njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

10. feb. 2016

Državni službenik jedva čeka praznik da se odmori od ispijanja kafa

BEOGRAD, 10. februar 2016, (Njuz) – Državni administrativni službenik Bogdan Cerić (42) napisao je na svom Fejsbuk profilu status o tome kako jedva čeka predstojeći Dan državnosti da bi se odmorio od svakodnevnog ispijanja kafa na poslu.

Status je privukao veliku pažnju i ukazao javnosti na gotovo neljudske uslove u kojima neki državni službenici obavljaju svoj posao.

– Tek što dođem na posao, šef me zove da mu na terasi pravim društvo dok puši i pije kafu. I onda i ja uzmem kafu, šta ću. Popijemo kafu, sednem za kompjuter da počnem sa slaganjem pasijansa, Milena iz kadrovske me zove da pijemo kafu. Ona mi je takođe nadređena, pa ne smem da joj protivrečim. Popijem sa njom kafu i onda dođe vreme za doručak, a tada obično sa kolegama popijem i kafu”, napisao je Cerić na Fejsbuku.

Tu, međutim, ne prestaje njegova golgota.

– Po povratku sa pauze taman počnem da radim neki predmet, ali onda dođe vreme za kolegijum, na kojem je opet običaj da se pije kafa. Čim završimo kolegijum, na redu je pauza za ručak i još jednu kafu. Tempo je prosto takav da je to gotovo nemoguće izdržati. Mnogo smatraju da mi u državnoj upravi ne radimo ništa i po ceo dan pijemo kafe, ali takvima imam samo da poručim “Pre nego što počnete da me osuđujete, obujte moje cipele, idite mojim putem i popijte moje kafe!” – kaže Cerić.

Prema njegovim rečima, iako dva dana ni iz daleka nije dovoljno za oporavak posle tolikog napora, on će svakako tokom predstojećeg produženog vikenda učiniti sve da revitalizuje svoj organizam i na posao se vrati čio, odmoran i pun energije.

– Sprovešću temeljnu detoksikaciju svog tela, a nameravam i da se na poslu suprotstavim svima koji me maltretiraju kafom, čak i po cenu da me to košta radnog mesta – zaključio je nesrećni državni službenik.

Nenad Milosavljević

 1. Ja sam kaže:

  Crni Bogdane, pa kada stigneš da dremneš na poslu?

 2. himalajac kaže:

  nasta su spali; kad sam ja radio u saveznom ministarstvu, nijedna kafa nije mogla da prodje bez vinjaka ili loze, a na pauzi za rucak se pilo pivo. eto vam je vasa demokratija

 3. folirant kaže:

  Ja sam hteo da napravim stranku da budem njen jaki sef. Moto za glasace bi bio ” Vikedndom se radi, a radnim danima se ne radi”. Ali savetnik ,clan neke rok grupe iz proslosti mi rece: “Ko ce bre da glasa za tebe. Ima 300.000 osoba koje rade nesto”
  I stvarno 700.000 osoba to ima jec godinama, penzioneri to imaju svaki dan. Tako se zavrsila moja politicka karijera bez ispaljenog
  metka. A i botova nema puno oko 5000 a i oni jadnici rade 24 sata, sedam dana u nedelji.

  1. Snezana kaže:

   A da pitam po kodeksu ponasanja da li sme zaposleni da pije kafu na salteru kod drzavnih institucija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *