Ginekologu sistem tri koverte pomaže da pregura mesec
njuz-autor

AUTOR: Uros Bogdanovic

24. dec. 2016

Ginekolog sa tri koverte mesečno uštedi preko 1.500 evra

BEOGRAD, 24. decembar 2016, (Njuz) – Jovan Brajković, ginekolog koji radi u GAK “Narodni front”, sa mesečnom platom od 55.000 dinara, uspeo je za samo mesec dana da uštedi 1.500 evra zahvaljujući sopstvenom sistemu od tri koverte koji je razvio tokom dugogodišnjeg radnog staža.

Ovaj lekar eksluzivno otkriva koja je tajna njegovog uspeha.

– Način je veoma jednostavan. Na 55.000 dinara plate, mesečni troškovi za moju petočlanu porodicu su daleko preko 170.000 dinara. To je minimum 1000 evra manjka – otkriva doktor Brajković i kaže da se njegov sistem uštede sastoji iz nekoliko jednostavnih koraka.

– Čim dobijem platu, u narednih nekoliko dana je potrošimo. Od svake dodatne zarade, novac stavljam u tri koverte. Novčanice od 500 evra u prvu, od 200 evra u drugu, a one od 100 u treću.

Prema njegovim rečima, novčanice od 50 i 20 evra odmah daje deci za dnevne troškove, a one od 5 i 10 evra više ljudi i ne donose.

– Za štednju je stroga disciplina najbitnija osobina. Kovertu sa novčanicama od 500 evra se trudim da ostavim negde na sigurnom mestu. Iz koverte sa novčanicama 200 evra uzimam novac za potrebe koje nisu dnevni troškovi, a iz koverte sa zelienim novčanicama, koje su najbrojnije, plaćam dnevne potrebe kao što su hrana i piće.

On priznaje da često ima neke neplanske troškove koje se trudi da svede na minimum.

– Auto koji je stariji od tri godine predstavlja veliki trošak. Kada pređete 50.000 kilometara, otvaraju se veliki servisi, i ne znate šta nosi dan, a šta nosi noć. Zato treba menjati vozilo na svakih četiri-pet godina – kaže ovaj lekar i napominje da je jako važno ne uzimati kredite.

– Izuzetno nepovoljno je da uzmete zajam od banke, ako možete platiti to u kešu. Keš krediti su smrt – za 1.000.000 dinara, bankama neretko vraćate preko 2.000.000 dinara. To je 100% troška. Kod nas ne postoje povoljni krediti. Kamate na dozvoljen minus su ogromne. Nikako ne treba biti u minusu. Zato je sistem tri koverte nezamenljiv- smatra ovaj ginekolog.

 

Za kraj našeg razgovora, doktor podvlači da je ovaj sistem moguće primeniti na mnogim profesijama, ne samo na medicinsku struku.

Uroš Bogdanović

 1. scoby kaže:

  Cudi me da Pametni Veliki Vodja nije ovaj metod stednje uvrstio u svoj slavni EKSPOZE, sigurno mu buraz nista nije pricao na tu temu…

  1. Милан Топлица kaže:

   Вођа кад сазна одмах има да га постави за министра финансија у СНС на терет порезника.

 2. Ja sam kaže:

  A sta ce jadni predsednik vlade, ministri, poneki policajci, pojedini profesori, popovi…koji nemaju pare tri koverte da kupe?
  Kako oni da sacuvaju svoju milionsku crkavicu?

 3. zivorad stankovic kaže:

  Doktor je zaboravio da kaze da koverte moraju da budu u boji,inace eliksir ne deluje!!

 4. Janko Brankovic kaže:

  Pa sta je ovo?
  Poceli ste da objavljujete istinite price…

 5. Sanja kaže:

  A tek političar! Njemu ni koverte ne trebaju, Pa sudija. Pa policija.
  Generalno, štedljiv smo narod. Svako bi da uštedi.
  Nije čudo da nam je dobro.

 6. mikica kaže:

  ovaj dr ne radi u NF!!!glupost!!!

 7. Suhi Kruho kaže:

  Glavna dama će i ove obećane godine održati predavanje na pravnom fakultetu ginekoloških usluga.
  Najbolji đaci obdaništa u Vladičinom Hanu će glavnoj dami pokloniti po jedan Apple iPad Pro i uputstvo u slikama kako držati miša u obe šake.
  Glavni ginekolog će nadzirati operaciju po dogovorenoj ceni ručnih usluga.

 8. Sasa kaže:

  Ministri verovatno imaju sistem tri dzaka, pa tovari dok mozes.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *