FOTO NJUZ: Josipović pokazuje kako Hrvatska može da doprinese EU

njuz-autor

AUTOR: urednistvo

03. jul. 2013

 1. Nesa kaže:

  Ovo sigurno pokazuje Nikolicu i razmilja-evo ti za ono sto si mi hteo da me otrujes rakijom.

 2. scoby kaže:

  Jel ovo arhivski snimak sa nekog kongresa SKJ? Pored kulturnog ravnatelja kazalista prepoznajem mladog crnogorskog skojevca.

  1. Lune kaže:

   Nije kongres, to samo uljudbeni muzikalni domacin, dirigira, dirigentskom palicom,orkestru pri intoniranju nase hime Boze pravde, prilikom prilaska Nikolica da mu cestita.

 3. Miloje kaže:

  Ma jok!
  To on nešto ugovara sa gospodjom do njega…

 4. ariela kaže:

  Saznao konacno sta znaci srednji prst…a to pokazuje da su spremni zaEvropu…Kad je bio mali otac mu pokazivao sta znace prsti na ruci…vidis sine palac ti je da se potpises kaziprst da pokazes nesto pa domali da ubacis u pekmez… malic da npr cackas nos…a srednji tata sto si njega preskocio?…ajd ajd kaze otac jos si mali da to znas…kad odtastes…jedva cekao mali Ivo dan da sazna tajnu srednjeg prsta…i eto rekli mu:To ti je moj Ivo kad zena hoce sex svaki dan tri puta a ti stavis srednji prst na celo i pitas:aman zeno zamisli se sta ti je u glavi jesi li normalna?…sad ovo nema veze bas sa Eu al ima veze sa prstom :)

  1. Voja kaže:

   Failed. Horribly. Uninstall Internet please.

 5. Branko kaže:

  Zajam po zajam,
  Pa u Briselski jaram.

 6. Branko kaže:

  Kletva:
  Da Bog da ti deca silikone sisala!

 7. Branko kaže:

  Stegoh kaiš do poslednje rupe,
  Šta će biti ako kaiš pukne?

 8. Izračunaj platu kaže:

  Rumunija: Mesec rada za jedan sat
  Izvor: Novosti
  Prosečno plaćeni radnik u Rumuniji mora da radi 12 i po dana da bi zaradio onoliko koliko njegov direktor zaradi za samo jedan sat.

  A ta nedostižna satnica košta 305 dolara.

  Rumunskom radniku, koji je na minimalcu, za isti novac treba skorio čitav mesec rada.

  Ovo je računica do koje je došao magazin Ekonomist kombinujući podatke o primanjima u privatnom sektoru, a koje je objavila Federacija evropskih poslodavaca, sa iznosima prosečne cene radnog sata u evropskim zemljama.

  Razlika između najplaćenijh ljudi i onih sa prosečnim primanjima je najmanji u nordijskim zemljama. U Norveškoj tako za 472 dolara šefovskog sata, prosečni radnik radi dva dana, a onaj sa minimalcem svega pola dana više. Sličan je odnos i na Islandu i Danskoj. Projekat je takođe otkrio da jedan procenat rasta u ceni sata rukovodilaca donosi povećanje prodaje za oko 1,1 procentni poen.

  Ubedljivo najveća razlika u primanjima je u Rumuniji. Sledi Ukrajina u kojoj prosečni zaposleni radi 11 dana za šefovu satnicu, koja iznosi 187 dolara. Identičan odnos je i u Rusiji, ali je cena rada veća. Direktorski sat košta 264 dolara.

  Prvi čovek kompanije u Španiji po satu zarađuje 792 dolara. Njegovim zaposlenima, makar onim sa prosečnim platama, treba osam dana da dostignu tu cifru.

  Radniku u Italiji treba oko deset dana da stvori 957 dolara, koliko svakoga sata sleduje izvršnom direktoru njegove firme.

  U Nemačkoj, na primer, prosečna zarada znači dva i po dana rada da bi se dostigao direktorski ček, koji svakog sata „raste“ za 546 dolara.

  Da li je ovo normalno?

  1. Miloje kaže:

   Oprosti Tagore za minuse koje ti redovno klepam,grešan sam!
   Ovaj,što računa platu,za razliku od tebe je prsko’ načisto ili je nekakav zabludni sindikalni funkcioner…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.