njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

15. aug. 2013

EPS: Veći broj računa za struju povećava verovatnoću da će neko platiti barem jedan

Neplaćeni računi automatski postaju nova dugovanja za koje će stizati posebni računi

BEOGRAD, 15. avgust 2013, (Njuz) – Elektroprivreda Srbije saopštila je danas da će tokom ovog meseca potrošači dobiti najmanje dva računa za struju jer veći broj računa znatno povećava verovatnoću da neko plati barem jedan.

Da bi se izbegla zabuna svi računi biće validni tako da potrošači neće pogrešiti koji god račun da uplate, dok će svi neplaćeni računi automatski postati dugovanja za koja će stizati posebni računi i za njih će postojati mogućnost reprogramiranja preko drugih računa, stoji u saopštenju EPS-a.

Aleksandar Obradović, direktor Elektroprivrede Srbije, smatra da će ova mera doprineti redovnijem plaćanju električne energije jer kupci neće želeti da gomilaju račune.

-Znate kako, malo je građana u Srbiji koji ne plaćaju baš nijedan račun i zbog toga smo rešili da našim potrošačima ovog meseca pošaljemo veći broj računa jer ćemo kod njih tako stvoriti osećaj da imaju dosta neizmirenih obaveza i samim tim će želeti da plate barem nešto – objasnio je Obradović za Njuz.

Na pitanje šta će se desiti ukoliko neko greškom uplati dva računa Obradović je odgovorio da će se to jednostavno rešiti.

– Stvar je vrlo prosta, kupci koji uplate više od jednog računa imaju dve mogućnosti: da uplate i treći i tako smanje broj neplaćenih računa, ili da plate sve račune koji im stigu tog meseca kako bi bili sigurni da su izmirili sve obaveze – rekao je prvi čovek EPS-a.

Obradović je istakao i da je slanje velikog broja računa trošak za EPS pa će građani koji primaju toliki broj računa to morati i da plate, tako da će im i za tu uslugu stići dva računa, jedan za onaj koji su platili i drugi za sve račune koji nisu plaćeni iako su im uredno i na vreme poslati.

Soko Sokolović

 1. aleksandar kaže:

  Obradoviću, lud si ko struja, more mrs nazad na banderu,
  ko li te je postavio da ‘odas po zemlji k'o direktor…

  1. Mladjan Dinkic kaže:

   Pazi molim te, do juce visio na banderi, danas partijski direktor, glumi neko ludilo, a sutra, kad njegovi padnu sa vlasti, mogao bi opet da visi na banderi.

 2. technocaja kaže:

  Meni komšija u zgradi redovno krade račune, nadam se da će ostaviti bar jedan.
  Ajd što se penzioneri tuku ispred zgrade za one 24Sata novine i grabe po nekoliko komada već mi ovaj sada otima i račune iz sandučeta. Možda je čovek kolekcionar, otkud znam…

  1. Misantropicus kaže:

   mozda ima neku psihicku potrebu da po ceo dan visi u posti i placa racune?

   1. Mladjan Dinkic kaže:

    Ako, malo sta u Srbiji je tako u redu kao nasi penzionisani gradjani u posti i ujutru ispred prodavnice. Bravo za nase penzionere!

   2. edukovani menadzer kaže:

    Pa za to mu je dovoljan i jedan racun

 3. obavezno kaže:

  Nije problem sto ih uzima, vec sto ih i ne plati, zar ne?

 4. Slavko kaže:

  Ne računajte na nas.

 5. himalajac kaže:

  pvo je sjajna akcija koju bi trebala da podrzi, ali i sledi vlada srbije, tako sto bi za sledece izbore trebala da odstampa deset puta vise glasackih listica i postom posalje gradjanima

 6. Miloje kaže:

  Izrazito genijalno…

 7. Tagore kaže:

  Quiet Please…
  Help!
  My dog sleeps all the time on my electrical counter and doesn't want to pay my unpaid bills to date.
  http://sacredsandwich.com/wp-content/uploads/2010/03/shh.jpg

 8. scoby kaže:

  Baš nemamo sreće sa ministrima energetike. Sećam se onog Novakovića, čiji je zadatak bio da nam rastumači račune za struju i šta zapravo plaćamo. Rezultat toga je bio direktor EDB-a sa 40 stanova i kuća u Beogradu.

 9. Tagore kaže:

  Od danas nova mogućnost reprograma kredita u ”švajcarcu” za struju zimskih termoelektrana u zajedničkom stanu.
  Po rečima novoplaniranog ministra električne ekonomije, koji je studirao balkanizaciju sveta na ”Yale University”, svaki potrošač novih strujomera će biti zadužen da satima krčka kiseli kupus u zemljanom loncu na blagoj vatri, i tek kasnije da pušta vetar u dobro izolovanim kućama od tavana do potkrovlja.

  Priča se de je Švajcarska najavila bankrot, i na taj način poznavaocima srpskoga jezika obezbedila neisplative kredite.
  Izvor: BONOBO.NET

  1. zexx kaže:

   Molio bih ovu `gospodu` dr.mr.ove,sto nesramezljivo stalno davadu Tagoreu minuse,i tako mu porucuju `odlazi covece`,daju samo jedan(ali smislen i razgovetan)argument zasto ga minusuju.
   Da razumem tu podlost u njegovim komentarima,koja mi izgleda nekako promice,pa da se prosvetlim i udjem u ekipu.Da budemo jos jaci i zajedno krenemo u minusovanje Tagorea,pa probamo da ga oteramo ujedinjeniji nego ikad.
   Ne zamerite,ali ja trenutno ne vidim razlog za minus i jos jednom molim,prosvetlite me i pojasnite mi zasto je to valjano ciniti,jer primecujem da je to masovna pojava uglavnom.Bojim se da nisam negde zastranio i ispao iz okvira normalnih ljudova.
   Rado cu vam pomoci da ga naminusujemo najstrasnije svaki put,samo zelim da znam zasto to radim.
   Srdacno vas Pitagora.

   1. Misantropicus kaže:

    Ako neko Tagorea tera sa Njuz.net-a.
    Mogu samo reci da im nije uspesno.
    Jos uvek je tu :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *