njuz-autor

AUTOR: Uros Bogdanovic

13. nov. 2014

Formirana komisija za proveru autentičnosti Šapićevog napuštanja DS-a

sapic

Postoje sumnje da je Šapić plagirao Borisa Tadića

BEOGRAD, 13. novembar 2014, (Njuz) – Demokratska stranka formirala je nezavisnu komisiju koja će utvrditi autentičnost i kvalitet Šapićevog napuštanja te stranke.

Bojan Pajtić, predsednik Demokratske stranke, ubeđen je u nezavistan i predan rad te komisije.

– Postoje osnovane sumnje da je Aleksandar Šapić koristio već viđen scenario, te da je njegov postupak plagijat Tadićevog postupka od pre nekoliko meseci – rekao je Pajtić na konferenciji za novinare.

U komisiji su članovi DS-a, kao i nezavisni posmatrači iz stranaka koje su bili koalicioni partneri demokrata u minulim izbornim procesima. Članovima komisije biće omogućen nesmetan rad u stranačkim prostorijama.

– Nadam se da ćemo jednom zauvek zatvoriti pitanje autentičnosti napuštanja naše stranke – dodao je Pajtić navodeći da u poslednjih nekoliko godina nije bilo slučajeva krađe razloga za napuštanje DS.

Predsedništvo stranke će u narednom periodu usvojiti dokument koji će članstvo obavezati da ne može da se napusti stranka bez njenog odobrenja i sertifikata o autentičnosti. U Šapićevom slučaju, ova procedura bi trebalo da je već ispoštovana.

– Nadamo se da će ovaj slučaj pomoći i drugim parlamentarnim strankama koje se budu suočavale sa napuštanjem članova – zaključio je Pajtić.

U DS-u postoji veliki broj autentičnih članova, a stranku će u bez ovog dokumenta moći da napuštaju samo visoko kotirani članovi, odnosno, članovi IO i Predsedništva. Aleksandar Šapić je bio nedostupan na svom tviter nalogu za novinarska pitanja.

Uroš Bogdanović

 1. Teoretičar zavere kaže:

  Članovi pomenute komisije su:
  -Mile, poznati brica sa Novog Beograda, zaslužan za šapićev novi imidž,
  -Rosa, kafe kuvarica u opštini N. Beograd, kojoj je Šapić ostao dužan za 17 popijenih a neplaćenih kafa,
  -Steva, njegov lični šofer, ogorčen zbog šapićevog ignorisanja njega, Steve, kao čoveka, jer je morao da ga čeka u kolima dok se Šapić provodio na splavu,
  -Žika “Naivko”, jer je po šapićevom nalogu i podsticaju u DS učlanio neke svoje prijatelje pa sada ne može u oči da ih pogleda,
  -Lepa Mira, šapićeva sekretarica, koja je javno rekla da će nagovarati Šapića da ostane u stranci, jer je zadovoljna njegovim radom i učinkom na poboljšanju međuljudskih odnosa.
  Pre početka zasedanja komisije u fioci stola koji koristi Aleksandar Šapić pronađena je pristupnica za učlanjenje u SNS. On se brani da mu je to neko podmetnuo a komisija će i taj slučaj da ispita.

 2. arko kaže:

  Sumnjam u vašu informaciju.
  DS više nema dovoljno članova da bi formirao komisiju.

 3. Polovni Buntovnik kaže:

  Ma kakav Tadić, ovo je čist plagijat Dušana Petrovića!

 4. Ja sam kaže:

  Sapic, cuveni jezicki drzavotvorac.
  Cujem da formira udruzenje zajedno sa intelektualnim gromadama Srbije: Nikolicem, Ilicem, Stefanovicem, Aleksandrom (sobom) i Malim -skraceno nisam, koje ce se i zvati NISAM, sto je dijametralno onome sto jesu.

 5. Ender kaže:

  Nista cudno, covek samo ide tamo gde mu je mesto medju intelektualnom elitom – NIkolic, Stefanovic, Mali, a tu je i najvisi autoritet.
  I naravno, svaka cast… zna on vec.

 6. himalajac kaže:

  a kada ce da se oformi komisija za proveru autenticnosti stranaka?
  one save mirisu, tj smrduckaju jedna na drugu, i vise obican svet nema pojma kojo se tacno smrad siri iz parlamenta, koji iz skupstine a koji iz upravnih odbora, opstina i mesnih zajednica, i koji tacno anti smrad da koristu na kojem mestu i u kojoj prilici (i protiv koga)

 7. Monika kaže:

  Sve je to autenticno i dovoljno srpski. Ja bih samo jos vratila polivanje vodom, iznosenje iz Skupstine, strajk gladju (ali samo u funkciji dijete za Zoranu), kletve i obavezna psovka poslanicama ‘kozo!’. Eto, samo to, sve ostalo doktorati, preletanja je vrh!

  1. Ime (obavezno) kaže:

   i Jorgovankino klimanje glavom i pobednicki osmeh dok je Toma brani od napada kada su joj rekli “dzukelo jedna”…. umirem, nismo normalni!

   1. Monika kaže:

    Ha ha ha! Kad je Toma dobacio onoj mucenoj Natasi: “kozo jedna!”.

    Evo malo u stihu, beleske sa tog zasedanja:

    Ljuto kune Vjerica Radeta,
    Ljuto kune Nikolica Tomu:
    “Oj, bogati Nikolicu Tomo,
    Sto izdade kuma,
    Zar si Nikolicu Tomo,
    Sisao s’ uma.
    Tebe Tomo Voja verovao,
    Vojvodom te Tomo nacinio,
    A ti ode s’ Tadic izdajnikom,
    Sta si Tomo ti nam’ ucinio?
    Tebe kune, tvoja verna druga,
    I koljena tvojih, svi devet unazad,
    Tebe kune, i svu decu tvoju,
    Cuj ti Tomo, ovu kletvu moju!
    Sada ce ti i Natasa reci,
    Da ne bude kletve sam’ od mene,
    Natasa ti porucuje Tomo,
    Nek’ prokleto je tvoje seme.

    Boze mi prosti, ‘vako je bilo. Poseseljovski ciklus!

    1. Moderna Pevacica kaže:

     Nadam se da ce crci Toma!

 8. Simeon kaže:

  Trebalo bi praviti ugovore sa klauzulom o obestecenju za napustenu stranku, kao u fudbalu. Ako prelazi u drugu stranku, kao slobodan politicar, u redu, ali ako je pod ugovorom onda to kosta toliko I toliko. Sto mu je veci potencijal za kradju, vece obestecenje. I sve bi bilo jasno, I cisto…I posteno. Tako bi imali pravu profesionalnu politicarsku ligu, to bi bio nas najveci doprinos razvoju demokratije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *