Čoveku blokiran Fejsbuk nalog kada je napisao da nije uspeo da nađe parking
njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

12. okt. 2016

Fejsbuk blokira upotrebu reči “hercegovačka”

BEOGRAD, 12. oktobar 2016 (Njuz) – Društvena mreža Fejsbuk je poslednjih desetak dana blokirala na stotine korisnika iz Srbije koji su u svojim statusima upotrebili reč hercegovačka.

Redakciji Njuza javilo se više čitalaca koji su se požalili da im je Fejsbuk poslao upozorenje ili blokirao nalog.

– Napisao sam da nikada više neću tražiti parking u Hercegovačkoj i stiglo mi je upozorenje da ne koristim tu reč. Nisam ukapirao o čemu se radi, pa sam je ignorisao i napisao “Ma ako su srušili ovu Hercegovačku kad nema parking” i profil mi je bio blokiran 24 sata – ispričao je čitalac koji je želeo da ostane anoniman.

Da bi proverio tačnost ovih tvrdnji, Njuz je kreirao lažni Fejbuk profil i napisao sledeći status: “Hercegovačka konačno dobija izgled kakav zaslužuje, ovo će biti najlepši deo Beograda”.

Ubrzo nam je stiglo upozorenje, a kada smo napisali: “Nije nam jasno zašto se neki bune što su u Hercegovačkoj srušene tri nelegalne barake, štaviše u pitanju su bile klasične udžerice”, lažni profil nam je bio blokiran.

Pojedini čitaoci su name rekli i da im je blokiran Fejsbuk nakon što su upotrebili reč “patkica”, ali Njuz nije došao do pouzdanih dokaza da je to tačno.

Pokušali smo da dobijemo odgovor o čemu se radi direktno od vlasnika Fejsbuka Marka Zakerberga, ali se on nije javljao na fiksni broj telefona koji je poznat našoj redakciji.

Bane Grković

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Fejs je u pravu. Dobijena je dozvola da se na tom mestu napravi promenada, pa je to reč koju treba koristiti. Jasno je i zašto vlast ne završava istragu i druge zakonske radnje, vezane za dogadjaje na toj lokaciji!
  Znači p r o m e n a d a!

 2. peric kaže:

  Milan Bandic i Vuk Draskovic se vezali za ogradu u znak protesta.

 3. Sale kaže:

  Vlasnik fejsa promenio broj telefona. Pitajte precednika Tomu, on zna novi broj.

 4. voya montoya kaže:

  Promena Nada sledi…Čim ljudi u fantomkama odbrane stadion FK Trepča

 5. voya montoya kaže:

  Može li neki referendum u Srbiji,barem oko Hercegovanaca,Crnogoranaca i ostalih primesa iz Regiona ( bez AP Vojvodine ).Točka

 6. voya montoya kaže:

  Ovaj Fejzo se širi ko Ramo…Biće debate oružanim putem,ko 1941.Samo da neko pogrešno klikne…Valjda neće opet 6.aprila…

 7. Gradjanin kaže:

  To nije Hercegovacka nego ulica Zute patke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *