njuz-autor

AUTOR: urednistvo

08. feb. 2013

Fosil sa Balkana dobija srpski pasoš

Za fosil su bile zainteresovane mnoge države

BEOGRAD, 8. februar 2013, (Njuz) – Vlada Srbije odlučila je da fosilu pronađenom u pećini Balanica u Sićevačkoj klisuri dodeli srpski pasoš nakon što je priznat u svetskim arheološkim krugovima, saznaje ekskluzivno Njuz.

Vlada Srbije odlučila se na taj korak jer nije želela da uspešni fosil iz Srbije nastupa u svetu pod tuđom zastavom već pod zastavom svoje domovine.

– Za davanje državljanstva fosilu bile su zainteresovane Francuska, Velika Britanija i Kanada, koje su prve saznale o kakvom se vrsnom fosilu radi, jednom od tri najstarija do sada pronađena. Vlada Srbije je, međutim, brzo reagovala, ponudila fosilu značajnu podršku za nastavak karijere i time sprečila da još jedan uspešan Srbin predstavlja tuđu a ne svoju zemlju – rekli su Njuzu u Vladi Srbije.

Kako Njuz saznaje, fosil će, pored državljanstva i pasoša, dobiti i brojne podsticaje države dok ne stane na svoje noge i ne bude u stanju da pokrene sopstveni samoodrživ biznis.

– Država je dužna da svim mladim početnicima obezbedi povoljan ambijent za život i rad u Srbiji. Da smo se ranije brinuli o tome, ne bi danas najuspešniji i najcenjeniji Srbi bili rasuti širom sveta i radili za druge države. U ovom slučaju, uspeli smo da jednog uspešnog Srbina zadržimo u zemlji i učinili da bude rasut samo u Sićevačkoj klisuri, a ne po belom svetu – zaključio je sagovornik Njuza iz vlade Srbije.

Nenad Milosavljević

 1. scoby kaže:

  I eto, konačno je naučno dokazano da su Srbi najstariji narod, t.j da su nastali direktno od ameba. Prof. Deretić je dobio potvrdu svojih dugogodišnjih istraživanja. Još, kad bi najstarijeg Srbina klonirao (od preostalih zuba) onaj stručnjak iz Leskovca, gde bi nam bio kraj?

 2. Vitez kaže:

  Dobro je a ja mislio dali Državljanstvo onim hrvatima “fosili”

 3. Tagore kaže:

  Ja samo jednog fosila na Balkanu znam:
  http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=02&dd=07&nav_category=12&nav_id=684873

  Njegova ekselencija, (danas se u svetu kaže Gospodin ambasador bez ”ekselencija”), Toshio Tsunosaki, je bio urednik rubrike ”Svet” u ”Blicu”, uspeo da japanska vlada usvoji bezvizni režim za srpsku decu na putu za natrulu Fukušimu i predivnu Okinawu, dovukao poklon japanskog naroda za starački dom u Valjevu, (poklon je u srpskim rukama nekim nesrećnim slučajem propao u temelju nedovršene gradnje), dovukao 93 žutih autobusa u Beogradu i sve nove delove od motora do trube za popravke, poklonio 30 novih mamografa, (koje će moji Srbi znati i da koriste neki dan), i hiljade darova poklonio srpskoj deci.

 4. Ja sam kaže:

  Једини начин да успешне Србе задржимо у земљи је да их покопамо.

 5. Tagore kaže:

  Aha: (Voice of Serbia)
  http://voiceofserbia.org/fr/content/donation-du-japon-au-lyc%C3%A9e-de-philologie
  Pa sam sebi pljuneš u lice i skrivaš glavu u pesak kao preplašeni noj.

 6. Malo ja sam kaže:

  Sada ce neko reci da je to vilica pokojnog dede Milana Krkobabica, a nije.
  Njegova sestica je bila naceta karijesom, a ova jok.

 7. premijer iz senke kaže:

  Kad moja vlada iz senke dodje na vlast, vilici cemo dati diplomatski pasos!

 8. nebojsa kaže:

  tako cu i ja kad budem bio fosil za nekih par miliona godina konacno dobiti posao u srbiji od kojeg cu moci normalno da zivim

 9. himalajac kaže:

  dobro je te ukinuse redovnu vojsku, inace fosil nikako ne bi stekao uslov za dobijanje pasosha

 10. edukovani menadzer kaže:

  Cista nepravda. Logicno bi bilo da ovaj fosil propadne kanadi, al ne sumnjam u naucnike da ce to i dokazati jednog dana.

 11. Ja ja ja kaže:

  Pravda za Fosile!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *