njuz-autor

AUTOR: urednistvo

26. feb. 2012

EPS: Opraštanje dugova za struju može da ugrozi sistem direktorskih bonusa

Februarski bonusi mogli bi da budu manji i za 40%

BEOGRAD, 26. februar 2012, (Njuz) – Opraštanje februarskih dugovima najsiromašnijim građanima, kao i popust za one koji potroše manje struje, mogu ozbiljno da ugroze već prenapregnut sistem direktorskih i menadžerskih bonusa u kompaniji, saopštila je Elektroprivreda Srbije.

Iz EPS-a poručuju da je sistem direktorskih bonusa pred pucanjem, o čemu svedoči i činjenica da su direktori te kompanije nedavno morali da prisvoje 400 miliona dinara namenjenih za troškove čišćenja snega iako sneg uopšte nisu čistili.

– Direktorski i menadžerski kadar je ovim merama praktično doveden do prosjačkog štapa i ivice egzistencije. Bojimo se da ćemo, ukoliko sporne mere ne budu ublažene, morati ponovo da napravimo neke tendere koji nam nisu potrebni ili da obnovimo saradnju sa Čolom kako bismo nadomestili gubitke u kasi namenjenoj direktorima – stoji u saopštenju EPS-a.

Zbog oprosta dugova siromašnim građanima, direktori EPS-a će, kako je navedeno, u februaru dobiti bonuse umanjene čak za 40 odsto, što će značajno uticati na nivo nihovog životnog standarda.

– Četvrti stan, peti auto ili treći bazen nisu stvar materijalizma, već principa. Ako jedna kategorija siromašnih želi popust na struju danas, neka druga kategorija će to želeti sutra, a kada se lavina pokrene, niko neće moći da je zaustavi. Ionako imamo najjeftiniju struju u Evropi, koja bi trebalo da poskupi za bar 300 odsto da bismo dosegli ekonomsku cenu, a ovakvi dodatni udari situaciju čine još dramatičnijom – kaže u EPS-u.

U toj kompaniji, takođe, najavljuju da će, ukoliko problem ubrzo ne bude rešen, Sindikat direktora, menadžera i poslovođa Elektroprivrede Srbije pokrenuti štrajk kako bi se izborio za svoja prava i adekvatne bonuse.

Nenad Milosavljević

 1. himalajac kaže:

  sindikati direktora NIS-a i Telekoma ce se takodje pridruziti direktorima EPS-a, jer ko zna dokle fantazija ovih na vlasti moze da ode pred izbore…

 2. Ajvarolog kaže:

  CAREVI

 3. Tetka kaže:

  Текст вам је одличан, као по обичају.
  Али, морам да приметим да све мање места остављате за људе који су вам верни, а све више правите места за ооооогрооомне рекламе. Мислим на то што сте скинули листу са “скорашњим коментарима” преко које видимо ко је шта написао, па тако мало и ми “опљунемо”… кад је у овој земљи једино то што можемо…
  Јасно је да морате и ви од нечега да живите, а да ли се, као што би могли и полититичари, питате ко је вас “изгласао”, тј захваљујући коме се зна за вас?!

  1. urednistvo kaže:

   Tetka, sajt nam puca po šavovima i ponekad ponešto moramo da isključujemo. To rade momci iz hostinga (koji nam pomažu jer mi nemamo pojma o tim stvarima) kojima je prva briga da ne puca baza. I tako smanjuju upite koji je opterećuju.
   Poenta je da moramo da pravimo novi sajt koji može da odgovori i velikoj poseti i svemu što želimo da radimo na njemu. Mislimo da ćemo skupiti para da na jesen krene jači njuz.net.

   1. celtic kaže:

    Pravda za jači Njuz!!!!

 4. ariela kaže:

  Predlazem da zbog svega sto se desava jadnim direktorima i menadzerima Zdravko Colic odrzi jedan humanitarni koncert i podeli im novac kako bi nadomestili gubitke zbog neke tamo sirotinje koja im konstantno smeta i pravi probleme…ovo bi moralo proci na prvoj sednici Skupstine i to jednoglasno…

 5. Snezana kaže:

  Ovo me podzeca na Top Listu Nadrealista i
  STRAJK VLADE I SKUPSTINE, ZAHTEVI RUDARIMA :)))))))

  http://www.youtube.com/watch?v=ITbwhPVxFv0

 6. mamamimi kaže:

  Bezobzirna sirotinja! Dokle više da ugrožava prava manjine, tj menadžerske elite? Pra(v)da za jadne bogataše!

 7. đenka kaže:

  Sram Vas bilo što ovako ismevate menađere javnih preduzeće.To su sve vrhunski stručnjaci koji su do tih pozicija došli krvavim radom.Predlažem da svi u znak protesta daju ostavke.Ionako će im trebati mnogo vremena sad na proleće u kampanji (ne mislim na kampanju sejanja kukuruza,mada bi i to sigurno najbolje znali)

 8. Babic kaže:

  Ma kakvi,uzeli oni bonus unapred,sto je sigurno sigurno je.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *