Unsplash / American Public Power Association
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

19. jan. 2024

Glasači koji su prijavljeni u trafo-stanici žale se na visoke račune za struju

BEOGRAD, 19. januar 2024, (Njuz) – Grupa od 23 glasača koji imaju prebivalište u jednoj trafo-stanici u Kumodraškoj ulici u Beogradu, danas se obratila javnosti povodom enormno visokih računa koje su dobili za decembar. Stanari trafo-stanice kažu da je praktično nemoguće da su potrošili toliko električne energije.

– Ovde živimo tek od polovine decembra a dobili smo račun kao da strujom snabdevamo čitavo naselje. Tačno je da nas ima 23 ali živimo u 12 kvadrata i struju trošimo vrlo racionalno. Ja sam, na primer, vrlo rijetko kod kuće jer stalno putujem na relaciji Sokolac-Beograd – kaže Neđeljko Jakšić, jedan od stanara trafo-stanice.

Ogorčeni građani kažu da su zadovoljni smeštajem, ali da zbog izuzetno visokih računa za struju razmišljaju da se presele.

– Ako naša žalba ne bude usvojena biću primorana da prebivalište potražim na nekom jeftinijem mjestu, možda u crpnoj stanici “Beogradskog vodovoda”, jer je voda znatno jeftinija od struje. Razmišljam i o ambulanti u Vrčinu, jeste malo dalje od centra ali sve je bolje od ovog – kaže stanarka Grujana Radaković.

“Elektrodistribucija Beograd” za sada nije reagovala na ove pritužbe, ali nezvanično saznajemo da se razmišlja o dogradnji bar po još dva sprata na svakoj trafo-stanici kako bi uslovi za boravak birača ubuduće bili bolji.

Bojan Ljubenović

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *