njuz-autor

AUTOR: urednistvo

07. nov. 2012

Fejsbuk banovao devojku jer je uz muževljevo prezime zadržala i devojačko

Devojka kaže da je do sada svega tri puta menjala ime na Fejsbuku

SMEDEREVO, 7. novembar 2012, (Njuz) – Milici Delić (29) iz Smedereva blokiran je nalog na Fejsbuku zato što je nakon udaje svom imenu, pored muževljevog prezimena, u zagradi dodala i „ex Slijepčević“.

Milica Delić se javila redakciji Njuza i ispričala da je sa Fejsbuka banovana svega dva dana nakon što joj je prihvaćena promena imena.

– Dodala sam (ex Slijepčević), kao i svaki put do sada kada sam uzimala prezime dečka ili verenika. Ovo je prvi put da sam dodala ime muža. Iz Fejsbuka su me, međutim, obavestili da sumnjaju da zloupotrebljavam opciju promene imena i prezimena i da moram da im pošaljem skeniranu kopiju venčanog lista i lične karte kao dokaz. Poslala sam skeniran venčani list, ali liču nartu još nisam promenila ali su me i pored toga banovali. Danas nisam mogla da otvorim svoj Fejsbuk – rekla je Delić.

Na pitanje koliko je puta do sada menjala ime na Fejsbuku, Milica Delić kaže da je tri puta dodavala prezime partnera jer je verovala „da je to to“ i da je reč o muškarcu njenog života ali je, kada je bila mlađa, više puta između imena i prezimena dodavala i nadimke poput „swatkica“, „ničija“, „opasna veštica“ i slične. Pretpostavlja da je to jedan od razloga zbog čega joj je blokiran nalog.

– Nije fer da ostanem bez svog Fejsbuka sada kada sam zaista promenila prezime. Samo sam htela da me nađu ljudi koji me budu tražili pod devojačkim prezimenom. Mislim da je sada to to i da sam najzad pronašla muškarca svog života, tako da prezime sigurno više neću menjati. Sa muževljevog profila sam poslala i poruku Marku Cukerbergu u inbox, zamolila sam ga da mi odblokira profil, nadam se da će mi odgovoriti –zaključila je rezignirano Milica Delić.

Nenad Milosavljević

 1. ariela kaže:

  Vid ti to…a sta je sa onima sto menjaju status svaki put kad nadju decka ili devojku….. ne mozes vise da pohvatas sta je ko kome i ko koga…Inace kad smo vec kod ovog mislim se kako bi ona francuska ministarka sto je imala 8 ljubavnika stavila uz svoje prezime sva njihova…jos se ne zna ko je otac deteta pa u obzir dolaze sva prezimena…Fejsbuk mora da ima uvid i u to kad i skim se spava…bar ja to tako “kontam”

  1. ben10 kaže:

   Zlatno pravilo FB:
   Što nije bilo na fejsu, nije se ni dogodilo.
   U skladu sa ovim, moraju Milici dozvoliti promenu prezimena onoliko često, koliko je ona u stanju da menja partnere.

 2. Milos kaže:

  Nedostatak ideje. Totalno smor vest.

  1. Ja sam kaže:

   Ne citaju dovoljno NJUZ komentara.

 3. Ja sam, malo ja sam,ja, malo ja kaže:

  To su jako retke pojave.

 4. zexx kaže:

  Verovatno je cesto menjala momke i verenike jer je vise visila na FB nego sa njima.
  Za dobrobit njenog braka ne skidajte joj ban!!!

 5. smrt streljanjem kaže:

  Nisam baš siguran dal’ je Sladža ex Džogani maznula fazon od ex Jugoslavije ili je bilo obrnuto, al ”ex” se meće ispred devojačkog prezimena samo u našoj kestenjasto smeđoj štampi i nigde drugde… valjda je staro dobro ”rođ” suviše zdravoseljački za naše emancipovke, a francesko ”nee” previše vuče na 19 vek…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *