njuz-autor

AUTOR: urednistvo

18. feb. 2012

Gazde kafića u Strahinjića bana žale se da su stanari preglasni

Gazde kafića se plaše da prijave bučne stanare

BEOGRAD, 18. februar 2012, (Njuz) – Stanari u ulici Strahinjća bana prave nesnonsu buku, preglasnisu su, stalno prave žurke, što sve utiče na naše poslovanje i mi ne znamo kako da rešimo ovaj problem, žale se gazde kafića u ovoj ulici.

– Tokom nedelje još i nekako, ali kada dođu petak i subota, tada je situacija nepodnošljiva. Stanari po pravilu prave žurke, puštaju glasnu muziku koja se čuje u kafićima. Ako je žurka u stanu koji je na prvom spratu imam osećaj da će mi propasti kroz plafon – priča jedan od gazda.

Drugi pak dodaje da je baš prošlog vikenda prijavio jedne stanare i redovnoj i komunalnoj policiji.

– Više nisam mogao da izdržim. Gosti su počeli više da obraćaju pažnju na zvuke i žurku koja je bila u obližnjem stanu. Pozvao sam policiju koja je izašla na teren. Opomenuli su stanare, ali čim su se udaljili ista priča i pesma. Buka, vriska… Njima izgleda niko ništa ne može – kaže vlasnik kafića.

On je samo jedan od mnogih koji insistira da ostane anoniman. Kako kaže, pokajao se što je prijavio stanare jer je posle toga dobio pretnje. Poučeni njegovim iskustvom i drugi za sada ne žele da se predstavljaju jer se plaše odmazde.

– Odlučilo smo da se organizujemo i da pomoć zatražimo od gradskih vlasti. Neki propis se mora doneti. Ako se ovaj problem ne reši, bićemo primorani da zatvaramo naše kafiće, a grad Beograd neka vidi da li će i dalje biti prepoznatljiv po noćnom životu i provodu. Neka nadležni odgovore na pitanje da li stranici dolaze u beogradske kafiće ili privatne žurke – zaključuje gazda kafića.

Bane Grković

 1. celtic kaže:

  Pravda za propast kafića!!!!

 2. Milos kaže:

  Jel oćeš da živiš u Strahinjića Bana? E jebiga

  1. TARBIGNO kaže:

   Ti si neki Borčanac, Kotežanac a?

 3. cy kaže:

  A tek što su bezobrazni stanari, pa svojim kolima zauzimaju parking mesta u blizini kafića.

  1. celtic kaže:

   I drveće su davno posadili u ulici, to je bila dugoročna zavjera, planirana decenijama i evo rezultata!!!!

 4. mixon - superhik kaže:

  bahatost tzv. građana ove države je sve nepodnošljivija! Duboko saosećam sa ugnjetavanim gazdama kafića i svim drugim vrednim, poštenim poslodavcima koji nezahvalnoj sirotinji daju hleba i igara, a za uzvrat dobijaju razne prijave i inspekcije!!

 5. cy kaže:

  Djilas: “Razvoj grada ne sme da stane”

  “Beograd je stajao decenijama i godinama. Mi smo ga pokrenuli. Ovi pojedinci koji stanuju u Strahinjića Bana bi svojom moralnom nehigijenom da vrate grad u statično stanje i spreče razvoj turističke ponude.”

  “Do kraja juna Grad će raseliti 176 porodica koje žive u moralno-nehigijenskom naselju u Strahinjića Bana. Raseljeni građani sa prebivalištem u Beogradu biće privremeno smešteni u kontejnerima koji će biti postavljeni na teritorijama više beogradskih opština, dok će oni iz unutrašnjosti Srbije biti vraćeni u mesta iz kojih su došli.Raseljeni građani imaće pravo i na socijalnu pomoć, ali samo ukoliko budu slali decu u kafiće u Strahinjića Bana.”

  Gradsko veće utvrdilo je danas Akcioni plan za raseljavanje nehigijenskih naselja na teritoriji Beograda za 2012. godinu, saopšteno je iz Gradske uprave:

  “Akcionim planom, u saradnji sa lokalnim samoupravama, precizno će se utvrditi sva moralno-nehigijenska naselja, kao što je ovo u Strahinjića Bana.”
  Planirana je nabavka 300 mobilno-stambenih kontejnera i 30 sanitarnih kontejnera, a procenjena vrednost te nabavke iznosi 110 miliona dinara. Za svaku porodicu će biti obezbeđen po jedan kontejner, a 10 porodica će koristiti jedan sanitarni kontejner. “

 6. bratori kaže:

  Ne znam šta su umislili ti stanari, kad im Beogradska filharmonija svira pod prozor:

  http://www.youtube.com/watch?v=8XreZ-t1G-Y
  (obavezno pogledati! do kraja)

  Uz prethodni video ide i ovaj:
  http://www.youtube.com/watch?v=vWAj6o5yc3s&feature=related

 7. kraljanka kaže:

  Odlican tekst !

 8. slučajnaprolaznica kaže:

  A što se lepo ne preorjentišu na dilovanje ili otvore podrume pića pa da komšiluk pije po nabavnoj?

  1. celtic kaže:

   Po nabavnoj možemo piti i u kući….

 9. Ja Magarac kaže:

  Kafici propadaju zato sto magarac nemoze pijan da se vrati kuci ni peske ni gradskim prevozom. :) Tako da nema sta brinu uvezi glasnih stanara.

  Pravda za mene!!!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *