njuz-autor

AUTOR: urednistvo

27. jul. 2022

EPS obezbedio dovoljne zalihe blata za zimu

BEOGRAD, 27. jul 2022, (Njuz) – Elektroprivreda Srbije saopštila je da je za predstojeće zimske mesece pripremila dovoljne količine blata i da energetska stabilnost zemlje neće biti ugrožena.

U EPS-u navode da će struja tokom zime biti pravljena od vrhunskog domaćeg, ali i od uvoznog blata, čije je veoma niske cene ispregovarao lično predsednik Aleksandar Vučić.

Uspeh je, poručuje EPS, utoliko veći jer je reč o najkvalitetnijem blatu koje je muljano nogama, a ne mašinski.

– Kvalitetno blato nije jednostavno danas naći na tržištu, a naći blato koje je muljano nogama, to je ravno čudu. Blato koje ćemo uskoro uvesti danima su muljale čiste noge radnika i radnica iz Angole, Portugala, Letonije, Azerbejždana i još nekoliko zemalja. U pitanju je blato visoke kalorijske vrednosti, od kojih ćemo dobiti struju izuzetnog kvaliteta – saopštili su iz EPS-a.

Oni su dodali da će blato biti uskladišteno u više skladišta širom zemlje i da će od momenta kada stigne u Srbiju pa do momenta kada bude ubačeno u termoelektrane biti neprestano mešano kako se ne bi steglo.

Količine koje nakon grejne sezone budu ostale nepotrošene biće iskorišćene za prolećni turnir ženskog rvanja u blatu pod pokroviteljstvom nacionalne energetske kompanije.

Nenad Milosavljević

  1. Prestravljen kaže:

    Hahahaha, pa vi niste normalni, zadavih se od smeha….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.