija lokacija bila bi Padinska Skela,čisto da se uštedi gorivo za transport do duševne bolnice,a i lepše je da sve bude u istom kompleksu…

 5. mamamimi kaže:

  Bolje da se osnuje ministarstvo za otpuštanje, evo, Boki može da bude ministar, skoro je otpušten, pa zna kako je to…

 6. celtic kaže:

  MALI OGLAS: Uredništvo i mi komentatori, kao eksterni saradnici Njuza, povoljno posmatramo objektivnost procesa masovnih otpuštanja, za šta smo prošli intenzivnu edukaciju na Institutu za superviziju dvostrukih aršina i iskreno davanje otkaza u S. Kamenici.

 7. celtic kaže:

  ‘Izvor Njuza iz Uprave kaže da će tokom ove godine biti zapošljeno oko 3.000 novih službenika’. Riječ ‘zapošljeno’ govori sve ;-)

 8. mirko kaže:

  Đaba 5,000 radnika agencije kad nemaju usranu motku .

 9. sale kaže:

  Pa treba li da otpuste ljude , pa da nas ima jos vise nezaposlenih .? Neka zamrznu zaposljavanje na 5 godina

 10. Tetka kaže:

  Надам се да је иманован директор те агенције, да већ прима платицу од неких тричавих 5000евра и да ће запослени имати услове бар као у Гуглу…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *