njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

25. aug. 2014

Fejsbuk uvodi posebnu oznaku za tekstove o Vučiću

Tekstovi o Vučiću imaće na Fejsbuku tag [VUCIC]

Tekstovi o Vučiću imaće na Fejsbuku tag [VUCIC]

PALO ALTO, 25. avgust 2014, (Njuz) – Društvena mreža Fejsbuk odlučila je da uvede posebnu oznaku za tekstove o premijeru Srbije i lideru Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću.

Kako je Njuzu potvrđeno u sedištu imperije Marka Cukerberga, svi tekstovi koji se korisnicima Fejsbuka budu pojavljivali u News Feedu, a koji se tiču aktivnosti srpskog premijera, imaće oznaku [VUČIĆ].

– Na ovaj način izlazimo u susret brojnim korisnicima koji su iskazali primedbe i postojanje potrebe za jasnim razlikovanjem članaka o Aleksandru Vučiću od tekstova koji se tiču drugih političara – navodi izvor Njuza, koji dodaje da ovakvi zahtevi prema Fejsbuku nisu stizali samo od korisnika iz Srbije već i od korisnika iz čitavog sveta.

U prvim reakcijama na ovu vesti, u Srpkoj naprednoj stranci izražavaju zadovoljstvo zbog ove novine na najpopularnijoj društvenoj mreži na svetu.

Međutim, šef poslaničkog kluba SNS-a u Skupštini Srbije Zoran Babić već sada napominje da bi Fejsbuk mogao i dodatno da unapredi ovu funkciju.

– Smatramo da bi Fejsbuk morao da pravi razliku između iskrenih tekstova o reformama koje sprovodi naš premijer i tekstova koji su čisto kritizerstvo, od tekstova koji su napisani u toplim sobama dok je neko po kiši i zimi bio uz svoj narod. Ne bi smeo da ima istu oznaku neki zlonamerni tekst iz “Miškovićevih novina” i tekst iz recimo Kurira ili Informera – kaže Babić.

On dodaje da će SNS već u narednim danima izaći sa svojim predlogom kako bi Fejsbuk tačno trebalo da označi tekstove o Aleksandru Vučiću.

– Javnost ćemo upoznati sa našim idejama i smatramo da su one i tehnički i programerski izvodljive. Jedna od ideja je da ti takozvani tekstovi budu označeni u formi [KRITIZERI PROTV VUČIČA!!!] sa slovima u nekoj jarkoj boji kako bi korisnici Fejsbuka bili upozoreni da ne moraju da kliknu na taj tekst i da troše svoje vreme na nesuvisle teze i optužbe – objašnjava Babić.

Bane Grković

 1. crni Gavrilo, šta uradi? kaže:

  Predlažem Fejsbuku da pored svakog teksta o Vučiću, koji nemarava da objavi na News Feedu, obavezno stavi i napomenu: “Po obavljenom čitanju konsultujte se sa psihijatrom ili farmaceutom”.
  Uzgred, načuo sam da će i “Animal planet” televizija uvesti poseban prilog o aktivnostima Aleksandra Vučića. Predloženo je da taj prilog ide uz emisiju o životu kameleona i njihovom uspešnom pretvaranju u zavisnosti od prilika i okruženja.

  1. Guslar Perun kaže:

   Samo ste delimično u pravu. Tačna i proverna informacija je da Diskaveri snima serijal o gosp. Vucicu i njegovoj borbi za bolji život Srbije ,ali ne i gradjana Srbije. Duboko ih je pogodila scena spasavanja deteta iz smetova , danonocno dezuranje u vreme poplava i da ne nabrajam sta je sve ovaj covek , super čovek sve činio i koliko se žrtvovao zard boljeg života pojedinaca i pojedinki.

   1. dejanpanic kaže:

    nije te sramota da za pisljivih sto eura prodajes svoj karakter i ovako nesto pises,nadji neki posten posao i zivi kao i svi ostali…..

 2. Baba Devojka Pa Sta kaže:

  Dragi moji drugari, izgleda da ce nas o trosku Vlade Srbije, poslati na ‘more’. Da skupljamo kamenje.

  1. Ender kaže:

   Nemoj mi reći da Vlada Republike Srbije hoće da kupi Goli otok od hrvata, pošto sam skoro čitao da ga oni prodaju?

   1. Baba Devojka Pa Sta kaže:

    Ako seik odluci da kupi, taman mu eto zgodnog mesta za njegove neposlusne gradjanke. Oni vole da gadjaju kamenjem. A mi bismo konacno dobili more.

 3. aleksandar kaže:

  a kako cemo mi koji nemamo fejzbuk moci
  da pratimo najnovije dogodovstine najcesceg
  srpskog mladozenje?

  1. Sale kaže:

   Preko Tviter naloga Nese Sline.

   1. aleksandar kaže:

    a tekst ce biti standardan:
    “moj dragi opet ozenio neku
    drugu, ciju, ciju, smrc, smrc…”

 4. celtic kaže:

  A hoće li Animal Planet imati i titlove na kameleonskom!?

 5. mirko kaže:

  Dobra ideja za tekstove. Fotografije na koijma mu se vide usta mogu slobodno da se kace I na RedTube.

  1. Less then nothing kaže:

   Uspeo si u zivotu, uvredio si coveka za fiicki izgled jer se ne slazes sa njegovom politikom. Drago mi je sto si sebi olaksao dusu. Poz.

   1. celtic kaže:

    Ti da si imalo muke prošao u životu, spoznao bi da je vrijeđanje ljudi bez razloga esencijalni smisao života.

    1. sve vas mrzim kaže:

     Još kada bi umeo da razlikuješ “then” i “than” pa da te neko i shvati ozbiljno.

   2. Ikebana kaže:

    Ja sam dosta dugo mislila da je nepristojno što ga zovu picousti. Al kako nas je sad zajahao nemam dovoljno bezobraznih reči kojima bih opisala njegov mozak i obraz!…i usta…

 6. Ikebana kaže:

  Ako može Cukenberg da na Vučićeve fotografije automatski stavlja oreole i krila…ipak je on božanstvo koje se retko sreće… :P

 7. Miki kaže:

  Ikebana … Da se retko srece, retko se srece … E sad .. da li je ili nije … ne zna se … ali jedno se zna … da jeste nesto…

 8. Ja ja ja kaže:

  Posebna oznaka ima skracenicu shit :)

 9. Jan kaže:

  Trebalo je da uvedu i neki simbol naprimer ₩ , ili neki arapski ض

 10. kostadin kaže:

  Tekstovi bez taga [Vucic] imace tag [SPAM]

 11. Sklon vinu kaže:

  odlicna glupost : Evo mog priloga
  Ceterum censeo Cyclops Lupus esse delendam

 12. deda Dragan kaže:

  […] je kao […], “umilat,pitom”pred izbore. […] posle istih ne liči na […], menja ,dlaku i postaje opasan […], [..]-na, tada se treba paziti jer […]dlaku menja ali ćud ne !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *