njuz-autor

AUTOR: urednistvo

30. okt. 2012

Fudbalski menadžeri optužuju trenere da im se mešaju u posao sastavljanja timova

Menadžeri smatraju da su treneri da je njihov posao jedino da treniraju igrače

BEOGRAD, 30 oktobar 2012, (Njuz) – Fudbalski menadžeri širom zemlje uputili su danas protesno pismo Fudbalskom savezu Srbije u kojem zahtevaju od ove institucije da zaštiti menadžersku profesiju od neprofesionalnih fudbalskih trenera koji “sebi dopuštaju da sami sastavljaju timove svojih ekipa”.

U saopštenju u koje je redakcija Njuza imala uvid, stoji da poslednjih godina fudbalski treneri previše sebi daju za pravo i da su počeli da zaboravljaju koji je njihov osnovni poziv.

– Sama reč “trener” ukazuje da je njihov posao da treniraju fudbalere, da im pomognu u poboljšanju tehnike i kondicije. Ipak, poslednjih godina su se treneri širom zemlje pomalo zaneli i pomislili da mogu da idu dotle da čak i odlučuju kog igrača će uvrstiti u sastav ili koga će tokom utakmice uvesti u igru – stoji u saopštenju koje je potpisalo više od 70 srpskih fudbalskih menadžera.

Jedan menadžer koji je tražio da ostane anoniman, kaže da je sebičnost jednog trenera umalo osujetila jedan veliki transfer ovog leta.

– Ubeđivao me je da ima neke “taktičke zamisli” i da moj igrač nije dobar centarfor, jer na 11 utakmica uzastopno nije postigao gol – kaže ovaj menadžer – Čak je pokušao da me ubedi da je rezervni igrač mnogo bolji i da želi njega da stavi u prvi tim. Nisam mogao da verujem koliko je bio drzak, čak je jednom i zamenio mog napadača posle tri promašene šanse – otkriva ovaj menadžer koji navodi da je, iako je dotični klub pao u niži rang takmičenja, on uspeo ovog napadača da proda u drugu rumunsku ligu.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da, koliko je njemu poznato, nema slučajeva trenera koji bez konsultacija sa menadžerima sastavljaju timove, ali je obećao da će FSS što pre ispitati ove otpužbe.

Marko Dražić

Miroslav Vujović

 1. himalajac kaže:

  treba zabraniti trenerima da imaju bilo kakav kontakt sa igracima! dokaz je Sinisa…

 2. Moke kaže:

  … sastavljaju TIMOVE svojih EKIPA.

  :):):):):):):):):):)

 3. Ja sam kaže:

  U krugovima bliskim beogradskom podzemlju, govorka se da menadzeri imaju nameru da im oduzmu posao odredjivanja sudija i namestanja rezultata.
  U tom slucaju podzemljasima bi ostalo jedino da upravljaju vanterenskim aktivnostima navijaca i nasilnim prekidima utakmica.
  Sinisi preostaje da ocenjuj kvalitet pevanja himne.

 4. ben10 kaže:

  Ne samo da im se treneri mešaju u sastav ekipe, već postoje indicije da se na nekim utakmicama nije znao rezultat unapred.
  To bitno degradira poziv menadžera, ali je Tomislav Karadžić izjavio da će tome što pre stati na put.

  1. zexx kaže:

   Ovde treba dovesti Cesara Milana da utrenira sve redom,od predsednika FSS,preko menadzera pa do navijaca.
   Sve dzukele!!!

   1. ben10 kaže:

    Cesar Milan u Srbiji ne bi ništa postigao.
    Čovek trenira pse, a sa stokom još nije imao posla.

 5. Tagore kaže:

  Navijači okrugle lopte – “ћириличари” izbacuju latinicu? Izvor: Radio 021
  Unutar Matice srpske postoji struja navijača okrugle lopte koja želi da u potpunosti izbaci latinicu iz novog izdanja “Pravopisa srpskog jezika”. Tako smo samo mi Srbi bogati pa imamo dva pisma, dve nezavisne pokrajine, dva navijačka pokreta…

  U Srbiji se najviše umire u Sredn.jebanatskom, zatim u Zaječerskom, Tobličkom, Raškom i Severnobanatskom okrugu, ali ovi srećni ljudi se potpisuju palcem i petom.
  Šta će nama pismeni ljudi, papirus i gušćije pero? Zakonom zabraniti pismenost!

 6. coa kaže:

  E sad su stvarno preterali ti menadzeri, ja josh nijedan nash klub nisam vidio a da ga je trener sastavio. Eto pitajte Toleta!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *