Freepik
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

30. maj. 2023

Fabrika tvrdi da ispuštanjem duginih boja u reku podržava LGBT populaciju

ŠUMADIJA, 30. maj 2023, (Njuz) – Neimenovana fabrika iz šumadijskog okruga navela je da u obližnju reku ispušta materije različitih boja u znak podrške LGBT populaciji, saznaje Njuz.

Fabrika je u dopisu resornom Ministarstvu zaštite životne sredine objasnila da raznobojne tekućine koje gotovo svakodnevno ispušta u reku “nikako nisu materije koje su opasne po život i od kojih možete dobiti osip, mučninu i blaže oblike trovanja”.

– Kao društveno odgovorna i osvešćena kompanija oduvek smo se zalagali za poštovanje ljudskih prava svih građana, pa čak i onih koji žive u blizini fabrike i stalno se nešto bune. Osim ljudskih prava, podržavamo i različitosti i zato često ispuštamo u reku potpuno bezopasne materije najrazličitijih boja kako bismo podržali borbu LGBT zajednice za ravnopravan tretman u društvu – navodi se u dopisu.

Kompanija je oštro odbacila optužbe da su materije koje ispušta ne samo škodljive po zdravlje, već da mogu izazvati i promene u genetskom materijalu, zaključivši da bi snažno podržala i sugrađane sa, na primer, trećom rukom ili sedam prstiju na nogama jer “nama nije bitno ko koliko ekstremiteta ima, već kakav je čovek”, zaključeno je u pismu ministarstvu.

Nenad Milosavljević

Kako će na srpske kompanije uticati uvođenje poreza na zagađenje, pročitajte ovde.

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *