Službenik će tražiti da mu se plati jer je radio na neradni dan
njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

16. feb. 2016

Državni službenik nije primetio da je praznik

BEOGRAD, 16. februar 2016, (Njuz) – Dragomir Anđelković, koji radi kao državni službenik, nije primetio da su ponedeljak i utorak bili neradni dani, odnosno da je bio praznik Dan državnosti.

Anđelković je shvatio da je praznik tek kad se čuo sa svojim kumom koji radi kod privatnika.

– Negde oko podneva, dok sam se muvao po gradu i završavao neke stvari, kao i svaki drugi dan, pozvao sam kuma. On mi se požalio da ima baš puno posla i da ne zna kad će da završi, na šta sam mu ja rekao: “A sutra tek sreda, ko će dočekati vikend”. Na to mi je kum rekao: “Šta se bre ti žališ, imao si dva neradna dana?!”. Tek tada sam primetio da je praznik – ispričao je Anđelković.

On je dodao da je sada malo zbunjen i da će morati sa svojim nadređenima da proveri da li će mu biti plaćena nadoknada ako se utvrdi da je ipak radio, iako su bili neradni dani.

– Meni su ova dva dana bila kao i svaki drugi, kao i onaj petak pre vikenda, kao i ona sreda. Ja od svojih radnih prava neću odustati. Uz sve to, po zakonu, ako se radi na državni praznik, dobija se dupla dnevnica, a to nije malo na moju platu – ističe Anđelković.

Ovaj državni službenk navodi i da, ako za to bude bilo potrebe, ostvarenje svojih prava će potražiti i preko suda.

Bane Grković

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Mislim da ste se prevalili. Ko je mogao da poseti razna internet ,,glasila” i forume u Srbiji, u praznicne dane, lako je bilo primetiti daleko manji broj komentara i pretraga nego sto bi to bio slucaj u redivnom radnom vremenu!
  (a i proizvodja sendvica je znacajno opala)!

 2. Ja sam kaže:

  Znam jednog drzavnog sluzvenika koji ce krajem aprila otici u penziju bez i jednog dana staza, a zaduzio je Srbiju kao niko pre njega.

  1. vitez kaže:

   Uz tvojih u Božije uši. Ali teško, taj dan neće službenici spavati.

 3. ariela kaže:

  Greota sto coveku ne rece neko za te praznike mogao je malo duze da spava ujutro…sad cete reci pa spava on i na poslu…IMA kad da odmori… E nije to isto… Kad se vec rasanis dzabe… TU samo kafe pomazu i blejanje po gradu…ko da radi…samo budala…

 4. voya montoya kaže:

  Sanja program Kori Udovički…Projekat sve,sve,sve zahvatile promene…Expertski program MMF čimbenice…Kolinda i Kori sav region mori…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *