nazad na vrh

Državni službenik se zaključao u kancelariju i preti da će početi da radi svoj posao

Janko je bio miran čovek koji ničim nije pokazivao da je kadar da uradi nešto slično

UŽICE, 23. avgust 2018, (Njuz) – Janko Gojković, zaposlen kao mlađi referent u opštini Užice zaključao se rano jutros u svoju kancelariju i zapretio okupljenim kolegama da će početi da radi svoj posao.

Drama u zgradi opštine još uvek traje. Na licu mesta su brojne policijske snage, okolne ulice su blokirane, a pregovori sa Gojkovićem uveliko traju.

– Poznajem ga godinama, bio je običan, miran čovek koji ničim nije pokazivao da je kadar da uradi nešto slično – priča Jovan Gajić, Gojkovićev kolega – Nije se žalio na probleme u porodici, a nismo primećivali da ih ima na poslu. Šta se desilo i izazvalo ovako burnu reakciju, ne mogu ni da pretpostavim – kaže on i iznosi svoje viđenje incidenta.

– Jutros je normalno došao na posao, pili smo kafu, analizirali Zvezdinu utakmicu od sinoć kada je odjednom ustao i rekao da ide da radi svoj posao. Pomislili smo da se šali, ali on je postajao sve uznemireniji, a na licu mu se videli da misli ozbiljno. Tada smo pokušali da ga umirimo i odvratimo od te bezumne zamisli, ali on je protrčao pored nas i zaključao se u kancelariju. Tu je već satima, prelistava dokumenta, analizira ih, overava, zavodi u knjige i izgleda da nema nameru da odustane.

Policija je odmah po pozivu stigla na lice mesta, a prisutna je i specijalne antiteroristička jedinica. Policijski pregovarači pokušavaju da odvrate Gojkovića od ovog čina, ali on za sada odbija bilo kakvu saradnju.

– Policija je spremna da reaguje čim dobijemo zeleno svetlo, ali to je uvek krajnja mera kojoj pribegavamo kad iscrpimo sve druge mogućnosti. Pregovarači su ispred kancelarije, pokušavaju da uspostave kontakt sa njim i ubede ga da odustane. Zgrada opštine je evakuisana, pa nema neposredne opsanosti za ostale zaposlene. Ipak, ovakvi slučajevi mogu da uznemire javnost i inspirišu druge na slično delovanje što može da izazove negativne posledice u celoj zemlji. Naša jedinica će sačekati kraj pregovora i, u slučaju njihovog neuspeha, spremni smo da upadnemo unutra, uradimo svoj posao i sprečimo dalju eskalaciju slučaja – obećao je Z. R. komandir antiterorističke jedinice angažovane na ovom teškom zadatku.

Bojan Savić

  1. Jadan čovek, koja ga je samo muka naterala na takav potez. Gledam Pink, ne objavljuju vest! Zaštoooo! Prelistavam informer, i oni ništa ne izveštavaju o tom slučaju. Možda će biti na Happy odoh gledam.

    Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Izbacice ga iz SNS, ako radi, ne uklapa se.

    Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix