njuz-autor

AUTOR: urednistvo

07. dec. 2012

Egipatski predsednik ne veruje da „Arapsko proleće“ može da se dogodi u Egiptu

Mursi kaže da se u Egiptu smena vlasti nikada neće dogoditi na ulici

KAIRO, 7. decembar 2012, (Njuz) – Predsednik Egipta Muhamed Mursi izjavio je danas da ga ne plaše višednevna okupljanja naroda u centru Kaira i da ne veruje da bi „Arapsko proleće“ moglo da se dogodi u Egiptu, prenose agencije.

Mursi je ocenio da Egipćani na ulice izlaze jedino onda kada žele nešto da proslave, kao što su prethodnih dana proslavljali najavu moguće promene Ustava Egipta, tako da “Arapsko proleće”, kako je rekao, definitivno nije opcija u toj zemlji.

– Smena vlasti na ulici svakako nije u duhu egipatskog naroda – kratko je Mursi odgovorio na pitanje da li se plaši za svoju sudbinu – Mnogima odnekud deluju poznato scene koje proteklih dana gledamo u Kairu, ali to je zato što smo prošlih meseci često gledali snimke iz Tunisa i Libije.

Predsednik Egipta je napomenuo da je dosta izučavao pogrešne poteze Bena Alija iz Tunisa i bivšeg libijskog lidera Moamera Gadafija.

– Najbolje se uči na tuđim greškama, a kako u Egiptu nije bilo sličnih iskustava, analizirao sam greške lidera Tunisa i Libije – smatra Mursi – Nikako sebi neću dozvoliti da postupim poput njih. Ovde će se vlas promeniti na ulici tek kad na palmi rodi urna!

Marko Dražić

 1. Патриота са интересом kaže:

  Није му тачан календар

 2. Sale kaže:

  Svako ima svog Kostunicu…

 3. Ja sam kaže:

  Neka pocne da bira urnu sa te urme, dok jos moze da je dohvati,

  1. Ja sam kaže:

   Iliti: ,,Arapsko prolece” ne bira godisnje doba.

 4. Mesec i sisa Danica kaže:

  Zašto se ovi robovi u Egiptu opet bune?
  Zar su zaboravili 90-te, Hosnija Mubaraka i sav pesak koji je izneo iz zemlje?

  Faraoni se polako vraćaju i doneće 16.000.000.000.000 $ investicija.

  Tranzicija ka robovlasništvu je dug i mukotrpan proces. Potrebno je uskladiti zakone, pokrenuti tržište robova, pomoći robovlasnicima da stanu na noge, ukinuti nepotrebna radna mesta, transformisati školstvo, privatizovati zdravstvo i policiju, ukinuti vojsku, vratiti plaćanje tv pretplate…

  “Velike promene se ne događaju same po sebi, evolutivno, prerastanjem jednog sistema u drugi. One se događaju diskontinuitetom, lomljenjem okova i uspostavljanjem novih odnosa.”

  “Svako ko blokira promene direktno unazađuje društvo i onemogućava da bolje ideje pobede.“

  “Hirurg koji vas operiše nije vam baš simpatičan. Simpatičniji vam je onaj lekar koji vas uverava da ste u odličnom stanju, da operacija nije potrebna, da ćete ozdraviti pijući čajeve.”

  “Nema spavanja. Ne možete vi da budete svetski prvaci a da spavate. Spavajte pet, šest sati šta vam više treba da spavate. Spavaćete kad budete u penziji. Penzioneri mogu da spavaju. Ako niste u penziji nemojte da spavate. To je dobro i za liniju.“

  “Kad treba da pojedeš govno, prvo pojedi najveće.”

 5. zexx kaže:

  Jedan Arap ne cini prolece!

  1. Euklid kaže:

   Za resavanje problema, prikupljanje snage, srdacno preporucujemo umesto sedativa i psiho-analiza, alkohola, droga…. Jednu terapiju Beogradskog sindikata…. s akcentom na album iz 2010. :)

   1. Tagore kaže:

    Srbi bar znaju ko je Vibia Perpetua, blago njima!

    1. Euklid kaže:

     Izgleda, nazalost, da Si u pravu…..

 6. Tagore kaže:

  SVETA SMAKIĆ | 06. decembar 2012. 20:58 | Srpsko proleće
  Rtanj – sklonište od smaka sveta

  Srpska piramida ‘Šiljak’ (1570 m), starija od majanskog kalendara i od egipatskih piramida, se nalazi 200 km na jugu od Kalemegdana, na planini Rtanj u Timočkoj Krajini – iznad Sokolove Banje, ako dolazite iz Ćelekule.

  Po timočanskom proročanstvu, smak sveta 21. decembra će izbeći upravo ova piramida.
  Vanzemaljski nagoveštaj ”srpskog proleća” već od subote, 8. decembra stiže u obliku ”jače košave”, koju svi turisti po snegom zakrčenim putevima mogu osetiti i po sopstvenim ušima.

  Naučnik Dragan Šou tvrdi da vanzemaljci redovno posećuju Rtanj / Foto: I. Marinković
  http://www.novosti.rs/upload/images/2012//12/06n/rep-Rtanj.jpg
  (Komšinici Draginji Rtanjesku su vanzemaljci preko čunka obećali i vetroelektranu na piramidi Šiljka.)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *