nazad na vrh

Ekološke organizacije pohvalile napore koje Beograd ulaže u zaštiti komaraca

BEOGRAD, 23. april 2018, (Njuz) – -Više ekoloških organizacija u zemlji i svetu izrazilo je veliko poštovanje i podršku Beogradu i gradskim službama na naporima koje svakodnevno ulažu u zaštiti komaraca.

U zajedničkom saopštenju, ove organizacije ističu posvećenost i trud koje gradonačelnik i njegov tim svakodnevno pokazuju kako bi komarcima obezbedili optimalne uslove za nesmetan razvoj i rast populacije.

– Nijedan grad u Evropi do sada nije učinio toliko mnogo na zaštiti komaraca kao što to čini Beograd – objašnjava entomolog Rajko Petrović. – Gradske vlasti su pokazale da su više nego svesne značaja koji ima ova vrsta insekata i njegovoj ulozi u daljem lancu ishrane. Priobalje Save i Dunava su idealno stanište za komarce, a blizina grada i njegovih stanovnika predstavljaju nepresušan izvor hrane što Beograd čini jedinstvenim ekološkim sistemom u kome komarci mogu ostvariti svoj potpuni potencijal – kaže on.

Gradski menadžer Goran Vesić ne krije zadovoljstvo zbog dobijenog priznanja i obećava da će grad nastaviti da ulaže značajna novčana sredstva u cilju očuvanja biodiverziteta, sa posebnim naglaskom na zašitu komaraca.

– Aktuelna gradska vlast je svesna važnosti očuvanja životne okoline i duboko je predana njenoj zaštiti. Dobro je što je taj trud prepoznat od relevantnih ekoloških organizacija. Ako danas ne pokazujemo brigu i humanost prema tim sićušnim, nežnim stvorenjima kako ćemo sutra brinuti o našim građanima – zapitao se Vesić i poručio da će gradske institucije nastaviti sa radom na očuvanju populacije komaraca i da je već izdao nalog da se pritužbe na njihovu najezdu potpuno ignorišu.

Bojan Savić

  1. vi ste toliko duhoviti.
    ima vas dosta.
    pored vas srbiji netreba inostrani neprijatelj!
    steta sto to malo mozga koji imate , ne ipotrebite za nesto pametno. da pomognete srbiji i svom narodu!

  2. Treba još uvesti kazne za neodgovorne građane koji ove sirote, krhke životinjice nemilosrdno mlate peckalicama i prskaju “raidom”. Takođe, treba apelovati na narod da ne koristi “autan” i time onemogućava ishranu ovih simpatičnih zujavaca.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix