nazad na vrh

Džedaji podržali anti-gej demonstracije ili provokacija Sith-a?

Foto: Janko Petkovic/BETA

BEOGRAD, KORUSANT, 10. oktobar (Njuz) – Iako se Savet Džedaja do sada držao po strani tokom medijskog rata između pristalica i protivnika održavanja Parade ponosa u Beogradu, foto izveštaji sa lica mesta ukazuju na to da je danas tokom nemilih scena nasilja u centru prestonice bio prisutan barem jedan njihov predstavnik.

Koji bi interes ove vojničke sekte sa velikim političkim uticajem bio da se meša u pitanja od, iz našeg ugla gledano, ne baš galaktičkog značaja nije jasno ali naslućuje se da Korusant sve češće gleda u pravcu Zemlje. Politika “zavadi pa vladaj” nije strana starcima koji su na glavnim pozicijama Saveta (izguglati “rat klonova”) pa ni samom Gospodaru Jodi.

Na naš upit, PR služba Korusanta nam je poslala robota, model R2-D2, sa hologramskom beleškom gospodara Jode da se Savet Džedaja ne meša u srpska posla niti to namerava i da će njihova politika prema Srbiji “samom Srbija koju vodi politikom određena biti”.

Bezbednosni analitičar Miroslav Lazanski međutim podvlači i mogućnost drugačijeg scenarija. – Sama fotografija nije dovoljna da se izvuku finalni zaključci ali ne smemo izbaciti iz opticaja niti ideju da je moguća i provokacija Sitha-a, tajne organizacije koja želi da zavlada Univerzumom i koja zna da je najkraći put do toga, zavađanje Srba sa džedajima. Pored toga što Ratnici Sitha nose mantije iste boje kao i džedaji, možemo primetiti da je boja svetlosne sablje crvenkasta, što je mogući znak uplitanja Imperije.

Da li će u Srbiji ponovo demonstracije pokrenuti rat, ovoga puta na nivou celog svemira, ostaje da se vidi. Samo stanovište džedaja i Sitha oko homoseksualnosti nije poznato ali rasa Mandalurijanaca koja je vrlo uticajna u političkoj prestonici Republike, Korusantu, je poznata po blagonaklonom stavu ka istopolnoj ljubavi i Parada ponosa bi svakako mogla proširiti njihov uticaj na Zemlji, što Sithu svakako ne bi odgovaralo.

Đ.L.

BREJKING APDEJT:

U eri građanskog novinarstva ni tajne operacije tako moćne organizacije poput Imperije i monaškog reda Sith ne mogu da prođu neotkrivene. Uzoran građanin, svedok jučerašnjih dešavanja poslao nam je dokaz da je Sith umešan u nerede sa ciljem da se za to optuže Džedaji.

Konačni dokaz i prisustvu ratnika Sitha na demonstracijama

 1. Osecam komesanje u sili…

 2. potpuno politicki nekorektno i naravno, sjajno, narocito fotka :)

 3. Ako nam se javi autor fotke rado cemo ga i potpisati :)

 4. Darth Pop u akciji… :)))

 5. Na tamnu stranu presao je,hmmm.

 6. Hahaha,genijalno :D
  Svaka cast !

 7. technically…. Mandalorijanci bi radije bili podrška Situ nego Džedajima, tako da…. :)

 8. Благодарим падавани:)

 9. @Blagorodni Eustahije

  Tako da… šta? Šta ćemo sa mandalorijanskim savezništvom sa Pobunjeničkom alijansom, pa Alijansom slobodnih planeta i na kraju Novom Republikom? :)

  • a sta je sa krvavim ratom izmedju Mandalorijanaca i Stare Republike u kojem su dzedaju ucestvovali na strani Republike… :D

 10. Stare alijanse se razbijaju oko pitanja ljudskih prava u Srbiji, sve je moguce

 11. Mislim da je ovaj lik napravio dobar snimak http://www.youtube.com/watch?v=Dh_Laqk-o8I

 12. Najsmešnije u svemu je to što bi Isus Hrist podržao gej paradu da je živ. Konzervativci koji njegovo ime (pre)često uzimaju u usta slede vrednosti koje se fundamentalno kose sa Isusovim likom i delom. :-)

 13. Ne, ne drugari niste vi to dobro shvatili, srbija ima svoje predstavnisto Sithova i u skaldu sa statutom iste organizacije koja podrzava nacionalni identitet svakog krila, muzika je malo preradjena
  http://www.youtube.com/watch?v=HY3gPx8QS1Y

 14. CHUBAKA IS COMING THRU..AAEEAAARRHHHH!!!!

 15. Sith gladnom ne veruje.

 16. Tacno sam znao, nije moglo bas toliko nereda da izbije bez mesanja ovih sa crvenim macevima… Sith gladnom ne veruje!

 17. @Ivan Knezevic: najbolji post ikad! hahahahahahahahaahaaaahaaa :-):-);-);-):-):-)

 18. @LeBart you MUST be joking!?!

 19. Не ради се овде о подметачини, Сит лорд је отворено махао ЦРВЕНИМ лајтсејбром, није ни покушао да кривицу свали на џедаје. Само је искрено притрчао у помоћ својим хордама.

 20. Ma to je bre ljudi Shadow Priest lv85. Now playable on BG servers…

 21. ..Ma bre…Klingonci i gotovo!!!…

 22. rezistans iz fjutajl! ju vil bi asimilejted!!!

 23. “…i danas je nemali dio vjernika istjerivao Sotonu, pokazalo se ipak – na pogrešnoj strani.”
  HRT, izveštaj sa Parade ponosa, Beograd 10.10.2010.

 24. Dajte sliku u vecoj rezoluciji, ocu na desktop da je stavim i pomolim se ujutro pre posla…Ovo je ono sto trazim celog zivota…

 25. Ne dirajte mi klingonce…tako me podsećaju na nas Srbe….:D…veseli, pijani i stalno se tuku

 26. eh kada bih je imao u 1680×1050.
  Nek je sila sa vama.

 27. Powerful you have become, the dark side I sense in you.

 28. Bjutiful blogers I love you…espetiajlu the male part og it…
  Long live the prajd zajezancija.

 29. Nazalost jedan dzedaj nije bio dovoljan da se probije kordon…

 30. Misliš, Sith Lord? :)

 31. al se probio sith (pop) sa sabljom :DDDDDD

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix