njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

27. jan. 2014

EPS poslao beskućnicima račune za ulično osvetljenje

Službenici EPS-a beskućnicima lično uručili račune

Službenici EPS-a beskućnicima lično uručili račune

BEOGRAD, 27. januar 2014, (Njuz) – Iz Elektroprivrede Srbije apelovali su na sve potrošače koji još uvek nisu izmirili decembarske račune za struju da to učine što pre, pri čemu neće biti izuzeti ni beskućnici kojima su uredno poslati računi za struju utrošenu na javnu rasvetu.

Željko Marković, direktor preduzeća EPS Snabdevanje preko kojeg se vrši naplata, kaže da struja nije besplatna i da svi koji je koriste moraju i da je plate.

– Zimi noć pada ranije nego obično pa ulično osvetljenje duže radi, tako da svi oni koji žive napolju, pre nego što posumnjaju u visinu pristiglog računa, treba da imaju to u vidu – kaže Marković – Za razliku od nekih koji se po ceo dan izležavaju napolju, naši radnici nisu bili lenji da pronađu sve beskućnike i da im lično uruče ove račune, iako mnogi od njih često menjaju adresu – tvrdi on.

Marković je priznao da je bilo izvesnih grešaka u očitavanju decembarske potrošnje električne energije, zbog čega su pojedini korisnici dobili uvećane račune, ali da svako ko posumnja u iznos na računu može da se žali.

– Istina je da je bilo uvećanih računa, mada, kada su beskućnici u pitanju, mora se imati u vidu da neke od njih ne drži mesto, pa je teško utvrditi ko je od njih koristio koju lampu ili kandelabr. Svako ko želi može da se žali, ali podsećam da je rok za to kraj januara i da su posle tog datuma svi, pa i beskućnici, dužni da plate svoje obaveze – zaključio je direktor EPS Snabdevanje Željko Marković.

Iz EPS-a su demantovali glasine da je u decembarske račune beskućnika ušlo i osvetljenje spomenika, već da je to redovna obaveza naslednika osoba koje su ovekovečene u kamenu ili bronzi.

Miroslav Vujović

 1. Ljiljana kaže:

  o ljudi odlični ste, mora se zavesti red :))))))

 2. Nesa kaže:

  Tako je,dok mi rmbacimo da platimo milionske racune,oni se sepure napolju,ne rade nista.Vucicu usne ti se pozlatile na ovoj akciji,ti si za mene ne premijer vec novi firer,ovaj marsal.

 3. gradjanin kaže:

  Ako beskućnici ipak ne budu platili račune za ulično osvetljenje bit će privedeni i sudski izvršitelji će prodati njihove unutrašnje organe i ostale delove tela, kako bi naplatili neplaćene račune.

 4. ariela kaže:

  Ma beskucnici su krivi za sve…mnogo se oni sepure po ulicama…ni zima im ne moze nista…strasno…

 5. Aleksandar Hejter kaže:

  И време је било да се стане на пут овим протувама, али не треба ту стати, где је наплаћивање воде са јавних чесми, преноћишта на јавним површинама са полупансионом или пуним пансионом узимајући у обзир да скоро сви они користе шведски сто на депонијама и контејнерима, затим наплаћивање велике и мале нужде у парковима, има ту простора да се сузбије сива економија међу клошарима.

  1. aleksandar kaže:

   za suzbijanje sive ekonomije medju klosarima treba prvo raspaliti po pripadnicima vlade srbije…

 6. Ja sam kaže:

  Ja sam stavio cebad na prozore da mi ne ulazi ulicno osvetljenje.

 7. zexx kaže:

  Ako imaju para za alkohol,e pa imaju i za struju.Dosta je bilo tolerancije i obzira prema njima!
  Predlazem ovim putem meru koja ce nas izvuci iz krize.
  Da bi stali na rep sivoj ekonomiji,beskucnicma uvesti 2 kutije za prosenje i zicanje,umesto jedne kutije kakva je praksa bila do sada..Jednu za alkohol,a drugu za struju i na obe staviti GPS sistem kontrole protoka novca…pa dokle vise ta mafija da nas zajebava i potkrada?!

  1. demagog kaže:

   I da plate PDV

 8. Danka kaže:

  Beskucnici i jesu inace veliki teret i gradjanima i drzavi. To sve pod hitno treba skuciti i nauciti ih redu i zakonu. Dosta je vise izlezavanja na javnim povrsinama i koriscenja za dzabe i struje i vode. Svakom kucu pa nek se snalaze kao i svi drugi.

 9. Tagore kaže:

  Dok Zorana sanja brojni beskućnici u toplo-otrcanim uniformama bez zimskih guma i bez struje rade u trećoj smeni.
  http://www.blic.rs/data/images/2014-01-27/428092_letnje-gume-mup_f.jpg
  (Sima pandur je pozvao građane da mu napune bateriju.)

 10. celtic kaže:

  Oni koji ne plate, smiju da prelaze pješački na crveno, a oni koji budu drski prilikom naplate-moraju da pređu na crveno!!!!

 11. edukovani menadzer kaže:

  Bravo drzavo, dosta su se beskucnici sepurili.

  Dati svakom od njih kucu i posao pa da vidimo kako ce sa time izaci na kraj. Ne bi izdrzali ni po meseca da placaju racune sa prosecnom platom.

 12. Natnat kaže:

  Zbog takvih neplatiša, jedan poveći park na Voždovcu je ostao bez uličnog osvetljenja. Gde sad naša deca noću da piju pivo, pitam ja vas?

 13. Signal Plus kaže:

  Uskoro ovo može biti stvarnos’ ;)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *