nazad na vrh

FSS kaznio policiju sa 5 mečeva bez prisustva na Partizanovim utakmicama

Policija pet mečeva neće moći da prekida navijače u njihovim aktivnostima

BEOGRAD, 23. april 2018, (Njuz) – Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je danas pripadnike policije sa pet mečeva zabrane prisustva na Partizanovim utakmicama jer su ometali “Grobare” tokom obavljanja svojih navijačkih dužnosti na stadionu.

U saopštenju FSS-a zaključeno je da je “policija svojim ponašanjem ugrozila navijačke grupe, sprečavajući ih da uvedu svoj red na tribinama”.

– Pregledali smo snimak sa utakmice drugog kola plej-ofa Superlige Partizan-Čukarički, gde se jasno vidi kako pripadnici policije, u punoj opremi za razbijanje demonstracija, tokom celog meča mirnim stajanjem i obezbeđivanjem reda i mira iritiraju popularne “Grobare”, koji potom, opravdano, kreću da ih isteruju sa južne tribine – navodi se u saopštenju FSS-a – Mislimo da je krajnje vreme da se ljudima iz “Alkatraza”, “Zabranjenih“, “Janičara” i drugih navijačkih grupa omogući da nesmetano obavljaju svoj posao obračunavanja sa suparničkim navijačima i međusobno, vređanja suparničkih igrača i navijača, paljenja baklji, psovanja i gađanja upaljačima sudija koji im nisu po volji – stoji u saopštenju FSS-a.

Iz Fudbalskog saveza Srbije napominju da će nakon skidanja zabrane, njihovi delegati nastaviti da prate ponašanje policije na Partizanovom stadionu, a da će ih u slučaju ponovljenog suprotstavljanja “Grobarima”, kazniti zabranom prisustva do kraja sezone.

Kako nezvanično saznajemo, slična kazna čeka i policajce na stadionu “Rajko Mitić” gde njihovi pripadnici vrše pritisak na “Delije” da se ponašaju uljudno, kao neke žene.

Miroslav Vujović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: , , ,

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix