njuz-autor

AUTOR: urednistvo

14. okt. 2011

EPS: Uz Zdravka Čolića postaćemo lideri na tržištu

Građani će redovno plaćati račune jer niko neće dozvoliti da mu isključe Čolu / FOTO: D.Goll

BEOGRAD, 14. oktobar 2011, (Njuz) – Ugovor o sponzorstvu između preduzeća Elektroprivreda Srbije i pevača Zdravka Čolića omogućiće EPS-u da svoju bazu korisnika podigne sa postojećih 3,2 miliona na 3,2 miliona domaćinstava, saopštio je danas direktor kompanije EPS Dragomir Marković.

Marković je rekao da je reč o odličnom marketinškom potezu koji će doprineti povećanju redovnosti naplate i normalnom funkcionisanju energetskog sistema.

– Smatramo da ljude nije mnogo briga kada kažu ‘Isključili mu struju’, ali kada za nekoga budu govorili ‘Isključili mu Čolu’, to će imati znatno jači efekat na neplatiše, jer svi vole Zdravka. Istovremeno, ovim potezom EPS će definitivno postati lider na tržištu – rekao je Marković na konferenciji za novinare i dodao da će uskoro početi štampanje uplatnica za Čolu.

Zdravko Čolić je, sa druge strane, izjavio da je srećan što je baš on postao zaštitno lice EPS-a jer je u konkurenciji bio i Ivan Tasovac.

– Drago mi je što ću predstavljati EPS i što će u narednih godinu dana zvanični slogan kompanije glasiti “Gori vatra sad u nama”. Potrudiću se da na dostojan način predstavim EPS građanima, kako bi shvatili zašto je bitno da koriste baš njihove usluge – rekao je Čolić.

Stručnjak za marketing i tržišna istraživanja Goran Mićović za Njuz objašnjava zašto je sponzorski ugovor dat baš Čoliću, a ne nekom drugom subjektu.

– Primera radi, ako uporedimo Čolu i neku materijalno ugroženu porodicu koja živi u polusrušenoj kući, ali redovno plaća struju, Čola je logičan izbor jer on ima na hiljade fanova na Fejsbuku, dok dvoje dece iz te porodice zajedno imaju svega 128 prijatelja. Sasvim je jasno da će EPS veći marketinški efekat postići preko Čole, a ne preko te porodice – objašnjava Mićović.

– Takođe, sada će svi koji su nezadovoljni EPS-om u stvari biti nezadovoljni Čolom, a a realno, ko može da bude nezadovoljan Čolom?”, pita se Mićović.

Sa druge strane, naš agovornik kaže, da će Zdravko Čolić zahvaljujući ovom ugovoru najzad moći na pravi način da plasira svoju muziku i konačno dobije medijski postor koji zaslužuje.

– Čolić će sada izaći iz vrzinog kola praškova za pranje i kartica za mobilne telefone i ući pravo u domove svojih fanova koji redovno plaćaju struju. Prvi DVD biće podeljen uz račune već oko Nove godine, a sledeće godine se, prema mojim informacijama, očekuje i novih pet Čolinih albuma koje do sada nije izdao jer proizvođači slatkiša nisu bili zainteresovani za distribuciju – zaključuje Mićović.

Iz EPS-a su danas još jednom pozdravili odluku Zdravka Čolića da potpiše ugovor sa njima i izrazili nadu da to neće uticati na građane da izraz “Lud si k’o struja” promene u “Lud si k’o Čola”.

No, to nije sve. Kako Njuz nezvanično saznaje, Pošte Srbije vode pregovore da Vlado Georgijev bude njihovo zaštitno lice, dok Infostan želi da ih predstavlja bivša pevačica i model Mila Arsić, sa kojom su u više navrata sarađivali.

Nenad Milosavljević

 1. Vladan kaže:

  a realno, ko može da bude nezadovoljan Čolom?

  1. Ajvarolog kaže:

   I ono ”ja tu nista ne bih diro” dobija sasvim nov smisao posle ovoga.

 2. Goran kaže:

  Prasko Colic :)))

 3. Pajdoman kaže:

  Kao sto je bilo i sa partizanom.

 4. scoby kaže:

  Nije u redu da EPS raskine ugovor o sponzorstvu sa bivšim direktorom, koji je samopregornim radom uspeo da postane vlasnik 40-ak stanova u Beogradu (kupio bi još da ga nisu uhvatili). Na neki način on je pravi simbol EPS-a, a ne dobri i neiskvareni Čola.

  1. Miki kaže:

   Ma taj je bio direktor samo beogradske Elektrodistribucije (i više je voleo kuće nego stanove). Tako da još postoji šansa da im postane maskota.

 5. neko iz mase kaže:

  e sad cu da platim racun

 6. himalajac kaže:

  mora EPS da uvede dodatno placanje za Colu, kao sto je to za RTS.
  tako bi efikasnost naplate, a i popularnost EPS/a, Cole, pa i vladajuce strukture, znatno skocila

 7. gvozden kaže:

  pa ” colicevo kolo ” ( brze od zikinog)

  pa ” udario me cola”

  pa ” po zanimanju sam zdravko colic”

  pa ” trofazni colic”

  itd. itd.

  1. ariela kaže:

   Gvozdene a u praksi ide ovako..Glavo ludaaaaaa…pa kad mu ga das po ritmu…trese te struja od 1000 volti…

 8. Dragisa kaže:

  ….Elektroprivreda Srbije i pevača Zdravka Čolića omogućiće EPS-u da svoju bazu korisnika podigne sa postojećih 3,2 miliona na 3,2 miliona domaćinstava, saopštio je danas direktor kompanije EPS Dragomir Marković.!!!!
  Ako neko ume da mi objasni koje je povecanje sa 3,2 na 3,2 SVAKA MU CAST !

  1. Nebojsa kaže:

   Trenutni bazu korisnika EPS-a čini 100% građana Srbije. Ovim marketinškim potezom iz EPS-a se nadaju da će tu bazu uvećati za veći deo od 0% građana koji su do sada energetike dobijali kod konkurentnih distributera, ili su pak još neodlučni po pitanju proizvoda i usluga koje nude ovakve kompanije.

   Ukratko, smisao ove marketinške kampanje je direktno proporcionalan veličini njene ciljne grupe.

  2. aleksandar kaže:

   Ovo je NJUZ a ne BBC NEWS!?!

 9. mirko kaže:

  srecom vladu srbije prestavljaju bubnjari i gitaristi , pa imamo srecu da lupaju ko ludi . nadam se da nece menjati svoju maskotu pogotovo miki mausa njega sam mnogo voleo i kad sam bio mali .

 10. Jordan kaže:

  Prebacujem se na EPS, nema druge.

 11. jututunacc kaže:

  Sada mozemo u BRIK. Ili najmanje u evroazijske integracije.

 12. Xtro2 kaže:

  Uz racun za struju i cd raspevanog Cole.Ima domacice orgazam da dozive, i to elektricni.

 13. snezana kaže:

  hajoooj ;)

 14. Ivan_KS kaže:

  Mogu li ja još tri brojila da uvedem u dvosobni stan kako bih obezbedio kompletnu diskografiju Čole? Zna li neko odgovor? BTW, Ivan Tasovac je samo svojim izgledom mogao da prođe kao zaštitno lice EPS (tj tačnije Elektromreža Srbije jer oni rade visoke napone), ali kako reče onaj Zemunac sa plaže Lido: “Nema brate tu živine…”. Ipak, Čola gura kao trola!

 15. Jel znate ono kaže:

  Bezh'te pi*ke stigo racun za struju

 16. kalixx kaže:

  Mogao bi Ćola, npr. petkom da sam naplaćuje struju od razuzdane mase na nekom od šaltera EPS-a. Sasvim sigurno da bi dugovi prema EPS-u u potpunosti nestali i postali deo naše mračne istorije…

 17. aleksandar kaže:

  Po meni je mozda bolji izbor bio Bajaga, ipak njegove usi vole da cuju muziku na struju!

  1. ehm kaže:

   Mislis muziku na Colu?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *