njuz-autor

AUTOR: Uros Bogdanovic

29. okt. 2015

Ginekolog na ultrazvuku video 500 evra u džepu oca

29.oktobar 2015, (Njuz) – Marko G. Jović (54), ginekolog akušer u G.A.K. “Narodni front” je juče tokom drugog redovnog ultrazvučnog pregleda trudnice M.E. (27) iz Beograda uočio novčanicu od 500 evra u džepu oca R.E (29), koji je stajao ispred ordinacije.

– Novčanica je bila umotana oko lične karte, pa nisam bio potpuno siguran da je reč o 500 evra. Drugi ultrazvučni pregled tokom trudnoće je period kada na ultrazvuku iskusniji ginekolozi u državnim ustanovama mogu da vide po nekoliko stotina evra u okruženju. Takva slika garantuje mirniju trudnoću i njeno vođenje, a kasnije i kvalitetniju negu porodilja i novorođenčeta – rekao je za Njuz dr Jović.

On kaže da je jako teško uočiti u tako ranoj fazi da li se po džepovima budućih roditelja kriju tri novčanice od 100 evra, jedna od petsto, ili nešto treće.

– Svega nekoliko puta u životu sam uspeo da vidim blizance, dve novčanice od po 500 evra. U Srbiji, najčešće se očitaju tri od 100 –dodaje on.

Tehnologija još nije toliko napredovala, pa ginekolozi često nisu u stanju sa sigurnošću da utvrde o kom je iznosu reč, a nepisano pravilo je da to u mnogo čemu zavisi i od samih roditelja, koji novčanice dobro sakriju. Narodni metodi prepoznavanja iznosa poput viska, igle i konca i sličnih stvari nemaju apsolutno nikakvu vezu sa naukom.

– Novčanice umeju da budu veoma kvalitetno sakrivene, pa se dešava da se ni ne usudimo da kažemo šta smo videli. Nekada su u koverti, nekada u čokoladi, a nekada samo u novčaniku, savijene na pola. Srećom, do sada nisam video one obeležene – zaključio je Jović.

Mladi roditelji sa velikim nestrpljenjem očekuju da čuju šta su to ginekolozi videli, a neki čak svojevoljno dodaju ginekolozima po neku novčanicu i viski nakon porođaja.

Uroš Bogdanović

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Sta da rade srecni roditelji. Napredna drzava toliko brine o njima i pomaze im da ni sami vise ne znaju gde da stave novce koji im se presipaju. Srecom tu je aparatura u zdravstvu da im se nadje u pomoci!

 2. Рубљов kaže:

  Једном се догодио крајње непријатан случај када је гинеколог, ултразвучним прегледом, видео змију у џепу будућег оца…

  1. Александар Хејтер kaže:

   Кажу данајвише таквих деформација џепова оца, које се откривају у раној фази трудноће има у околини Пирота.

 3. voya montoya kaže:

  Eto imamo i mi tehnologiju za izvoz npr. u Rusiju,te možemo da je menjamo za napredne smartfone ,koji će biti podeljeni smartzombijima…

 4. strani placenik kaže:

  Nesto ne verujem tom ginekologu.
  Ko danas nosi 500€ sa sobom?
  Osim ako taj ginekolog nije onaj iz one Tomine price.
  Sto IMA hrabrosti da kaze da je ginekologija nauka o
  Skeniranju i nalazenja Evrica.

 5. deda Dragan kaže:

  Ultrazvuk muku muči da utvrdi pravo stanje kod “pacijenta”, jer je u pitanju pišljivih 300-500 evrića. Detektor laži (poliOligarh po Babiću) za pravi iznos, “pacijenta opere” do dana začeća. A, ako se još i dobrovoljno prijavi, može sam sebi da postavlja pitanja, daje odgovore po izboru a za saopštenja, (za javnost) zatraži “pomoć” prijatelja.

 6. Nevermind kaže:

  Pa dobra je to stvar, ako se rodiš to znači da je sve ok. Ćale ima kintu.

 7. Алокин kaže:

  Мито брате, ако је стигло до трудноће,
  вријеме је и да частиш!

 8. vladika valjevSki kaže:

  Shabbat shalom! In bed with Doc Gynéco?
  Sutra je neradni dan SUBOTA, ali ako je vaš ginekolog SUBOTAR, u njegovom kalendaru PAKAO ne postoji, pa možete mirne duše i slaninu jesti.
  “MMF bi dozvolio veće povećanje plata, ali ja neću.”

 9. Jole kaže:

  Ultrazvuk trudnoće kog najboljeg privatnog ginekologa ovde u Novom Sadu je 60 evra, zašto bi bilo ko državnom doktora nosio novčanice od 100, 200 ili 500 evra??

 10. Ime kaže:

  Rodis se u Srbiji , i jos da “castis ” doktora , tu nesto ne stima .

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *