njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

23. dec. 2013

Fejsbuk za Srbiju umesto “lajka” uvodi dugme “do jaja!”

Svi koji su učestvovali u testiranju kažu da je "stvarno do jaja"

PALO ALTO, 23. decembar 2013, (Njuz) – Najveća društvena mreža na svetu Fejsbuk trenutno testira novi servis koji će biti namenjen samo korisnicima iz Srbije, saznaje Njuz. U pitanju je dugme “do jaja!” koje će zameniti “lajk” i uz pomoć koga će, prema rečima Marka Cukerberga osnivača Fejsbuka, srpski korisnici na adekvatan način moći da izraze svoje dopadanje ili oduševljenje sadržajem koji je neko postavio na ovoj društvenoj mreži .

Cukerberg kaže da će ova opcija biti u upotrebi od 1. januara sledeće godine i da su Srbi koji su učestvovali u testiranju rekli da je to “stvarno do jaja stvar”.

-Dugo smo razmišljali koji je to odgovarajuća srpski termin za “lajk”, jer “ sviđa mi se” to sigurno nije pošto ne pokazuje na pravi način intenzitet oduševljenja koji neko ima kada primeti post koji mu se dopada. Razmatrali smo opcije kao što su “strava” ili “vrh”, ali nijedna od njih nije bila do jaja kao ova – rekao je Cukerberg za Njuz.

Ovim povodom oglasili su se i mnogi stručni sajtovi koji upozoravaju na zaštitu privatnosti i korisnicima iz Srbije preporučuju da budu oprezni pri upotrebi ovog dugmeta jer, kako navode, treba pažljivo odabrati sa kim od prijatelja želite da podelite šta je za vas do jaja pošto na osnovu toga mnogi od njih mogu da posumnjaju da vi ipak niste do jaja lik.

Soko Sokolović

 1. Slobodan Milosevic kaže:

  Do jaja!

 2. Ja sam kaže:

  A dislajk bi bio ,,do q..ca”, d’ izvinete.

 3. edukovani menadzer kaže:

  umesto azuriraj status pisace sta ima

 4. gvozden kaže:

  extra brate! vr`!

 5. zexx kaže:

  A, umesto statusa da pise:
  -Koju muku mucim!-

 6. Tagore kaže:

  P.S. – Ako ova rečenica nije prilagođena dalekovidljivim srpskim očima, molimo vas odustati – ”od jaja”.

  Kada je moj politički drugar Toša, i privremeni radnik treće smene kao savetnik moga vrha na vrhu, Zorani Mihajlović pokrao minđuše, koje je energetičnoj domaćici bezuslovno skidao tokom cele noći, ja sam se tek posle sna probudio i ostao bez buduće verenice, o kojoj svake etilične noći pred katolički Božić sanjam – ”do jaja”.

 7. aleksandar kaže:

  na sta li ce ikonica da lici?

 8. majstorcina kaže:

  oIo

 9. Chombe kaže:

  Kako li ce da izgleda ikonica? :)

 10. profesor kaže:

  Taj “Do jaja” je uglavnom čupav i dlakav.

 11. ariela kaže:

  To vazi samo za vas muskarce…a sta cemo mi zenske i oni “drugacije orjentisani”…nesto kao Vauuuu ili superiska…pa npr ljudi sa sela…”lepo, da ga ebem”…ima jos vrsta kod nas…mislim da to “do jaja”nece prihvatiti siroke narodne mase…

 12. Natnat kaže:

  Predlažem i dugme “Gotivno” za nešto što baš i nije “Do jaja”, nego onako, mož’ da prođe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *