nazad na vrh

Erdogan sazvao hitan sastanak sa Vučićem povodom rasporeda nošenja kariranog sakoa

Vučić će sako nositi ponedeljkom, sredom i petkom, a Erdogan utorkom, četvrkom i subotom

ANKARA, 18. april 2017, (Njuz) – Turski predsednik Redžep Erdogan sazvao je hitan sastanak na najvišem nivou sa izabranim predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako bi se utvrdio raspored nošenja kariranog sakoa i kako u budućnosti ne bi dolazilo do preklapanja.

Bilateralni susret je zakazan za septembar ove godine, a do tada je postignut privremeni sporazum dvojice lidera o nenošenju plavog kariranog sakoa.

Iz kabineta turskog predsednika poručuju da je do nedavnog diplomatskog skandala, kada su obojica uslikani u istom sakou prilikom glasanja na izborima u Srbiji, odnosno referendumu u Turskoj, došlo zbog neregulisanih stilskih pitanja između dve zemlje.

– Kulturološke sličnosti između naše dve zemlje, kao i sličnosti u stilu vladanja dvojice lidera neminovno dovode i do ovakvih nemilih situacija. Sporazum koji će biti potpisan u septembru će omogućiti da bilateralnom saradnjom zacementiramo raspored nošenja kariranog sakoa kao garant mira i stabilnosti u modnim trendovima – kaže se u saopštenju.

Aleksandar Vučić kaže da je sastanak povodom utvrđivanja rasporeda nošenja sakoa još jedan pokazatelj uvažavanja Srbije kao ravnopravnog partnera sa velikim silama u regionu.

– Srbija će u ovom sporazumu biti ravnopravan partner. Lično sam zamolio turskog predsednika da sako nosim ponedeljkom, sredom i petkom, a on utorkom, četvrtkom i subotom, dok će nošenje sakoa nedeljom rotirati svakog prvog u mesecu. To samo znači da Turska uvažava srpske modne interese, bez obzira šta vam opozicija, koja ni nema takav sako, govorila – zaključio je gospodin Vučić.

Kako se nezvanično saznaje, plavi karirani sako koji su obojica lidera nedavno nosila nije slučajno odabran. Modni kreatori iz regiona se slažu da takva kombinacija boja i dezena simbolizuje moć i pobedu, pomešane sa ležernošću i “tim nekim laganica fazonom”.

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Mislim da bi vucicu, obzirom na njegov mentalnu sklop, daleko vise pristajala odeca sa horizantalnim prugama u ambijentu prostorije sa kariranim resetkama na prozoru.

  2. Bolje da mali alek popravi taj svoj GPS jer izgleda da Srbija na evropskom putu i sa njim za volanom ide pravo u Tursku (a najmanje zbog sakoa)!

  3. Redzepov sako je barem domace proizvodnje…Alekov sako,je pritom uflekan ,od poslednjeg pada na grudi Nebojse,koji je ostavio parcijalne DNK tragove sekreta…

  4. Ni kriv ni dužan plavi karirani sako ostaće ružna uspomena na izbore i u Srbiji i u Turskoj.S obzirom na redosled izbora turski Erdogan je ipak iskopirao našeg.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix