njuz-autor

AUTOR: urednistvo

23. dec. 2012

Filozof otkrio smisao postojanja Nacionalne službe za zapošljavanje

BEOGRAD, 23. decembar 2012, (Njuz) – Najpoznatiji srpski filozof mlade generacije Radenko Ilić obelodanio je rezultate svog desetogodišnjeg rada koji je jasno dokazao da Nacionalna služba za zapošljavanje ipak ima smisao.

Reč je o prvom dokazu naučne zajednice da ova služba, inače u narodu poznata kao vrlo mistična i zagonetna institucija, ima svrhu postojanja i to na nivou od čulne do nadčulne stvarnosti.

Radenko Ilić je na tribini u Udruženju filozofa Srbije saopštio da je u istraživanju i spoznavanju koristio raznorodne metode.

– Za tumačenje spisa i usmenih saopštenja NSZ-a korišćena je hermeneutička metoda, koju smo ukrštali ponekad sa indukcijom, a ponekad sa deduktivnom metodom. Racionalna metoda nije bila od velike koristi, a empirijski zahvati su sprovedeni onoliko koliko je to bilo moguće – naveo je Ilić.

Prema rečima mladog filozofa, iako većina ljudi Nacionalnu službu posmatra kroz kategoriju nebića, nečega što još nije ali može da bude, desetogodišnje istraživanje pokazalo je da određena supstancija i svrha ipak postoje.

– Pokazalo se da NSZ pripada onome što se zove bitak, odnosno biću u celini, i da je njena svrha da umno deluje u skladu sa najvišim ljudskim i božanskim vrlinama. Zašto, uprkos toj potenciji, NSZ ne deluje, nismo uspeli da otkrijemo i to je deo istraživanja kojim ćemo se baviti narednih deset godina – zaključio je Radenko Ilić.

Nenad Milosavljević

 1. Ja sam kaže:

  Radenko inace svako jutro pije kafu sa nasim Tagoreom i Euklidom.

 2. Jack kaže:

  Genijalan tekst, iako ga vecina nece bas u potpunosti shvatiti.

  1. Mesec i sisa Danica kaže:

   Šta ’oćeš ti bre? Čuo sam za tu filozofiju
   Naš filozofski profesor iz srednje nam je pričao super viceve o Slobi i pokazivao nam je pod kojim uglom da držimo šerpe dok lupamo u njih na ulici! Slušali smo Đinđićeve poslovice. Omiljena mi je:

   “Ви можете да узмете акваријум и да направите од њега рибљу чорбу али не можете од рибље чорбе да направите акваријум. Скували сте рибе – готово је. То је историја.”

   Zato sam se učlanio u žutu stranku i zato danas Mrka, Ana Bekuta, Bora Čorba i ja kuvamo čorbu samo u akvarijumu… Koaliciono… Tajni sastojak je Tomina radža! Vikendom sam u Dverima i borim sa za svetu srBsku krunu koju smo dobili od Vatikana.

   Znači pazi šta pričaš jer zna narod sve! Čita narod Vikipediju (ako ima prevod na naški, a skoro da uvek ima i to detaljan).

   ‘Odo da ‘ranim mačke.

  2. Ime (obavezno) kaže:

   Priznajte da ste vi Radenko Ilic!

 3. Mirča kaže:

  Ladno ovaj tekst napisao Neša Galija.

  1. Stanarević kaže:

   Šone Lijaga?

 4. seljak kaže:

  Ovaj zavod ima smisao za državu, jer se u javnosti objavljuju podatci iz njihove evidencije o broju nezaposlenih koji se stalno smanjuje. Mada su nezaposleni u Srbiji drugog mišljenja o smislu postojanja NSZ jer sve manje odlaze da se prijavljuju na evidenciju. O ovom filozofskom problemu treba duboko razmišljati.

 5. drLaki kaže:

  Trebao je u istrazivanju konsultovati i one sto traze boziju ceaticu.

 6. Piter kaže:

  Не бих се сложио, НСЗ је заправо Сартровско биће по себи – ”самодовољно, масивно, контигентно бивствовање ствари”.

 7. coa kaže:

  Pa teze je kvadraturu kruga reshiti nego smisao postojanja NSZ-a.Radenko alal ti k…..

 8. ZEX kaže:

  Sve pomenuto u sukcesivno dekadentnom smislu direktno aplicira konjuktivne zakljucke, ali samo ako aksiozni aksimi ostanu determinisani u sferi stohastike. Verujem da odlicno razumete rabulizam i komletativnost subrealnih cinioca imanentne realnosti, kao i bezvernost inernosti kolaterala i deduktivnosti kvazi intelektualaca. Sve u svemu razmejuci sebe, razumemo i druge u smislu filosofije bede, a ne bede filosofije.

  Zex- zurim (ima fudbal na Eurosportu……..)

  1. Ja sam kaže:

   I ti bi mogao na kafu.

   1. kafa kaže:

    Ko me zvao?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *