nazad na vrh

Džoni Štulić tuži patrijarha Porfirija zbog korišćenja njegovih stihova

UTREHT, 2. jun 2021, (Njuz) – Nekadašnji frontmen grupe “Azra” Branimir Džoni Štulić pred Višim sudom u Beogradu pokrenuće parnicu protiv patrijarha srpskog gospodina Porfirija zbog korišćenja njegovih stihova u čestitki koju je prvi čovek Srpske pravoslavne crkve juče uputio Tomislavu Tomaševiću, novoizabranom gradonačelniku Zagreba.

Čestitajući novom gradonačelniku Zagreba Patrijarh Porfirije je iskoristio stihove iz pesme “041” napisavši da “Zagreb izranja iz sna”, kao i da je pred nama novo “jutro koje će promeniti sve”.

– Već mi je dopizdilo da svako iz mog opusa uzme šta hoće i koristi kako njemu padne na pamet. Ako je taj Porfirije neki roker za kakvog se izdaje neka sedne i sam napiše nešto, a ne da uzima deo moje genijalnosti. Ne mogu vjerovati! Kakav Dejan Cukić od čoveka! – rekao je Štulić.

Potpisujući punomoćje svom beogradskom advokatu Štulić je dodao da od Srpske pravoslavne crkve očekuje naknadu zbog kršenja autorskih prava.

– Porfirije u pismu jeste naveo da sam ja autor spornih stihova, ali ih je stavio u kontekst koji ja nikad ne bih potpisao. To bi bilo isto kao kada biste od Mona Lize uzeli samo jedno oko i potpisali Leonarda Da Vinčija. Ako je već hteo da koristi moje pesme mogao me je pozvati da mu to uradim kako treba – kaže ljutiti Štulić.

Bojan Ljubenović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
 1. A kada je, budući Patrijarh, kupio kartu za njegov koncert, onda mu nije smetalo?!

 2. Citirao Prorokove riječi..re rade li to vazda??
  ..и Тко од нас неТкад није цитирао Светог Пророка Брању Претечу ..??нек баци камен први

  • Citirao Prorokove riječi..ne rade li to vazda??
   ..и Тко од нас неТкад није цитирао Светог Пророка Брању Претечу (оснивачс вокално-инструменталног става ‘Азра-то сам Ја’ како за себе вели) ..??-нек баци камен први

 3. Jes’ da “Jutro će promijeniti sve” NIJE Džonijeva pesma, ali nema veze…

 4. Postoji Zakon o Javnom informisanju, Zakon o obligacionim odnosima odredbi- član 198. (Povreda časti i širenja neistinitih navoda), kao i Etički Kodeks novinara Srbije, koje ste pogazili usled iznošenja i širenja neistinitih, zlonamernih i uvredljivih navoda na račun g. Štulića. Ktome vas savetujem da bolje uklonite ovu podmetnutu ‘vest’, jer znam da vam nece biti prijatno ukoliko se g. Štulić odluči da preduzme sve raspoložive pravne radnje u cilju zaštite svojih moralnih i zakonskih prava.

 5. I dalje se prdi u prasinu, jer smo dostigli sve zeljene standarde, a i sanjari se uz mezenje…

 6. Ја сам мислио да кад понављаш нечије ….онда је то потврда ДОБРА … које је исказано са добром намјером … а људи, намјера….

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix