nazad na vrh

FSS kaznio policiju sa 5 mečeva bez prisustva na Partizanovim utakmicama

Policija pet mečeva neće moći da prekida navijače u njihovim aktivnostima

BEOGRAD, 23. april 2018, (Njuz) – Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je danas pripadnike policije sa pet mečeva zabrane prisustva na Partizanovim utakmicama jer su ometali “Grobare” tokom obavljanja svojih navijačkih dužnosti na stadionu.

U saopštenju FSS-a zaključeno je da je “policija svojim ponašanjem ugrozila navijačke grupe, sprečavajući ih da uvedu svoj red na tribinama”.

– Pregledali smo snimak sa utakmice drugog kola plej-ofa Superlige Partizan-Čukarički, gde se jasno vidi kako pripadnici policije, u punoj opremi za razbijanje demonstracija, tokom celog meča mirnim stajanjem i obezbeđivanjem reda i mira iritiraju popularne “Grobare”, koji potom, opravdano, kreću da ih isteruju sa južne tribine – navodi se u saopštenju FSS-a – Mislimo da je krajnje vreme da se ljudima iz “Alkatraza”, “Zabranjenih“, “Janičara” i drugih navijačkih grupa omogući da nesmetano obavljaju svoj posao obračunavanja sa suparničkim navijačima i međusobno, vređanja suparničkih igrača i navijača, paljenja baklji, psovanja i gađanja upaljačima sudija koji im nisu po volji – stoji u saopštenju FSS-a.

Iz Fudbalskog saveza Srbije napominju da će nakon skidanja zabrane, njihovi delegati nastaviti da prate ponašanje policije na Partizanovom stadionu, a da će ih u slučaju ponovljenog suprotstavljanja “Grobarima”, kazniti zabranom prisustva do kraja sezone.

Kako nezvanično saznajemo, slična kazna čeka i policajce na stadionu “Rajko Mitić” gde njihovi pripadnici vrše pritisak na “Delije” da se ponašaju uljudno, kao neke žene.

Miroslav Vujović

Tagovi: , , ,

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix