njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

24. nov. 2013

Evakuisan muzej zbog lažne dojave da se u njemu nalazi posetilac

U Narodnom muzeju nije pronađen nikakav trag koji bi ukazivao na prisustvo posetilaca/FOTO: Wikimedia

BEOGRAD, 24. novembar 2013, (Njuz) – Kontradiverziona jedinica MUP-a Srbije evakuisala je juče Narodni muzej u Beogradu posle anonimne dojave da se u njemu nalazi posetilac, potvrđeno je Njuzu u policiji.

Posle detaljne kontrole svih prostorija utvrđeno je da je dojava lažna, pa su zaposleni vraćeni na svoja radna mesta.

– Juče oko podne dežurni operater je dobio anonimni poziv muške osobe koja je, uzbuđenim glasom, tvrdila da se u Narodnom muzeju nalazi posetilac. Naš tim je hitno izašao na lice mesta, a posle detaljnog pregleda svih prostorija utvrđeno je da je dojava lažna i da u muzeju nema posetilaca niti ikakvih tragova koji bi ukazivali na njihovo prisustvo – kaže Momir Stanković, komandir kontradiverzione jedinice i dodaje da MUP radi na otkrivanju osobe koja je na ovaj način izazvala uznemirenje građana.

Marija Gvozdenović, kustos muzeja, kaže da je bila iznenađena i blago uplašena kada je policija upala u zgradu.

– Bila sam pod blagim šokom kada sam videla da ljudi ulaze u muzej, a da napolju ne pada kiša. Čim su mi policajci saopštili šta je razlog njihovog dolaska u muzej, znala sam da se radi o nečijoj neslanoj šali. Naši građani poštuju kulturne institucije i ne postoji nikakva šansa da bi neko od njih došao u muzej i tako ugrozio svakodnevni mir koji u njemu vlada – rekla je Marija.

Ona je pohvalila policajce za koje kaže da su bili vrlo ljubazni i profesionalni prilikom obavljanja svog zadatka. U znak zahvalnosti, ona je policajcima skuvala kafu i predložila da ih provede kroz muzej kako bi im pokazala svo kulturno bogatstvo koje se u njemu nalazi.

Zbog profesionalnih obaveza policajci su bili prinuđeni da se zahvale na ovom pozivu pa su posle popijene kafe napustili muzej uz čvrsto obećanje da će nekad ipak doći u posetu ovoj kulturnoj instituciji.

Bojan Savić

 1. Ivona kaže:

  hahhaa fenomenalno…uz čvrsto obećanje da će nikad (ipak) doći u posetu ovoj kulturnoj instituciji!

 2. ariela kaže:

  Kakva su vremena ne bi me cudilo da je neko zalutao i u Muzej…kukavac…

 3. Tagore kaže:

  Bojnik | 24. 11. 2013. – 15:52h | Šta jedu ovi Srbi?
  Na podeli imovine lovac ubio rođaka lovca kod Bojnika.
  Neki drugi lovac je slučajno izvršio samoubistvo kod Čačka.
  Crvena kuća lovačkog fakulteta u Kragujevcu otvara vrata:
  http://www.blic.rs/data/images/2013-11-24/404430_kragujevacnocni-klub-nemam-ve-depucnjava-ispred-objekta241113ras-foto-nebojsa-raus_f.jpg

 4. aleksandar kaže:

  nije mi jasno kako su policajci tako brzo nasli muzej,
  ali mislim da bi prava vest bila zasto je zapravo
  bio uzbudjen ovaj sto je zvao muriju…

 5. Rade Kokic kaže:

  Strasno! Niko vise nije siguran u svojoj posteno stecenoj jlusturi! Valjda ce ova vlast (i neka nam je takve jer smo je zasluzili!) I na tome odlucno nesto uiraditi a ne samo da obecava… Mislim na ucvrscivanje ljustura, narocito na tako nam vitalno vaznom polju – kulturi…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.