nazad na vrh

EU pitala Srbiju je l’ ima milion vakcina na zajam do prvog

Ceplis
U EU kažu da i njima duguju dosta vakcina, ali nikako da 'legnu' u magacineFOTO: Ceplis

BRISEL/BEOGRAD, 14. april 2021, (Njuz) – Evropska unija zatražila je pozajmicu vakcina od Srbije uz obećanje da će, ako joj Srbija pozajmi vakcine, vratiti dug najkasnije do 1. maja.

Evropska unija zatražila je milion doza vakcina, a u molbi se navodi da su su spremni da vrate vakcine i uz kamatu ako treba.

– Ukoliko biste nam učinili, vratili bismo vam do 1. maja, verovatno i ranije, ali ‘ajde da kažemo najkasnije prvog. I naravno, ako treba, spremni smo i na neku kamaticu u znak zahvalnosti, pošto nam je baš frka i baš biste nas spasili ako nam uletite – navedeno je u pismu koje je iz EU stiglo Vladi Srbije.

U pismu se dalje kaže da Uniji ne bi ni bila potrebna pozajmica kada bi drugi njoj vratili neke dugove, ali da se to još ne zna kada će biti.

– To vam je ono standardno, duguju vama, a onda vi morate da se zadužite da biste premostili do prvog. Nama gomilu vakcina dođu i ovi iz Astra Zeneke i iz Fajzera i iz Moderne, ali džaba kad nama to treba sad. I eto, sad moramo da se uzajmimo. Ako se ovako nastavi, moraćemo da počnemo da uterujemo dugove, pa ako znate nekog i za to, slobodno nam preporučite – izjadala se EU Srbiji.

Vlada Srbije za sada nije odgovorila na ovu molbu, ali nezvanično saznajemo, odgovor će najverovatnije biti pozitivan, uz jedan uslova, a to je da vakcine lično odnese i uruči predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Odgovor je imamo al,ne damo!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix