Sadašnja cena varira od opštine do opštine
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

21. mar. 2017

Ekonomisti savetuju građane da sačekaju drugi krug izbora i tad prodaju glasove

BEOGRAD, 21. mart 2017, (Njuz) – Cena glasa u Srbiji konstantno raste, a ekonomisti očekuju da će najveću vrednost dostići u drugom krugu predsedničkih izbora i savetuju građane da se do tada uzdrže od njegove prodaje.

Predsednički izbori su raspisani za drugi april, eventualni drugi krug se očekuje dve nedelje kasnije pa građani imaju dovoljno vremena da razmotre ponude i odluče se za najpovoljniju.
– Izbori su idealno vreme za trgovinu glasovima i zato ne čudi želja građana da postignu što bolju cenu – kaže Marinko Jestratijević, iz Instituta za predizbornu ekonomiju. – Za razliku od parlamentarnih, predsednički izbori su specifični zbog mogućeg održavanja drugog kruga koji će, prema svim pokazateljima, dodatno uvećati cenu glasa na tržištu. Sadašnja cena varira od opštine do opštine, negde je to par litara ulja i džak brašna, u drugim mestima nešto više. Zakoni tržišta su neumoljivi, potražnja u drugom krugu će definitivno porasti i neumitno dovesti do skoka cena. Građani samo treba da pokažu strpljenje i sačekaju pravu ponudu – smatra ovaj ekonomski ekspert.


Političke partije kažu da su svesne situacije i da čine sve kako bi obezbedile dovoljan broj glasova pre njihovog poskupljenja.


– Naši aktivisti neumorno rade, stalno su na terenu gde pregovaraju sa potencijalnim prodavcima. Za sada imamo dovoljne količine soli, šećera, ulja, brašna i ostalih namirnica koje su osnovno sredstvo trgovine. Ulažemo dodatne napore kako bi spremno dočekali drugi krug pa smo naručili znatne količine asfalta i više radnih mesta u javnim preduzećima za najskuplje glasove – kaže naše izvor iz SNS-a koji je, pri tom, pozvao građane da budu svesni teške situacije u kojoj se Srbija nalazi i da imaju u vidu da je, zahvaljujući Aleksandru Vučiću, cena glasa danas znatno veća nego u vreme bivše vlasti.

Bojan Savić

 

 1. ZoinMihailo kaže:

  Ako vlast uključuje u glasanje i mrtve, ja bih da prodam glasove dve babe, dede, tri tetke….

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Samo da ne bude ,,za jedan časak radosti – hiljade dana žalosti!

 3. voya montoya kaže:

  A to je bio i zakljucak kopaonickog bilmez foruma…A i Carnex se pridruzuje predizbornim donacijama…Ana Brnabic ,takodje obecava da ce Jadna uprava, postati servis gradjana od 2019.,najkasnije 2020.,te odmah oporezovati one koji nisu preletali poput malog Aleka…

 4. CrniPonedeljak kaže:

  Ja po vašem savetu čekao drugi krug da prodam, i sad sam puk'o… Ima od vas da tražim nadoknadu štete! :D

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *