njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

25. mar. 2013

Forbsu ukradena lista u Srbiji

Premijer obećao Forbsu da će mu pronaći listu

BEOGRAD, 25. mart 2013, (Njuz) – Potpredsedniku izdavačke kompanije Forbs, čuvene po listi najbogatijih ljudi sveta, Kristoferu Forbsu, koji je na poziv premijera Ivice Dačića pre dva dana doputovao u Beograd, na aerodromu je ukradena fascikla sa svim listama koje od 1982. godine nosi sa sobom, saznaje Njuz.

Forbsa, koji od daleke 1967. godine nakon što mu je na železničkoj stanici ukraden kaput, nije bio u Beogradu, primio je premijer Ivica Dačić i obećao mu da će fascikla sa listama biti vraćena u najkraćem mogućem roku.

– Iako sam imao peh da su mi nestale sve originalne liste koje pažljivo prikupljam evo već 30 godina, moram da priznam da sam prijatno iznenađen obećanjem vašeg premijera da će učiniti sve da ih pronađe – rekao je ispred zgrade Vlade novinaru Njuza Kristofer Forbs

– Vaš premijer mi je pokazao i listu 100 najbogatijih Srba, uz tvrdnju da su nepravedno izostavljeni sa poslednje liste, što me je pomalo iznenadilo. Njihova imovinska karta je fascinantna, s obzirom na to da se radi o ljudima koji nemaju neke visoke kvalifikacije i koji nisu morali dugo da rade da bi stekli svoje bogatstvo – potvrdio je potpredsednik kompanije Forbs.

Forbs će zajedno sa srpskim premijerom posetiti Telekom, Elektroprivredu Srbije, Srbijagas i još neke državne firme u kojima Dačić želi da mu pokaže ljude koje je predložio za listu.

– Kada bi samo jedan sa vaše liste uložio u svet, mislim da bi građanima sveta bilo mnogo bolje – zaključio je Forbs koji nije isključio mogućnost da od naredne godine izdaje specijalni dodatak svoje liste sa najbogatijim ljudima iz Srbije.

Miroslav Vujović

 1. Slavisha kaže:

  Posle će Dačić da se slika sa fasciklom, kao što se slikao sa japanskim biciklom.

 2. Malo ja sam kaže:

  -Em prazna glava, em prazna diploma, em popunjavaju celije, i pored svega bogati.
  Gde bi im bio kraj da je obrnuto?, kaze Vucic Forbsu.
  -Bili bi na Birou rada, kazem ja Vucicu.

 3. Ja sam kaže:

  Последња вест:
  Председник Србије, Тома Николић, управо је дао је интервју, пред улазак у кућу Великог брата.

 4. scoby kaže:

  Kako da bivsi direktor EDB-a, legendarni Uskok, ulozi neki od svojih 40-ak beogradskih stanova u gradjane sveta, pa sta ce onda njemu da ostane?

 5. Ja ja ja kaže:

  Majkl Ji Foks ce se vratiti u proslost i vratiti mu listu…

 6. Славко kaže:

  То му је патуљак и украо и саће Ацика да апси редом: ”Нико није јачи од државе!”

 7. Tagore kaže:

  Christopher Forbes zvani ”Kip” nije jedina američka dilema!
  Na današnji dan ”The U.S. Supreme Court lets stand a Minnesota Supreme Court” pri buđenju (bez glavobolja) donosi odluku ”about my first same-sex marriage and divorce in the United States” – piše Chicago Tribune.

  ”Moj prvi gej brak” je već usvojen od Senata, ali američki Vrhovni sud se pita ”kako da razvodimo novodošle gejeve i transeksualce iz Brazila i iz Tajlanda”, ako je već poznato da ”gay-marriage” ne traje dugo i da svi uniseksualci zbore ”Esperanto language”?

  Zakon je zakon, ali taj novi zakon bi činio da polovina stanovnika jedine centralne ulice Pattaya plaže i univerziteta Kopa Kabane dobije američko državljanstvo po sklapanju polučasovnog braka.
  Dve mlade verenice su se čak i pomolile Bogu za Ameriku:
  http://www.letelegramme.com/images/2013/03/26/2047381_14298697-usagay-20130326-t103a.jpg

 8. seljak kaže:

  Poštenom nalazaču lista Dačić je obećao zaposlenje u MUP-u.

 9. Tagore kaže:

  Wow – još jedna američka dilema!
  Visoko civilizovani naslednik severnokorejanskog oca divljaka, Kim Jong-un, sa visokom diplomom obavezne osnovne škole kraj pašnjaka na ”Berner Oberlandu”, je prošle noći obavestio ”specijalne jedinice” unapređene Armije Severne Koreje da će uskoro gađati kamenjem američka ostra Guam i Hawaii na pacifičnom Pacifiku.

  Mada o Guamu ništa ne znam, predlažem da cela Srbija ovom junaku dodeli ”srpski orden znanja i umeća”!

  O čarobnim stanovnicima Hawaiia, Polinezije, Uskršnog ostrva, Indonezije i Austronezije do Novog Zelanda maga’ bi da ti pričam milion godina i nikada da ne provalim sve njihove tajne. Neki pripadnici ovih naroda su me naučili i da nečujno vrištim ”Miss kita talaga”, pa nakon gubitka mojih tajkunskih investicija na Kipru, molim Srbiju da me zaposli kod naše civilizovane kiparske kume u ulici Ljutice Bogdana…

 10. Tagore kaže:

  Lele, Kim Jong-un radi i u trećoj smeni !
  Naučni ”The Sun.co.UK” je uspešnom skriptom zabranio kopiranje i krađu na ”print screen” fotkice od civilizovanog i visoko obrazovanog junaka prijateljske zemlje Srbije.
  U Severnoj Koreji i u Velikoj Brutaniji se priča da ta fotkica kraj južnokorejanskih mikrofona ne može ni iz naučne engleske skripte da se pokrade, jok:
  http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/01698/Kim_Jong-un_1698139a.jpg

 11. Tagore kaže:

  Za projekat izgradnje plovnog ”Kanala Morava” nije zainteresovana samo Kina, nego i druge svetske sile, jer greškom sitnih slova i crteža na mapi sveta Xi Jinping nije namerno promašio Srbiju na putu za Tanganjiku.

  Kineska delegacija iz Dar es Salaama se izvinjava celoj Srbiji, mada je i Zanzibar izrazio interesovanje za naš projekat – piše Fonet | 25. 03. 2013…

 12. Šarlo akrobata kaže:

  Ma nasi tajkuni su malo sujetni sto ih nema na toj listi, pa ‘pozajmili’ da dopisu neka imena.
  Vratice oni to revidirano izdanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *