njuz-autor

AUTOR: urednistvo

15. okt. 2011

FSS narednog selektora bira lutrijom

Naredni selektor biće bolji ili gori od prethodnog

BEOGRAD, 15. oktobar 2011, (Njuz) – Nakon smene Vladimira Petrovića Pižona, Fudbalski savez Srbije doneo je odluku da će se sledeći selektor fudbalske reprezentacije Srbije birati lutrijom.

Svi punoletni i maloletni državljani Srbije će imati pravo da učestvuju u izvlačenju, ukoliko svoju prijavu pošalju na adresu FSS-a najkasnije do 30. novembra ove godine.

Na ovakav pomalo neobičan potez Savez se odlučio nakon konsultacija sa Institutom za statistiku republike Srbije, koji je došao do zaključka da uspeh reprezentacije Srbije na svim prethodnim prvenstvima ikada odigranim uopšte nije u korelaciji sa kvalitetom selektora.

– Zaključak do koga smo došli nakon proučavanja svih utakmica reprezentacije ikad odigranih je da je potpuno nebitno ko je na mestu selektora i šta će reći igračima u pripremnim utakmicama, kao i za vreme same utakmice. Lopta je, naime, okrugla i ona može da odskoči na bilo koju stranu kad je šutnete i tu selektor uopšte ne može pomoći, tako da je zapravo faktor sreće najbitniji u ovoj igri – tvrdi Slavica Kolokolić, naučnica pri Institutu za statistiku iz Sremske Kamenice.

Fudbalski savez se na ovu meru odlučio i zbog mera štednje, jer će plata budućeg selektora biti na nivou dve prosečne plate u Srbiji, za razliku od dosadašnjih selektora zbog čijih enormno visokih plata je Savez neretko morao da pribegava čak i takvim trikovima kao što su trgovina ljudima, utaja poreza, reketiranje i advertajzing.

Iz Instituta za statistiku poručuju da se već sada sa sigurnošću može utvrditi uspešnost novog selektora.

– Statistika je neumoljiva – novi selektor će biti ili bolji ili gori od dosadašnjeg, što znači da su šanse da uspeh oko pedeset procenata a to svakako nije malo – zaključuje gospođa Kolokolić – Zanimljivo je da prema istim statističkim podacima, svako ko učestvuje u izvlačenju za selektora ima šansu od 50 posto da bude izabran.

Viktor Marković

 1. Jordan kaže:

  Eee da su pametni pa da odmah izaberu mog kuma. On se toliko razume u fudbal. Ja sam svedok! On je bre znao kako ce sve da se desava, i kada ce da bude penal i da ce da ga promasi. Sve! Vodio bi reprezentaciju jednom rukom (drugom bi ‘ladno vidio drzavo sa sve vladom i ministarstvima). Sposoban bre covek, a nije jedini.

 2. Đetić kaže:

  Pošteno! Šanse da ubodete pravog su velike. Kao dojave na fb. 50% . Tole će i pri tom izboru proći 2-1

 3. Tetka kaže:

  Није лоша идеја да и владу (политичаре) тако бирамо. Нико не мора да измишља предизборна обећања која неће испунити, нема трошкова за путовања и рекламе, нема лепљења плаката ни ружења града, а изабрани ће подједнако заслужити све што мазну исто као и ови који мисле да су богом дани. Ваљда ће бар бити нових лица…

  1. Aleksa kaže:

   Ja bih bio bolji politicar od njih! A ko ne bi kad je sansa za to 90-99%?

  2. Đenka kaže:

   Tako je teto, e kamo sreće da smo početkom devedesetih tako izabrali predsednika , gde bi nam bio kraj. Šanse da bi nam bilo bolje su oko 100%.

 4. snezana kaže:

  Viktore respect :)

 5. mirko kaže:

  nije toliko bitno sta cemo postici u fudbalu dok zemlja propada . mislim da bi bilo najpametnije da politicari preuzmu igru u fudbalu a da narod preuzme vlast .

 6. Ivan_KS kaže:

  Tomu Nikolića za selektora!!! On zna kako se simulira faul i te druge cake, lično sam gledao kad ga odneli na nosilima dok je ono štrajkovao glađu…

 7. jututunacc kaže:

  Jel to na tomboli? Pa tu su klubovi strucni ohohohoho.

 8. himalajac kaže:

  i strucnost i sreca!
  treba sastaviti strucni stab od ljudi u kladionicama koji zaradjuju, bar jednu prosecnu platu mesecno, kladjenjem na fudbalske utakmice

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *