njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

12. jan. 2014

Gastarbajteru uginuli gipsani lavovi na ogradi dok je bio odsutan

Vlasnik sumnja da je njegove lavove neko otrovao

JAGODINA, 12. januar 2014, (Njuz) – Stevan Radonjić (43), državljanin Srbije na privremenom radu u Nemačkoj, bio je zatečen kada je pred novogodišnje praznike stigao u svoj dom u okolini Jagodine i video da su svi gipsani lavovi na njegovim kapijama i ogradi – uginuli.

Radonjić za Njuz kaže da se ovako nešto prvi put dešava.

– Ranije sam umeo da budem odsutan i mnogo duže od godinu dana, pa su uvek lavovi bili zdravi i pravi, nikada im ništa nije falilo. Komšija kojeg sam zadužio da ih obilazi kaže da su do pre mesec dana, kada je on poslednji put dolazio, lavovi bili potpuno u redu. Ne znam šta se desilo – priča ovaj unesrećeni domaćin.

Prema njegovim rečima, u selu je mnogo onih koji mu zavide na bogatstvu, pa nije isključeno da su oni „umešali prste“.

– Komšije me baš i ne vole, svi su sa mnom na „cile-mile“ jer znaju da mogu da imaju koristi od mene, ali otkad sam to presekao i prestao da im pozajmljujem pare i činim usluge, mnogi me otvoreno ne vole. Ne bi me iznenadilo da je neko iz čiste ljubomore otrovao moje lavove – kaže Radonjić.

Za sada se ne zna da li će policija pokrenuti istragu o ovom slučaju, ali je vlasnik uginulih lavova odlučio da već sledećeg meseca nabavi potpuno nove, dresirane primerke koji imaju znatno otporniji organizam.

Nenad Milosavljević

 1. Tagore kaže:

  Srbija se u 2013. godini, ali i prošlog meseca, po ukupnom broju podnetih i ponovljenih zahteva za gastarbajterski azil u Turskoj našla na prvom mestu navedeno je u najnovijim podacima turske Savezne službe za migracije i izbeglice, koje je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje.

  Građani Srbije su lane, prema podacima Službe za migracije ukupno podneli 18 001 zahtev za dobijanje azila u Turskoj i tako se našli na prvom mestu, ispred građana iz Ruske Federacije, odakle je stiglo samo 15.473 zahteva, Sirije (12.863), Makedonije (9.418), Avganistana (8.240), Bosne (4.847) i sa Kosova, koje se i u statističkim analizama u očima premijera Erdogana odvojeno posmatra od Srbije, (4.423).

  Thomas de Maizière, nemački ministar unutrašnjih poslova, (Bundesminister für besondere Aufgaben und Chef des Bundeskanzleramtes), je zamolio Angelu da podigne broj turskih azilanata u Nemačkoj sa četiri miliona na osam.

  Iz neke Baltičke Republike mi se javi mlada Litvanka, koja je 4 godina radila kao gastarbajterka u nekoj nemačkoj kasapnici na ručnoj seči creva i mesa tek poklanih svinja pod maskom unutrašnjih bakterija za 4 nemačkih evra na sat, i priča:
  Nemci su me ugnjetavali 4 godina i pretili proterivanjem, ako ne prihvatim njihove uslove rada bez uriniranja”.

  Ostao sam nem.

 2. celtic kaže:

  Volio bih da vidim dovoljno velik zatvor za sve one koji ovaj kič drže na kapijama.

  1. celtic kaže:

   Po minusima vidim da mnogi ljudi od gipsa vole lavove od gipsa, plemenite životinje.

  2. Stojadin kaže:

   Celtic, bez ostrascenosti i brzog rezonovanja. Da li ti znas da mu je to porodicna tradicija, jer su mu i pradeda Stanojlo i deda Milojica isli u proslim vekovima na safari i lov na lafove!

 3. Nesa kaže:

  Sto posto su ti otrovali lavove,veruj mi meni su komsije pobili jato feniksa i zapalili mi obor gde sam drzao kentaure.

  1. celtic kaže:

   Onda od Čede traži savjet za odštetu, on zna sa tim bićima….

   1. Nesa kaže:

    Trazio sam,ali te vrste nisu upisane u katastar,kazu obrati se Grckoj za ostetu,a to ti je kao da se obratis Bacevicu da ti da koju kinesku milijardu.

 4. tiko kaže:

  Mene ustvri užasava malograđanština lezilebovića i sisara budžetske sise koji se jelte zdgražaju nad lajfstajlom i homdizajnom gastarbajtera .A sve iz puke (a prikrivene zavisti) . Nisu gastarbajteri ti koji su krivi za vašu bjedu ,nego vi sami koji kao djelite urbane zapadnoevropske vrednosti ali bi da vam država da dŽaba stan,zdravstvo i dopenziski siguran posao, a u šta ste očekivali da gastići ulažu u džez festival ili da vama daju pare jerbo ste vi urbani …
  Nije nemačka bauštela upropastila narod neg socijalistički nadrielitizam . kao što je pankeru normalno da stavi kokoticu tako je i gastiću lava, čisto da se zna da nije bibliotekarka u domu kulture ili komparativni sociolog rodnih studija

  1. aleksandar kaže:

   ja mislim da si ti u pravu, a verujem da bi ti i ostali citaoci njuza dali po drsku.

   nije mi samo jasno zasto su dorski, jonski i pogotovo korintski stilovi stubova zapostavljeni i ne koriste se, po vikendicama na primer….

   1. Ja sam kaže:

    Ovo je Srbija. Lavovi, patuljci, crvenkape… ne stanuju ovde.
    Ja sam za to da se na ulaznim kapijama gipsiraju svinje.

    1. aleksandar kaže:

     Fak jea! Jer da se stavi gipsani murjak cuvarkuca, treba previse gipsa!

 5. Ja sam kaže:

  Ma to lavocuvar Palma, Stevanov komsija, iz zavisti pricao lavovima na sta lice njihovi ortaci u Muzeju vostanih figura, pa oni uginuli od sramote, blame i srama.

 6. Tagore kaže:

  Nemački gastarbajter Fritzy Underground prokopao tajni tunel do rudnika Bora kako bi se dokopao naše bogate podzemne sirovine zlata:
  http://www.blic.rs/data/images/2014-01-11/421480_tunel-01_ff.jpg

  Srpski političari su mu oteli pola džaka, a drugu polovinu sačuvali za naslednike.

 7. ariela kaže:

  Oh oh kakva vest!…u pravi cas da me zaustave da ne investiram u labudove na kapiji…kakav komsiluk imam ne bi ostala ni mu..od labuda…

 8. Gagi kaže:

  “Krepao kotao”

 9. gradjanin kaže:

  Izvoz naših građana u Zapadnu Evropu je počeo još pre mnogo godina. Odlazili su pojedini članovi porodice da rade i na taj način su izdržavali one koji su ostali u Srbiji. Ubrzo su počele da odlaze čitave porodice, pa su samo ostali gipsani lavovi i druge figure na praznim ognjištima koje je vreme pregazilo.

 10. nesportski tip kaže:

  Ja ću da metnem žirafe i Bog da me vidi!
  Čik da vidimo da li sme neko iz Jagodine i okoline žirafu da otruje…

 11. Mladjan Dinkic kaže:

  mangupi ste vi sa njuza, lav sa slike je vajarsko
  delo antonia kanove i uradjeno je za grob pape
  klementa 13-og, krajem 18-og veka…

 12. majstorcina kaže:

  Krivo vam, ljubomora, zavist -da komsiji crkne lav!!!
  Meni na tehnickom pregledu , nisu mogli da objasne zasto moram da skinem gipsnog lava sa krova mog Mecke?!

 13. Tagore kaže:

  Ja nikako ne razumem ove naše gastarbajtere iz ružne i europljanske Hrvatske, konjušarske Slovenije, tipične Austrije i nemiroljubive Nemačke, pa čak ni one iz krokodilske Australije, severne Kanade, kukuruzne Nebraske, Severne Dakote, južne Aljaske, medveđeg Sibira, sočnog Sočija, Severne Koreje i Južne Karoline.

  Zašto, bre, ovi naši bedni i gladni gastarbajteri, (advokati, inženjeri, sociolozi i tako redom), ne rade prekovremeno, zašto ne štede i zašto celinu njihovih ušteđevina ne poklanjaju nama u Srbiji, dok se mi trajno odmaramo u obustavi nagaznih bombi preko krive Drine bez nafte?!

  Evo, ja i moja strina Mileva, već 150 godina čeznemo za gastarbejterski učinak u našoj poljoprivredi znanja i umeća, u našem skupštinskom restoranu ni bubašvabe nemaju šta da jedu, a Nemanjina ulica trune od uljeza.

 14. Nebojsa kaže:

  Priča se po zapadu da su neki lavovi posle penzionisanja nakon rada u cirkusima po Swajcarskoj,Nemackoj,Austriji itd pri povratku u Afriku tražili da se na njihove ulazne kapije u dvoriste stave likovi nekih tipova iz okoline Sabca,Požarevca,Rume itd…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *