Unsplash/Abby Savage
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

27. apr. 2023

Ekološki aktivista nije mogao da se veže za drvo u znak protesta jer je odsečeno

BEOGRAD, 27. april 2023, (Njuz) – Ekološki aktivista Raša Mitrović iz Beograda pokušao je danas da započne protest vezivanjem za stablo u svom komšiluku, ali je shvatio da je u međuvremenu drvo odsečeno.

Mitrović je nameravao da protestuje jer je u njegovom komšiluku na Zelenom vencu već posečeno više stabala, ali i zbog zagađenog vazduha i niza drugih ekoloških problema sa kojima se suočavaju građani. Nažalost, kada je došao na mesto protesta, dočekalo ga je neprijatno iznenađenje.

– Drvo je bilo odsečeno i većim delom uklonjeno. Grane koje su ostale nisu bile dovoljne da se za njih vežem, pokušao sam, ali ako bi neko pokušao da me udalji sa mesta protesta, lako bi mogao da me odnese zajedno sa granom. Sada, eto, imam još jedan razlog da protestujem, ali nemam drvo za to – navodi Mitrović u izjavi za Njuz.

Prema njegovim rečima, nadležni očigledno ne samo da građanima oduzimaju zelenilo i čist vazduh, već im ograničavaju i pravo na protest.

– Ja sam protest najavio pre nekoliko dana na društvenim mrežama, a samo dan pre protesta drvo je posečeno i odneto. Slučajnost? Ne bih rekao. Zato ću u bliskoj budućnosti nabaviti montažno veštačko drvo koje ću moći da montiram tamo gde treba i neću zavisiti od nepredvidljivih prirodnih stabala. Takođe, neću više najavljivati proteste unapred, ne kaže se džabe da je iznenađenje pola protesta – zaključio je Mitrović

Nenad Milosavljević

Da li kompanije u Srbiji prikrivaju svoj uticaj na životnu sredinu, pročitajte ovde.

  1. Miona kaže:

    greota.nek pokusa sa fotokatalitickim preciscivacem vazduha

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *