njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

23. apr. 2018

Ekološke organizacije pohvalile napore koje Beograd ulaže u zaštiti komaraca

BEOGRAD, 23. april 2018, (Njuz) – -Više ekoloških organizacija u zemlji i svetu izrazilo je veliko poštovanje i podršku Beogradu i gradskim službama na naporima koje svakodnevno ulažu u zaštiti komaraca.

U zajedničkom saopštenju, ove organizacije ističu posvećenost i trud koje gradonačelnik i njegov tim svakodnevno pokazuju kako bi komarcima obezbedili optimalne uslove za nesmetan razvoj i rast populacije.

– Nijedan grad u Evropi do sada nije učinio toliko mnogo na zaštiti komaraca kao što to čini Beograd – objašnjava entomolog Rajko Petrović. – Gradske vlasti su pokazale da su više nego svesne značaja koji ima ova vrsta insekata i njegovoj ulozi u daljem lancu ishrane. Priobalje Save i Dunava su idealno stanište za komarce, a blizina grada i njegovih stanovnika predstavljaju nepresušan izvor hrane što Beograd čini jedinstvenim ekološkim sistemom u kome komarci mogu ostvariti svoj potpuni potencijal – kaže on.

Gradski menadžer Goran Vesić ne krije zadovoljstvo zbog dobijenog priznanja i obećava da će grad nastaviti da ulaže značajna novčana sredstva u cilju očuvanja biodiverziteta, sa posebnim naglaskom na zašitu komaraca.

– Aktuelna gradska vlast je svesna važnosti očuvanja životne okoline i duboko je predana njenoj zaštiti. Dobro je što je taj trud prepoznat od relevantnih ekoloških organizacija. Ako danas ne pokazujemo brigu i humanost prema tim sićušnim, nežnim stvorenjima kako ćemo sutra brinuti o našim građanima – zapitao se Vesić i poručio da će gradske institucije nastaviti sa radom na očuvanju populacije komaraca i da je već izdao nalog da se pritužbe na njihovu najezdu potpuno ignorišu.

Bojan Savić

 1. zoki kaže:

  vi ste toliko duhoviti.
  ima vas dosta.
  pored vas srbiji netreba inostrani neprijatelj!
  steta sto to malo mozga koji imate , ne ipotrebite za nesto pametno. da pomognete srbiji i svom narodu!

  1. amharac kaže:

   ma bre, da je srece, sve te duhovite bi trebalo proterati, pa lepo dovesti migrante da uzivalju u srbiji

 2. Sasa kaže:

  Treba još uvesti kazne za neodgovorne građane koji ove sirote, krhke životinjice nemilosrdno mlate peckalicama i prskaju “raidom”. Takođe, treba apelovati na narod da ne koristi “autan” i time onemogućava ishranu ovih simpatičnih zujavaca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *