njuz-autor

AUTOR: urednistvo

02. aug. 2012

Gledaoci se bune što ih prenosi utakmica ometaju u praćenju informacija na plavoj traci

Gledaoci traže i da se kajron malo uspori

BEOGRAD, 2. avgust 2012, (Njuz) – Nekoliko stotina gledalaca uputilo je poteklih dana oštar protest Radio-televiziju Srbije, jer ih od početka Olimpijskih igara prenosi utakmica konstantno prekidaju u praćenju informacija na plavoj traci u dnu ekrana.

Nezadovoljni gledaci zvali su RTS navodeći da im česte promene kadrova na mečevima nepotrebno odvlače pažnju sa čitanja teksta na kajronu.

– Ne znam odakle nekome ideja da tokom čitavog dana pušta utakmice iznad kajrona – izjavio je Stojan Babić, student iz Beograda – Kada su već to odlučili, mogli su malo da smanje veličinu dela ekrana rezervisanog za prenose utakmica, koji je neuporedivo veći od sitnog kajrona u dnu ekrana.

Slavko Arsić, penzioner iz Novog Sada, koji je pozvao RTS više od 30 puta poslednjih dana, negoduje što se boja koja dominira u prenosima utakmica, često veoma razlikuje od boje kajrona.

– Većih problema u praćenju teksta nemam jedino u slučaju kada iznad njega ide prenos plivanja ili vaterpola, jer plava boja vode u bazenu ne odvlači previše pažnju od plave trake – kaže ovaj penzioner – Situacija je u potpunosti drugačija kada prenose tenis ili odbojku i zaboli me glava od tolikoh boja – dodaje Arsić i napominje da je već dovoljan problem ispratiti toliku količinu informacija i da je poslednja stvar koja je bilo kome potrebna “neka tamo utakmica”.

– Takođe, događaji u prenosima znatno žure ili se ne poklapaju sa informacijama koje pišu na plavoj traci, pa se često desi da naši sportisti već izgube meč iako na kajronu lepo piše da tek treba da ga igraju – zaključio je ovaj penzioner.

Iz RTS poručuju da će uzeti u razmatranje brojne primedbe gledalaca i da će u narednim danima najverovatno povećati veličinu kajrona i smanjiti brzinu kojom ide tekst.

Marko Dražić

Jovan Težaić

 1. whoosh kaže:

  hahahahahhaha bravo! :D

 2. himalajac kaže:

  to je samo zato sto RTS plnira da poveca pretplatu, a kao razlog navesce da su im potrebna dodatna sredstva za povecanje kajrona, kao i uskladjivanje boja na ostalom delu ekrana sa bojom kajrona

 3. apostol kaže:

  trebalo bi da na kajronu idu paralelno sa srpskim tekstom na ćirilici ispod i iste objave na jezicima svih naroda i narodnosti. ipak je to javni servis cele srbije.

 4. Morpheus kaže:

  Najbolje da upute peticiju organizatorima Olimpijskih igara da usklade boju podloge u dvoranama sa bojom kajrona. U međuvremenu, dok OI ne izvrše neophodne promene, bojkotovati prenose i pustiti samo kajron.

 5. stroks kaže:

  Iz nestranackih snaga ce angazovati po jednog dizajnera specijalizovog za svaku od sledecih boja: plava, zuta, zelena, crna, siva i ljubicasta.

  Tender sigurno nece biti namesten, ali postoji konacna verovatnoca da vecina kandidata budu daltonisti.

 6. mamamimi kaže:

  Boje na ovoj olimpijadi me neodoljivo podsećaju na jednu opozicionu stranku.

 7. Jan kaže:

  Treba smanjiti broj informacija na plavoj traci u dnu ekrana ne svega 1-2 , jer ovako od tih 10 informacija skoro ništa ne zapamtimo .

 8. snezana kaže:

  Tijanic rules

 9. celtic kaže:

  Hitno prilagoditi kajron porazima našeg naroda, ups, sportista ;-)

 10. apostol kaže:

  Ali, super je što neuspehe naših sportista odsad možemo gledati i u HD kvalitetu, kao i na mrežama brojnih kablovskih sistema. To mi je ubedljivo najgluplji text koji ide na kajronu.
  I zašto pobogu taj prostor na kajronu ne iskoriste i za reklamiranje: Pij to i to pivo dok gledaš kako se neki naši plivači brčkaju dok drugi plivaju! Vreme je za tu i tu kafu, probudiće te za vreme utakmice odbojkaša Srbije! Igraju srpski rukometaši, ali naš lek taj i taj najbolje leči mučninu i smanjuje stres!

 11. Natasa kaže:

  Taj Stojan Babic, student iz Beograda, da ne studira slucajno ekonomiju?

 12. likk kaže:

  Zestoko su smorili sa kajronom! :D

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *