nazad na vrh

EPS-u isključena struja zbog neplaćenih računa

U EPS-u kažu da su im isekli struju bez ikakvog razumevanja za njihovu situaciju

BEOGRAD, 30. maj 2012, (Njuz) – Direkciji Elektroprivrede Srbije danas je isključena električna energija zbog neizmirenih računa za prethodna tri meseca, javlja reporter Njuza sa lica mesta.

Direkciji je struja isključena posle više upozorenja od strane sektora za trgovinu električnom energijom na koja se direkcija oglušila, uprkos dugu od preko 50 miliona dinara.

– Dugovanja za utrošenu struju po računu iz aprila su enromna i zahtevala su da delujemo hitno i trenutno, a jedini efikasan način je bilo isključenje ovog potrošača sa mreže – rekli su nam u sektoru za trgovinu električnom energijom.

Isključenje je izvršeno na dalekovodu a ne na kućnom priključku, tako da će Direkcija, osim duga, morati da plat ii troškove ponovnog priključenja u iznosu od 4.437 dinara.

– Reč je o vanrednim merama isključenja koje su dale veoma dobre rezultate. Za pet dana od firmi iz sistema EPS-a naplaćena je polovina dugovanja, a prinudna naplata biće obavljana ove i sledeće nedelje. EPS-ove firme za struju duguju oko 600 miliona dinara, a struja će biti isključena onima koji duguju više od 5.000 dinara, odnosno 99,9 odsto dužnika – rekli su naši sagovornici iz Sektora za trgovinu električnom energijom.

U Direkciji, sa druge strane, tvrde da im je ugrožen poslovni process i da u Sektoru trgovine nisu hteli čak da čuju ni za neki oblik nagodbe i plaćanje duga u ratama.

– Samo su došli i isekli nam struju, bez ikakvog razumevanja za našu situaciju. Ponudili smo da dug platimo na više mesečnih rata, ali su oni ostali pri tome da moramo da platimo ceo iznos odjednom. Ugroženo nam je poslovanje jer ne možemo da proizvodimo i distribuiramo struju u ovakvim neljudskim uslovima. Iz kopova i elektrana nam izveštaje šalju pismom, a mi onda moramo pod svećama da ih čitamo i odgovaramo pisanim putem. Poneastaje nam novac za markice jer nam je budžet prilično tanak, pošto pokušavamo da sakupimo novac da platimo struju – rekli su nam u Direkciji EPS-a.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. skupljaju novac za kampanju 7. oktobar , tad ce izaci na ulicu sa narodom . :)

  2. skupljaju novac za kampanju 7. oktobar , tad ce izaci na ulicu sa narodom . :)

  3. treba im iskljuciti i vodu pa da ne proizvode gubitke

  4. vetrenjace na krov pa pocnite sa onim sto napredni svet odavno ima…vi isto znate a zbog vaseg monopola narodu ne date…jos jedan inat…

  5. Odgovor Direkcije za proizvodnju energije ce biti iskljucenje racunara u DC zbog gledanja filmova sa scenama seksa.

  6. Nicija nije do zore gorela.

  7. Ko im je kriv kad ne umeju da vežu kuče za dalekovod, pa da vidimo ko će da seče struju…!

  8. Mozda posle toga krenu da secu i zaposlenima u EPS-u… Ili je to ipak neizvodljivo obzirom da istima nikada nije ni utvrdjena potrosnja obzirom da su povezani direktno bez strujomera.

  9. Pa ovo samo u Srbiji ima!!! Ja ne mogu da verujem, Elektro privreda a isključili ih jer nisu platili struju

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix