njuz-autor

AUTOR: urednistvo

12. jan. 2013

Državne službe uveravaju građane da ionako ništa ne bi radile 14. januara

Državne službe poručile da ponedeljkom inače ne rade previše

BEOGRAD, 12. januar 2013, (Njuz) – Nakon protesta koji su se mogli čuti zbog najave Vlade Srbije da državne službe neće raditi 14. januara, zaposleni u ovim institucijama pokušavaju da smire situaciju uveravanjem da tog dana “i ovako i onako ne bi uradili bog zna šta”.

– U suštini, isto nam se hvata. Čak i kad radimo tog dana, neće se videti neki boljitak. Jedan dan manje više – kaže Radiša Lomić, zaposlen u jednom od Ministarstava koje je želelo da ostane anonimno – Mi primamo fiksnu platu i nikada ne vidimo rezultate svog truda, tako da nam ovaj slobodan dan i nije neka motivacija, ali ćemo se ipak potruditi da ga lepo provedemo sa porodicama – dodaje on.

Ostali zaposleni koje smo pitali za mišljenje uglavnom kažu kako im se prosečan dan po malo čemu razlikuje od slobodnog.

– Naš posao po mnogo čemu podseća na školu. Niko ne želi da bude tu, a iz nekog razloga moramo. Dođemo, sednemo, prelistamo štampu, popijemo kafu, ispričamo šta ima novo, a sve vreme gledamo na sat i čekamo “kad će da zvoni”. Srećom pa ovaj praznik baš pada na ponedeljak, a ponedeljkom smo inače najopušteniji, tako da možemo da ga spojimo sa vikendom, kao što i uvek radimo – kaže jedna od službenica iz novosadskog sekretarijata za turizam.

Državni službenici napominju kako su sa državnog vrha dobili nalog da se za Srpsku novu godinu baš napiju kako bi bili mamurni sutradan i time opravdali ovaj praznik.

Viktor Marković

 1. Ja sam kaže:

  Mogla bi drzava nekima i da spoji 14. januar sa 31. decembrom, iste godine.

  1. Marko kaže:

   Ima 20 i kusur godina, kako je država spojila dane, pa mnogi ne rade nijedan dan….

   1. Ja sam kaže:

    Eee, lako je onima koji ne rade jer nemaju posao, a drzava im u tome pomogla, pa ne moraju rano da ustaju,
    Najteze je onima koji idu na posao, redovno primaju platu, a nemaju sta da rade.

 2. opet ja kaže:

  U zemlji gde se gradjevinska dozvola na primer, dobija na “sveti nikad”, zaista nije bitno da li ce nadlezni raditi. Ocigledno je po rezultatima kako rade. Ako drzava ne ubedi zaposlene u institucijama da treba da rade, jedan dan zaista nije bitan.

 3. ariela kaže:

  “Radio ne radio svira ti radio”…cuvena recenica koja zvuci tako opustajuce…a mogao bi eto i sl dan dan da bude neradan jer ako moze za prvu novu godinu da bude prvi i drugi januar moze i za srpsku 14. i 15. januar…mislim malo je zakonski neradnih dana u Srbiji…i kako rece Viktor ” i ovako i onako ne bi uradili bog zna sta”…

 4. stanislavka kaže:

  Vlada je ove godine fino pocela s a predlaganjem novih praznika, nadam se da ce u tom maniru zdusno nastaviti, i to svakog meseca u ovoj godini, – ma sve dok je na vlasti! Jer moraju se njeni predlozi postovati, to je VLADA , jaca i od zakona :-))

 5. coa kaže:

  To je ok, bar nam taj dan ne zaposlenost nece porasti, ne mogu valjda i ne radnim danima da odpustaju?!

 6. ehm kaže:

  Pa jes’ vala
  Nece
  :)

 7. Baba Raviojla kaže:

  Još uvek postoje ljudi koji kod lekara za overu bolovanja kažu: “Bio sam bolestan 5 dana ne računajući subotu i nedelju koji su neradni”

 8. Todor kaže:

  A što samo jedan dan, valjda se za Novu godinu ne radi dva dana?

 9. ivanka kaže:

  To je nepravda!! Koliko nas u zemlji radi u privatnom sektoru i nemamo slobodan dan ,a ovo malo saka jada u drzavnom sto ima stalno svira radio svirace i sutra.

  To je nepravda!!Mi zaposleni u privatnom sektoru u odnosu na one u drzavnom za sve praznike izigravamo debile.

 10. zexx kaže:

  “Nema hleba bez motike,okopavaj narkotike!”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *