njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

02. maj. 2014

Državni službenik se žali da nije u stanju da u 7:30 igra pasijans

Službenik kaže da je najefikasniji u pasijansu između 12 i 14 časova

Službenik kaže da je najefikasniji u pasijansu između 12 i 14 časova

BEOGRAD, 2. maj 2014, (Njuz) – Zdravko Ignjatović, mlađi referent u Agenciji za prostorno planiranje, smatra da neće biti u stanju da dovoljno koncertrisano igra pasijans ako bude dolazio na posao u 7:30, saznaje Njuz.

Ovaj službenik kaže da se slaže da je potrebno povećati efikasnost u igranju pasijansa u javnom sektoru, ali nije siguran da će se to postići ranijim dolaženjem na posao.

– Možda govorim samo u svoje ime, ali ja sve do 11 ne uspem da se potpuno razbudim i često mi se dešava da uopšte ne vidim kad mi se, recimo, pojavi petica herc, da dole imam šesticu tref. Mogu samo da zamislim na šta će moj pasijans ličiti u 7:30 – žali se Ignjatović, koji kaže da se sva interna istraživanja kod njega na poslu pokazala da se pasijans najefektnije igra između 12 i 14 časova.On kaže da je na prvi pogled dobro što će igrati pasijans samo do 15:30, ali se plaši da će kad dođe kući biti previše umoran i da neće biti u stanju da kvalitetno provede svoje slobodno vreme.

– Postoji opasnost da ću biti toliko umoran da ću čak početi i da spavam popodne kad se vratim sa posla, što će biti nezgodno jer možda počnem da propuštam “Slagalicu“ – kaže Ignjatović.

Marko Dražić

 1. MRVOjed kaže:

  Moglo bi radi dokonih drzavnih sluzbenika da se organizuje medjustranacko prvenstvo u pasijansu, minolovcima, cak i online preferansu recimo?
  (Cisto da saznamo koje javno preduzece ili agencija ima najsposobnije kadrove.)

 2. konkurentnost kaže:

  Predlazem da drzava ulozi u izradu servera pasijansa za drzavne sluzbenike, gde bi se oni online medjusobno takmicili ko ce ga brze resiti. Naravno, pobednici bi dobijali poene i postajala bi lista najuspesnijih igraca kao i nezaobilazni chat za standardno prozivanje gubitnika. Oni koji su umorni u 7:30 mogu pre odlaska u stresnu atmosferu online pasijansa da popiju kafu, popuse koju cigaretu, zagreju kaziprst brzim kliktanjem misa, odigraju koji pasijans offline, jer kada odu online moraju biti potpuno spremni za surovu konkurenciju mastera pasijansa sa visegodisnjim iskustvom.

  1. Boris kaže:

   Podržavam predlog.
   Naravno, uz neizbežni mali tender.

 3. scoby kaže:

  Malo je 7:30, trebalo bi da radno vreme pocne u 6:00 (kad vampiri idu na spavanje) kao u fabrikama u titovo vreme. Isti ti, koji sad pokusavaju da glume nesvrstane, hteli su da iskopaju tita (i probodu ga glogovim kocem), dok se nisu premetnuli u unapredjene seseljoide.

 4. ariela kaže:

  Ništa šta da se radi…malo pauziraj dok se ne prilagodiš. ..a kako to izgleda pitaj nas što u EU radimo od 6…jos je dobro kako će biti…

 5. gradjanin kaže:

  Kako bi reforme uspele, svi zaposleni u javnom sektoru moraju da pokažu maksimalno zalaganje na svojim radnim mestima u skladu sa svojim znanjem.

  1. celtic kaže:

   To znači da se vrate motici od koje su i utekli :-)

 6. Pera kaže:

  Meni su se zalili botovi da u 7:30 nemaju vesti koje moraju da komentarisu.

  Vesti od vece pre toga su vec bajate i ne mogu biti prvi u komentarima.

 7. Himalajac kaže:

  Svaata. Sto lepo ne otspava na poslu od 1 do pola 3, a onda ne ostane 2 ili 3 sata prekovremeno, kad aci odu, da na miru odigra pasijans, nabaci koji dinar vise, jer se prekovremeno placa 150%, a ujedno moze da konkurise inradnika meseca…

 8. deda Dragan kaže:

  Ovaj zornjak pasijans je problem samo za nesposobne.Lako će se otvarati: Prvo dolazi “Kralj HERC”pa na mjega legne bilo koja”Dama kara na”nju zajaši”Žandar” detslina … “Dvojku iz Čačka”mora da zameni dzoker bez pFTELJE zbog mogućih “kraduckanja” u sLAGANJU.

 9. Mickey kaže:

  Ne mora da otvara po tri, neka otvara po jednu.

 10. čukamenicaja kaže:

  U pravu je čovek. Evo ja moram da budem na poslu već u 7h i dok odigram nekoliko pasijansa tako mi se pridrema, da već oko 11 moram da pridremam.

 11. Ender kaže:

  Katastrofa. Propas’ živa.
  Opašće produktivnost. Sad će direkt sa splavova i klubova iz noćnog života i provoda da se ide na posao.

 12. mirko kaže:

  Definitivno da nam sluzbenici neznaju sta ce sa sobom na poslu .

 13. celtic kaže:

  Kad taj radni fašizam dođe kod nas, državne fime će biti kao gradovi duhova. Neka, za to smo glasali 90-ih.

 14. Aleksandar Hejter kaže:

  И где су сад јебени синдикати да заштите права овог радника или и даље служе само за дељење полутки.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *