njuz-autor

AUTOR: Bojan Ljubenovic

19. sep. 2013

Dveri apeluju na organizatore Parade ponosa da im daju povoda za pojavljivanje u medijima

Dveri krive organizatore Parade za to što nemaju nikakav povod da se pojave u medijima

Beograd, 19. septembar (Njuz) – Narodni pokret „Dveri“ zatražio je na današnoj vanrednoj konferenciji za novinare da svi članovi organizacionog odbora ovogodišnje Parade ponosa odmah podnesu ostavke zbog bojazni da ta manifestacija ne bude održana, kao i zbog nepostojanja potrebe da se “Dveri” pojave u medijima.

Član najužeg rukovodstva „Dveri“ Vladan Glišić rekao je da sve aktivnosti oko održavanja Parade ponosa bezrazložno kasne i istakao da je očigledno da su organizatori iz Inicijative za ljudska prava nesposobni da taj projekat realizuju na nivou prethodnih godina.

– Na šta ovo liči, moliću lepo! Na samo dve nedelje od uobičajenog termina za gej paradu ne zna se ni tačan datum njenog održavanja, ni broj potencijalnih učesnika, ni trasa kojom će se homoseksualci kretati. Marketinške aktivnosti su ravne nuli, u javnosti nema ni traga od debate, a o okruglim stolovima na televizijama da i ne govorim. U ovo vreme prošle godine mi iz „Dveri“ već smo već gostovali u „Utisku nedelje“ i sijaset drugih emisija, a ove godine nas niko ne zove! Organizacija ovogodišnje „Parade ponosa“ je čist amaterizam – ocenio je Glišić.

Glišić je upozorio da postoji realna opasnost da organizatori svojim svojim javašlukom upropaste jednu manifestaciju po kojoj je Beograd već postao prepoznatljiv u svetu.

– „Dveri“, „Naši“, „Obraz“ i slične organizacije prethodnih godina mnogo su učinile na popularizaciji Parade ponosa i zato sada ne možemo skrštenih ruku da gledamo kako se sve ruši kao kula od karata. Ako organizatori iz Inicijative za ljudska prava ne znaju šta treba da rade neka se sklone i nama prepuste organizaciju parade. Garantujem da ćemo za nedelju dana animirati na hiljade građana, policiju, medije, crkvu, predsednika vlade, gradonačelnika Beograda dakle sve one bez kojih se uspešna gej parada ne može ni zamisliti – istakao je Glišić.

On je dodao da telefoni u prostorijama „Dveri“ danima zvone i da se njihovi članovi neprstano raspituju dokle se stiglo sa pripremama za paradu.

– Mi ih iz dana u dan ubeđujemo da će sve biti u redu i da će parade sigurno biti, ali ne znam dokle ćemo uspeti da održavamo tenziju. U podrumu imamo spremnu gomilu plakata i drugog propagadnog materijala, ali šta to vredi kada gospoda organizatori ne rade svoj posao. Umesto da se rastrče po ambasadama i televizijama oni se dopisuju sa poverenikom za informacije od javnog značaja i najavljuju nekakve izložbe. Sramota! – zaključio je ogorčeno Glišić.

Bojan Ljubenović

 1. Slobodan Milosevic kaže:

  Pede… pardon, homoseksualce niko ne sme da bije!

  1. aleksandar kaže:

   dakle sloba sweetfucker!

   bokte, tacno sam vec zaboravio kako je kad predsednik/premijer nije ni pijanica ni peder ni analfabeta a svi ga mrzidu…

 2. Lucano kaže:

  Ovi iz Dveri uvek sa nekim pederima u emisiji, dosta su mi sumnjivi.

  1. Spikerka kaže:

   Udji na njihov sajt http://www.dverisrpske.com da vidis koliko aktivnosti imaju, ali ih u emisije pozivaju samo pred “pederbal” cime se u javnosti (svesno) formira lazna slika o ovom pokretu, kao da se bave samo pederima. Nema slobodnih medija u Srbiji, pa ni novinari ne mogu da pozovu u svoje emisije one koje zele, nego one koje moraju.

 3. Polovni Buntovnik kaže:

  Dveri bi trebalo da podrže kandidaturu nigerijskog mladog naučnika Čibuihem Amalaha za Nobelovu nagradu.

 4. scoby kaže:

  Eto prvog posla za novog Gradonacelnika (ma ko to bio), posle 24.09.2013.god. Da li ce nadmasiti svog prethodnika u homofobiji?

 5. bik koji sjedi kaže:

  vidi se da se srbija odrice svega tradicionalnog,pa i gay parade. sramota!

 6. ariela kaže:

  Uh a ja cekam da vidim senzacionalni naslov u Kuriru..kao npr danas da Severina nije uopste bila udata za Milana…pitanje da li su se uopste kresnuli…c c c skandal…a sad i ovo dveri kao nesto tu njih ne vole protiv njih su a sad glasno traze paradu…mislim mislim opasno je ovo vreme vreme zablude…”vise se ne zna ko je ko ne zna se i niko ne zna sta je sta…

 7. StakaZulu kaže:

  “Garantujem da ćemo za nedelju dana animirati na hiljade građana, policiju, medije, crkvu, predsednika vlade, gradonačelnika Beograda dakle sve one bez kojih se uspešna gej parada ne može ni zamisliti.”
  U pravu je čovek ovi su sasvim dovoljni za gej paradu. Nema većih gejeva od ovih pomenutih.

 8. Marex kaže:

  Pa stvarno ove Dveri, dokle će više da nam pričaju o tradicionalnim vrednostima i dokle će više da se protive promociji pederluka? Zar oni ne čitaju ove komentare i ne shvataju da je naš narod u stvari za pederluk, za pederske brakove u kojima će pederi moći da usvajaju decu?
  Stvarno, ugasite se vi dverjani više, MI HOĆEMO GMO U SRBIJI, MI HOĆEMO PARADU PEDERA, NAS NE INTERESUJE NEBESKA SRBIJA, NAS NE INTERESUJE KOSOVO, RAŠKA, VOJVODINA; NAS INTERESUJU NAŠE ZADNJICE, KOJE BI DA BUDU SITE I SAMO TO NAS INTERESUJE, A VI NAM STOJITE NA PUTU U SPROVODJENJU ISTIH!
  Ugasite se više i vi i svi normalni Srbi ako ih još uvek ima!

 9. Gagi kaže:

  “Zveri” danas aktivni na Njuzu, samo lupaju minuse… Bolje ljubite ruke Pohotiju i Pablu Kačavendi!

  1. sve vas mrzim kaže:

   danas ga nisi primio od tate pa si malo nervozan?

 10. lol kaže:

  Glisic na toj slici izgleda kao da mu je mama odabrala odecu.

 11. Pero kaže:

  Dveri mole boga da se parada održi, da bi imali razlog postojanja, a ovi LGBT organizacije da se ne održi da bi mogli da kukaju i dobijaju pare od nevladinih sektora, iako drugacije govore. Da se ne spominju LGBT i da ih niko ne konstatujene bi ni jedne ni druge stetocine postojale.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *