njuz-autor

AUTOR: urednistvo

29. okt. 2019

EKOLOŠKA KATASTROFA: Požar na Staroj planini preti da ugrozi mini hidroelektrane!

STARA PLANINA, 29, oktobar 2019, (Njuz) – Veliki požar zahvatio je juče Staru planinu, a prema prvim informacijama, ovoj planini preti ekološka katastrofa, jer bi on mogao da se proširi i na mini hidroelektrane

Iako se u prvi mah spekulisalo da nije ugroženo stanovništvo, kao ni objekti, tokom dana se pojavila vest da bi požar mogao da ošteti najveću lepotu Stare planine, mini hidroelektrane.

– Činjenica je da se javnost godinama nije previše bavila Starom planinom i tek je izgradnjom mini hidroelektrana i najavom gradnje novih, ova planina došla u žižu javnosti. Ipak, sada požar preti da uništi prave bisere, kakva je recimo mini hidroelektrana na Crnovškoj reci – rekao je jedan od investitora, koji je tražio da ostane anoniman.

On napominje da je najava izgradnje mini hirdroelektrana privukla i dosta ljudi na Staru planinu, ali da bi sve to moglo da bude uzaludno ako one budu ugrožene u ovom požaru.

– Jako je važno da sada budemo složni i da oformimo neki pokret “Odbranimo mini hidroelektrane Stare planine” – smatra ovaj investitor.

Marko Dražić i Viktor Marković

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *