njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

23. jan. 2014

EPS uvodi mogućnost cenkanja za plaćanje računa

Službenici na šalterima imaće obuku o cenkanju

BEOGRAD, 23. januar 2014, (Njuz) – Elektroprivreda Sbije, preko svog preduzeća za naplatu utrošene električne energije “EPS snabdevanje”, uvodi mogućnost cenkanja prilikom plaćanja računa za struju, saznaje Njuz.

Novopostavljedni v.d. direktora “EPS Snabdevanja” Željko Marković kaže da će cenkanje na šalterima EPS-a građanima biti dostupno od 1. februara.

– Do tada ćemo sve naše službenike koji rade na šalterima obučiti da se cenkaju, a u tu svrhu angažovali smo neke od najiskusnijih prodacavaca sa naših pijaca – rekao je Marković.

On dodaje da će ova novina važiti kako za redovne, tako i za neredovne platiše, kao i da na ovaj način sprečavaju mogućnost da se ikada više ponovi problem uvećanih računa za struju.

Idejni tvorac ove nove mogućnosti za građane je ministarka energetike Zorana Mihajlović koja kaže da cenkanje prilikom plaćanja računa za struju pomiruje dve krajnosti između kojih se nalazi EPS.

– S jedne strane, imamo EPS koji drži cenu struju najnižu u regionu i koji moramo da uvedemo u tržišno poslovanje, i s druge strane, imamo građane čija je platežna moć veoma niska i o čemu mi kao odgovorna vlada vodimo računa – navela je ministarka.

Ona je dodala da će i u ovom slučaju “ministarstvo blago stati na stranu građana”.– Kako nismo svi isti i kako su neki više, a neki manje vešti u cenkanju, ministarstvo će spremiti jednu brošuru sa savetima za cenkanje kako ipak šalterski službenici, koji prolaze obuku cenkanja, ne bi bili u prednosti – kaže Zorana Mihajlović.

Bane Grković

 1. Ja sam kaže:

  Aca:
  – Da li bi spavala sa mnom za 100 000 evra?
  Zoka:
  – Pa, kad razmislim, bih!
  Aca:
  – A za 10 evra?

  …dalje znate i sami

  1. aleksandar kaže:

   Zoka:
   – Evo ti Aco 10 evra, hvala ti sto si mi izasao u susret.

 2. Nesa kaže:

  Ne bolje angazujte Dona i Lauru iz storage wars.Pa ko pobedi na licitaciji on u tom iznosu placa racun.

 3. Арса kaže:

  Овај Марковић и изгледом подсећа на три градоначелника из Алан Форда а не само поштењем и способношћу.
  ЕПС-ови градоначелници: http://www.tanjugbiz.rs/cms/pictures/gallery/2013/9/137845478398_3.jpg

 4. himalajac kaže:

  mozda ne bi bilo lose, da pored cenkanja, moze da se plati u robi (krompir, paradajz,..ali i viski, mobilni..), ili mozda da se uvede izraz “sluzbeni mito” koji bi jako povoljno uticao na ishod cenkanja, a u korist i vuka (shalterushe) i ovce (gradjanina, polugradjanina, seljaka, polu seljaka..) i magarca, tj. EPS-a, koji kako god bude, svakako dobija nesto

 5. ariela kaže:

  E pa u tom slucaju moze da se razgovara…imate ljude koji su pravi experti u snizavanju neke cene sto sam vise puta videla svojim ocima pa se zadivila…Pitam pa kako to uspevate ja platim sto mi se kaze a oni ce: E pa sestro ides sistemom “obraz mi ko djon od cipele” i uspeva…E sad u ovom slucaju je ovima sto traze pare obraz ko djon pa da vidimo sta ce da se postigne…

 6. momo kaže:

  bolje bi bilo da puste da dodje konkurencija pa da se oni cenkaju!

 7. scoby kaže:

  EPS ce korigovati racune samo onima koji se budu zalili (pismenim putem zavedeno na pisarnici EPS-a), a za sve ostale, zalimo slucaj.
  Unapredjenim seseljoidima se isplati da svakog meseca samaraju sa racunima i istim tempom menjaju direktore EPS-a koji su za to “odgovorni”.

 8. gradjanin kaže:

  Gradjani Turkmenistana ne placaju struju, gas i vodu.

  1. Сима Космос kaže:

   Нису ни у Либији до скора!

   1. Mladjan Dinkic kaže:

    Nisu ni na kosovu, do skora…

 9. Tom@ kaže:

  Predlazem izmirivanje dugova metodom prebijanja : potrazivanje EPS-a za mesec januar prebijam mojim potrazivanjem Od mlekare Subotica za mesec juli 2012
  moja kravica
  nije bas neko resenje al da se ne tapka u mestu

 10. Ikebana kaže:

  Kad može država da se cenjka sa kriminalcima, što ne bi mogao EPS sa građanima?! Zato predlažem da oni koji neće da plate (ceo) dug dobiju nanogicu… ;)

 11. Tagore kaže:

  I na vrhu vrh!
  Zbog hladne zime na severnoameričkom kontinentu, koja je usmrtila sve laboratorijske bele miševe, američka kompanija CEL-SCI ispituje lek za rak (ili lek protiv raka) ”Multikin” (Leukocyte Interleukin, Injection) na dobrovoljce u Srbiji.

  Portparol Agencije za lekove i medicinska sredstva Aleksandar Tucović je precizirao da se ispitivanje obavlja bez materijalne nadoknade, a da sve troškove samog lečenja plaćaju podnosioci zahteva za kliničko ispitivanje.

  Published On: Thu, Jan 23rd, 2014
  http://inserbia.info/news/2014/01/u-s-company-to-test-a-cure-for-cancer-in-serbia/
  Eto nas među miševima belim, u iščekivanju da nam ministarka energetike Zorana Mihajlović vrati pokradene pare za struju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *