njuz-autor

AUTOR: urednistvo

22. sep. 2011

Fejsbuk uveo još jednu glupu promenu u dizajnu

Korisnici Fejsbuka jedva čekaju da vide novi simbol "lajk" opcije

PALO ALTO, 22. septembar 2011, (Njuz) – Najpoznatija društvena mreža Fejsbuk uvela je nove glupe i potpuno nepotrebne promene u dizajnu kako bi i dalje držala korak sa konkurentskim društvenim mrežama i ostavila utisak da nešto zaista radi.

Kako je saopšteno iz kompanije Fejsbuk, nove promene nisu samo kozmetičke, već za cilj imaju da „potpuno promene perspektivu korisnika“.

– Do sada su korisnici gledali isključivo u sredinu monitora gde se nalazi News Feed, a sada će morati da gledaju i malo udesno, gde se nalaze obaveštenja koja ih generalno ne zanimaju previše ali ipak privlače pažnju. Takođe, bezbednosna podešavanja, koja su do sada bila komplikovana, sada su još komplikovanija, a isto važi i za podešavanja vezana za to koga korisnik želi da prati – navedeno je u saopštenju kompanije.

Ovo je, prema navodima kompanije, do sada najobimnije premeštanje boksova i opcija i menjanje njihovog rasporeda, a najavljena je i promena izgleda šake sa podignutim palcem koja predstavlja simbol za „lajk“ opciju.

– Naši dizajneri rade već mesecima na idejnom rešenju za izgled šake, tako da korisnike na tom polju čekaju veća iznenađenja. Tokom redizajna pojavili su se i izvesni problemi, tako da smo jedva uspeli da nađemo „poke“ dugme, ali to je sada rešeno, tako da je i ta opcija, koja je jedna od esencijalnih za funkcionisanje Fejsbuka, pogotovu prilikom sklapanja novih poznanstava, ponovo na raspolaganju korisnika – saopštio je Fejsbuk.

Pored toga, kompanija je prilikom redizajna izašla u susret zahtevima četvorica korisnika iz Vajominga da ime i profil slika korisnika budu i na levoj i na desnoj strani. Analitičari kažu da su takvi ozbiljni zahvati sa razlogom prioritet u odnosu na popravku „suggest to friends“ opcije ili raspadnutog chata koji trenutno radi 16 dana godišnje.

Nenad Milosavljević

 1. Vuk kaže:

  yo dawg i herd you like facebook, so we put a facebook in the upper right of yo facebook so you can facebook while you facebook

 2. Vuk kaže:

  Dvaput. Nek neki mod izbrise.
  Drugo…. Ovo su nekako.. prave vesti (osim za poke i like)…. Nisi li se malo zeznuo Nešo?

 3. Zato ja nemam FB….

  Mwah haha hahah hahah haaaa….

 4. zvonko kaže:

  G+ je zvanicno pusten u promet.

  1. Ajvarolog kaže:

   Ja imam fejsbuk samo da bih izbliza gledao njegovo urusavanje. Bwahahahahaha! Ziveo google+!

   1. Milan kaže:

    minus 1
    Dobio si palac za dislike :P

 5. Jordan kaže:

  Jel vi izmisljate vesti ili…?

 6. Zdravko kaže:

  Svejedno je kakve su promene na Fejsbuku…dobre, lose…svejedno. Dovoljno je samo sto postoji. Jer kako bi Narcisi, koje u stvarnom zivotu niko ne podnosi, dosli do toga da budu centar paznje? Kako bi dosli do lajkova, koji su glavna potpora za njihovo krhko samopozdanje.
  A onda, treba uzeti u obzir i sve one koji nemaju svoj zivot, koji zive zivot drugih na Fejsbuku, sta bi oni, kad bi ostali sa sobom i svojom prazninom.

  1. Snezana kaže:

   Tacno!Ja ipak volim moje *zive* prijatelje,iako ih je malo . .

  2. Munja kaže:

   svaka čast za komentar

 7. mirko kaže:

  dajte neke izmisljene vesti . ove su isuvise realne . samo mozda nekima nisu zanimljive ili im smetaju pa ih neobljavljuju.

 8. Ivan_KS kaže:

  Važno!!! Najnovija vest!!
  Hakovana lozinka za ulazak u internet i samim tim u Facebook kao njegov deo… Objavljeno je da je šifra za Facebook – http://www.facebook.com.
  Za izlazak iz interneta pritisne se X gore desno, pa se opet otvori program za internet i ukuca nova šifra http://www.njuz.net...
  Postavite ovo na svoj wall ili će vam virus izgoreti hard disk, nećete imati sreće 7 godina a vaš pas će dobiti proliv…

 9. ivan kaže:

  Divano jedno malo istrazivanje o redizajnu FB stranice. Sto ne bi napisao disertaciju na slicnu temu?

  Ovaj clanak je verovatno jedino zanimljiv FB nerd-ovima.

 10. Jozzinelli kaže:

  “poke” dugme…opcija, koja je jedna od esencijalnih
  za funkcionisanje Fejsbuka…hahahahahahahaha

  Sjajno receno !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *