njuz-autor

AUTOR: urednistvo

14. mar. 2013

DSS zahteva da premijer Srbije promeni ime u Vojislav Koštunica

Petković naveo da je Srbija jedina zemlja u bivšoj Jugoslaviji, a i Istočnoj Evropi, čiji se premijer zove Ivica Dačić

BEOGRAD, 14. mart 2013, (Njuz) – Glavni odbor Demokratske stranke Srbije zahteva da sadašnji premijer Srbije promeni ime u Vojislav Koštunica, izjavio je za Njuz Petar Petković portparol DSS-a.

Petković je objasnio da Srbija, ukoliko želi da bude ozbiljna država, sebi ne može da dozvoli da je vodi neko ko se ne zove Vojislav Koštunica.

– Postoji više razloga za promenu imena premijera. Pre svega Srbija je jedina zemlja u bivšoj Jugoslaviji, a i istočnoj Evropi, čiji se premijer zove Ivica Dačić. Zatim, Ivica Dačić uopšte nije član DSS-a, a svi članovi Demokratske stranke Srbije smatraju da bi za njih bilo bolje da se premijer zove isto kao i predsednik naše stranke– istakao je Petković.

– Mi želimo da ime premijera bude Vojislav Koštunica, po čoveku čije ime asocira na odlučnost, ustavnost i brigu za Kosovo. Besmisleno je da se premijer zove Ivica Dačić samo zbog toga što su socijalisti i naprednjaci napravili takav dogovor posle izbora – napomenuo je portparol DSS-a.

Petković smatra da bi nakon promene imena premijera i svi članovi Vlade i svi poslanici iz SPS-a trebali da preuzmu imena kadrova iz DSS-a, kao i da bi SPS, sve dok je na vlasti, trebao da se zove DSS.

Soko Sokolović

INSPIRACIJA: DSS: Zrenjanin da promeni ime u Petrovgrad

 1. Мало ја сам kaže:

  Kompromis bi bio Ivica Kostunica.
  Mogli bi i Sumadiju da nazovemo Kosovom.Tako bi ono, barem par godina, ostalo pod skute Srbije.

  1. gvozden kaže:

   a zasto ne Ivica Marica Kostunica? Ipak je premalo zena u vladi.

 2. Ime (obavezno) kaže:

  E ne moze. Sad kad smo se navikli! Sto ranije nije to predlozio!

 3. combat rock kaže:

  Nije losa ideja. S obzirom da DSS favorizuje “dvosmernu saradnju” predsednik te partije bi mogao da promeni ime u Ivica Dacic ili jos bolje, zbog dinamicnosti politickih procesa u regionu, u Hasim Taci. S jedne strane tako bi se, jednom za svagda, oslobodio dvanaestomartovskog greha, a s druge strane Hasim Taci bi postao dostupan srpskom pravosudnom sistemu. Naravno, Taci bi mogao da nam doskoci i promeni ime u Aleksandar Vucic, te da uhapsi Ketrin Eston koja je promenila ime u Darko Saric… Uf, zabole me glava!

 4. Tagore kaže:

  Kako saznati više o srpskoj politici?
  Jednostavno čitati vesti iz Tanganjike ili iz Zimbabwe:
  http://news.google.com/nwshp?oe=utf8&ie=utf8&source=uds&topic=h&ned=en_tz&start=0&edchanged=1&authuser=0

  P.S. – Šta sam još zaboravio da vam riknem? Otkako nas Gugleto svakodnevno špijunira, podvalite mu registracijom na Youtube iz Hondurasa sa adrese (10 minutes email). Uteha? Ovaj tupavko će i posle vašeg silom prijavljenog nepostojanja ili smrti u politički orijentisanim skupštinama opština Srbije, i dalje verovati da ste živi.

  1. Mare kaže:

   Gospodine, Vama je potrebna pomoc

   1. Жика kaže:

    Помажу му али га повремено пусте кући па он искористи да не пије терапију…

    1. Pera kaže:

     Šteta što ne pije terapiju, inače ne bi mlatio gluposti…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *