njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

02. nov. 2013

DS i LDP odustali od ujedinjenja iz straha da će nova stranka biti previše jaka

Odustali zbog straha da neće moći da kontrolišu prejaku stranku

BEOGRAD, 2. novembar 2013, (Njuz) – Demokratska stranka i Liberalno-demokratska partija ipak se neće ujediniti u novu političku organizaciju jer je u vrhu dve stranke usvojen stav da bi nova stranka bila suviše jaka i praktično ubila opoziciju i višestranačje u Srbiji, saznaje Njuz.

Nakon početnog zanosa i entuzijastičnih najava o budućem delovanju, stručne službe DS-a i LDP-a analizirale su potencijalne efekte nove političke organizacije na stranačku scenu i zaključile da bi posledice bile katastrofalne.

– Ne samo da postojeće partije više ne bi imale šanse, već se postavlja pitanje i da li bi sama ta nova stranka uspela da kontroliše svoju ogromnu moć. Imali smo mogućnost da stvorimo nešto veliko, ali ako će to biti King Kong koji može sve da nas uništi, onda ćemo radije ostati stranka u opoziciji – rekao je za Njuz izvor iz vrha Demokratske stranke.

Iz LDP-a takođe poručuju da Srbija još nije stasala za političku snagu ovog formata.

– Mi možemo da pričamo i o budućnosti, ali ako malo bolje pogledamo u sadašnjost, videćemo da Srbija još nije raščistila sve relikte iz prošlosti koji je vuku unazad. Nama je na prvom mestu interes građana, a ne sitni stranački interesi i zato smo odustali od formiranja nove organizacije, za koju nam čak ni analitičar Jovo Bakić nije mogao reći kako će se odraziti na politički život u Srbiji – rekao je Čedomir Jovanović za Njuz.

Nenad Milosavljević

 1. aleksandar kaže:

  srbija…. mala bara…. puno krastavih zaba…

 2. nisam bezobrazan kaže:

  “Iz LDP-a takođe poručuju da Srbija još nije stasala za političku snagu ovog formata”.
  Pravo je vreme da se promeni Srbija??? To jest da se promeni narod, jer ova vlast i ova opozicija zasluzuju bolji, zahvalniji narod, jer kako kaze picousti: nikad bolja vlada, pa promeni pola ministarstva. Aha , svi nam vec zavide, opet citiram aleka picoustog, da mi je znati na cemu?

 3. iva kaže:

  Chadda badda.

 4. Tagore kaže:

  Halloween Day?
  U pozadini nevidljivih srpskih zavesa SNS grobari kraj vampira vrebaju.

  (Bogati Srbi mlogo volu natrulu srpsku crkvu sas temelj bez zavesu…)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *