Ako niste u avionu, plaćaćete taksu
njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

02. apr. 2018

Er Srbija uvodi taksu za neletenje Er Srbijom

BEOGRAD, 2. april 2018, (Njuz) – Nacionalni avio prevoznik Er Srbija usvojila je uredbu kojom se uvodi taksa za neletenje Er Srbijom, objavljeno je u Službenom glasniku Republike Srbije.

Kako stoji u Uredbi, svi građani plaćaće mesečnu taksu od 150 dinara za neletenje Er Srbijom, a taj novac će im biti refundiran, ako kupe kartu za neki let nacionalnom avio-kompaniom.

– Da bi građanima bio vraćen novac neophodno je da najbližem odeljenju Poreske uprave dostave na uvid original i kopiju avionske karte overene u sudu ili kod notara. Nakon toga, novac od plaćene takse biće im uplaćen na tekući račun u roku od 60 dana – objašnjavaju u Er Srbiji.

U ovoj kompaniji dodaju da na ovaj način žele da podstaknu građane da više koriste usluge Er Srbije.

– Svaka država želi da ojača svoju nacionalnu avio-kompaniju. Mi nismo hteli da to radimo subvencijama iz budžeta i tako narušimo tržišni princip, već želimo da podstaknemo sve građane da i sami doprinesu jačanju brenda Er Srbije – ističu u ovoj kompaniji.

Taksa će biti naplaćivana preko računa za struju po broju članova domaćinstava. Za decu uzrasta od 8 do 14 godina taksa će biti upola jeftinija, dok se taksa za decu do osam godina, a u skladu sa trenutnim merama populacione politike, neće naplaćivati.

Bane Grković

 1. qgo kaže:

  JAo bre, sada ste im ovom zavitlancijom dali ideju kako da nas jos vise globe! Ne bi me uopste iznenadilo da za par meseci ovakva taksa zazivi u stvarnosti. Alavi su, mega alavi…

 2. Nebojsa kaže:

  Samo nebazdareni idiot moze da se sprda nacionalnim vrednostima.Nista nam nije sveto pa nam zato tako dobro i ide…..

  1. Frequent flyer kaže:

   Er Srbija je arapska a aerodrom francuski! Nacionalna je samo poslovna politika dranja kože putnicima. Osim toga niko nije primoran da čita satirične vesti pa da se na njih žali.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *